Unique RV-ST

Alfa Laval Unique RV-ST je vsestranski higienski regulacijski ventil, ki zagotavlja neprekinjeno uravnavanje pretoka in tlaka za aplikacije z velikimi in majhnimi pretoki tekočin. Z enostavno nastavitvijo in elektropnevmatskim pozicionerjem izpolnjuje najvišje procesne zahteve glede higiene in varnosti v mlečni, živilski, pivovarski industriji in mnogo drugih panogah.

Alfa Laval RV-ST group

Higienski regulacijski ventil za hiter in natančen nadzor tlaka in odvijanja procesa

 • Zagotavlja konstanten tlak
 • Ohranja konstanten pretok – tudi pri majhnih količinah
 • Regulira pretok črpalke ali tlak
 • Izpolnjuje vse procesne zahteve in pokriva širok razpon vrednosti Kv

Z regulacijskim ventilom Alfa Laval Unique RV-ST boste izpolnili visoke zahteve glede higiene, varnosti ter nadzora pretoka in tlaka. Ta vsestranski ventil za regulacijo pretoka in tlaka pokriva vrednosti Kv od 1 do 250 m3/uro, s čimer izpolnjuje večino zahtev strank – tudi pri zelo majhnih količinah pretoka. Ventil RV-ST, ki temelji na preizkušeni platformi Unique SSV, si deli standardne sestavne dele s serijo ventilov Alfa Laval Unique, kar zmanjšuje potrebe po dodatnih zalogah delov in stroške ter po potrebi omogoča enostavno zamenjavo.

Higienski antikorozijski regulacijski ventil

Alfa Laval Unique RV-ST je inteligentni higienski regulacijski ventil, ki varno in učinkovito uravnava procesne pretoke z vrednostmi Kv med 9 in 246 m3/uro. Zasnovan je za široko paleto postopkov, ki uporabljajo tekočine, kot so denimo doziranje, mešanje, tehtanje in polnjenje, v živilski industriji, industriji pijač, industriji za domačo in osebno nego ter biotehnološki in farmacevtski industriji. Protikorozijske lastnosti, kot so stožčasta stebla iz nerjavečega jekla, zagotavljajo varnost izdelka v skladu s smernicami Evropske skupine za higiensko inženirstvo in oblikovanje EHEDG.

Napredni elektropnevmatski krmilnik

Regulacijski ventil Unique RV-ST je opremljen z naprednim elektropnevmatskim krmilnikom z vgrajenim pretvornikom IP. Ta s kombinacijo različnih padcev tlaka in dolžin hoda omogoča odličen nadzor pretoka izdelka. Poleg tega je opremljen tudi z brezstičnim analognim senzorjem položaja, ki meri položaj vretena ventila, in standardnim komunikacijskim vmesnikom Profibus DP-V1 ali opcijskim komunikacijskim vmesnikom DeviceNet. Opcijsko so na voljo analogne ali binarne povratne informacije.

Enostavna nastavitev regulacijskega ventila

Regulacijski ventil Alfa Laval Unique RV-ST se samodejno umeri in je pripravljen na uporabo s pritiskom gumba.

Zanesljiv in enostaven za vzdrževanje

Alfa Laval Unique RV-ST UltraPure temelji na preizkušeni platformi Unique SSV (enosedežni ventil), na kateri je bilo nameščenih že več kot milijon ventilov, in zagotavlja enako stopnjo zanesljivosti in varnosti ter enostavno vzdrževanje. Ima razreda zaščite IP65 in IP67 za zahtevna procesna okolja.

Regulacijski ventil, ki ponuja maksimalno prilagodljivost

Uporablja enak sklop majhnega nabora premičnih komponent, nadomestnih delov ter vzdrževalnih orodij in postopkov kot ventili Alfa Laval Unique SSV. Z opcijskim kompletom za nadgradnjo lahko starejše regulacijske ventile nadgradite z novo krmilno enoto. Nova krmilna enota omogoča, da aktuator predelate v običajno zaprt ali običajno odprt aktuator in obratno.

Prednosti izdelka

 • Inteligentni higienski regulacijski ventil
 • Enostavna nastavitev regulacijskega ventila
 • Največja prilagodljivost

RV-ST-Top_300x313.png

Kako deluje

.

Zgradba

Regulacijski ventil Alfa Laval Unique RV-ST z vgrajenim pretvornikom IP je enosedežni ventil tretje generacije. Ponuja:

 • širok izbor stožčastih stebel ventilov iz nerjavnega jekla
 • aktuator Alfa Laval Unique z digitalnim elektropnevmatskim procesnim krmilnikom za natančen nadzor pretoka in tlaka izdelka
 • robustne plastične puše stebla z dolgo življenjsko dobo, ki preprečujejo drgnjenje kovine ob kovino

1,5- do 4-palčni ventili imajo enaka standardna tesnila čepa kot celotna serija ventilov Alfa Laval Unique. 1-palčni iglični ventil nima tesnila čepa.

Stebla so z navoji pritrjena na gred aktuatorja, zato ni potrebna povezava med steblom in aktuatorjem. Puše na koncu valja aktuatorja podpirajo steblo in zagotavljajo popolno poravnavo.

Princip delovanja

Regulacijski ventil Alfa Laval Unique RV-ST je krmiljen na daljavo z digitalnim elektropnevmatskim procesnim krmilnikom. Upravljalna enota je na voljo v dveh različicah: upravljanje na vrhu prek prikazovalnika ali osnovno upravljanje brez prikazovalnika. Ima analogni komunikacijski vmesnik 4-20 mA in je zaščiten v skladu s standardoma IP65 in IP67.

RV ST Valve

Izbirne možnosti

 • Moški deli ali vložki objemke so v skladu z zahtevanim standardom
 • Tesnila iz HNBR ali FPM, ki tesnijo s pomočjo produkta
 • Aktuator z možnostjo vzdrževanja
 • Peskana zunanja površina
 • Izbirno tesnilo drsnika: HNBR ali FPM
 • Morda vas bi zanimalo tudi ...

Morda vas zanima tudi...

RV-P

Regulacijski ventil Alfa Laval Unique RV-P je zasnovan za varno in učinkovito kontrolo ali regulacijo natančnih pretokov v mlečni industriji, industriji hrane in pijač ter biofarmacevtski industriji.

unique rv-p regulating valve left side 640x360

Unique SSV

Enosedežni ventili Alfa Laval Unique (SSV) so robustni, zanesljivi in vsestranski pnevmatski enosedežni ventili, zasnovani za nemoteno proizvodnjo v številnih aplikacijah, kjer je higiena ključnega pomena.

Unique single seat valve SSV

LKH

Centrifugalne črpalke LKH, ki so bile zasnovane za izpolnjevanje higienskih zahtev v mlečni in živilski industriji ter industriji pijač in izdelkov za osebno nego, povečujejo produktivnost procesov, hkrati pa zagotavljajo visoko učinkovitost in nežno ravnanje z izdelki.

LKH Centrifugal Pump left side row 640x360
single seat valves 640x360
.

Deset najboljših nasvetov – ventili

Tukaj lahko najdete nekaj nasvetov in servisnih posnetkov, ki vam prikazujejo, kako ohraniti vrhunsko kondicijo vaših higienskih ventilov

Logika za živila - Food logic

Higienska oprema Alfa Laval združuje visoko zmogljivost in nežno uporabo, da varuje občutljive sestavine. Sledi trendom živilske industrije in rešuje štiri ključne izzive: dobava živilskih izdelkov potrošnikom po konkurenčni ceni, doseganje kar najboljšega izkoristka surovin, zmanjšanje odpadkov in emisij ter dobava varnih in higienskih živilskih izdelkov.

food logic 640x360

Katalog izdelkov higienske opreme

Katalog izdelkov higienske opreme Alfa Laval »Na dosegu roke« vključuje letake izdelkov, krivulje učinkovitosti, povezave do animacij, brošure in cenike za naročanje.

Close at hand 2019 - Cover image 640x360

Animacije

Obiščite stran z animacijami in poglejte naše proizvode od znotraj. Preverite kako delujejo.

Poglej animacijo

Ventili in Avtomatizacija

Tehnični članki

.

NEAR novice

Da bi bili na tekočem o pomembnih zadevah in priložnostih v vaši industriji in procesih.

Poizvejte več