Regulator tlaka v posodi

Regulator tlaka v rezervoarju Alfa Laval SB Tank Pressure Regulator vzdržuje in uravnava zgornji tlak v tlačnih rezervoarjih med polnjenjem, obdelavo in praznjenjem. Običajno ga je treba priključiti neposredno na cev za plin/CIP, ki vodi do vrha rezervoarja, ali pa je vgrajen v ploščo za pretok. Regulator lahko integrirate v sistem SCANDI BREW® tank top.

sb-tank-pressure-regulator-front 640x360

Varen nadzor zgornjega tlaka v rezervoarju

Vzdrževanje delovnega tlaka na vrhu rezervoarja je ključnega pomena. Regulator tlaka v rezervoarju poskrbi, da je tlak v prostoru za paro procesnega rezervoarja vedno optimalno nastavljen. To zagotavlja varnost in učinkovitost vaših postopkov ter celovitost izdelkov.

Modularna higienska zasnova

Vsi sestavni deli regulatorja tlaka so izdelani iz visokokakovostnih higienskih materialov, ki izpolnjujejo stroge standarde v živilski industriji in industriji pijač. Modularna zasnova zagotavlja prilagodljivost za izpolnjevanje večine zahtev glede montaže. Adapter CIP za temeljito čiščenje zagotavlja ustrezno higieno. 

Prednosti izdelka

 • Stalen zgornji tlak rezervoarja med polnjenjem, obdelavo in praznjenjem
 • Zanesljiva nastavitev delovnega tlaka
 • Omogoča temeljito čiščenje s sistemom CIP

Kako deluje

Zgradba

Regulator tlaka rezervoarja sestavlja enota z enim ventilom, ki vključuje tlačni izpušni ventil, ventil za dovod tlaka in priključek za manometer. Regulator tlaka ima lahko nameščen ventil z različnimi različicami vzmetne/regulacijske enote:

 • fiksna nastavitev (samo ena vrednost tlaka)
 • spremenljiva nastavitev
 • pnevmatski aktuator

Regulator lahko integrirate v sistem SCANDI BREW® tank top.

Princip delovanja

Enota ventila je dobavljena s fiksno ali spremenljivo nastavitvijo, ki prilagodi razbremenilni tlak zahtevanemu delovnemu tlaku v rezervoarju. Ko tlak na vrhu rezervoarja preseže prednastavljeni tlak, regulator izpusti plin skozi prezračevalno odprtino za izpust v ozračje ali za zbiranje. Če se tlak na vrhu rezervoarja zmanjša, steče plin skozi priključek za dovod plina na dnu rezervoarja.

Sistemi za čiščenje brez razstavljanja (CIP – Cleaning-in-place)

Regulator tlaka v rezervoarju je treba očistiti po vsaki dokončani seriji izdelkov. V postopek CIP rezervoarja ga lahko vključite z opcijskim adapterjem CIP. Pred čiščenjem je treba regulator tlaka namestiti na adapter CIP; ta regulator odpre ventil za dovod plina in varnostni ventil ter omogoči njuno popolno čiščenje. Med postopkom CIP so vse funkcije blokirane. Oglejte si shematsko risbo regulatorja.

Izbirne možnosti

  • Adapter CIP (T-kos in 180-stopinjsko koleno)
  • Merilnik tlaka
  • Zaščitni ventil za manometer, ko tlak CIP preseže območje manometra
  • Montažni nosilci
  • Odpiranje s silo
  • Montažni nosilec na hrbtni strani bloka ventila

single seat valves 640x360
.

Deset najboljših nasvetov – ventili

Tukaj lahko najdete nekaj nasvetov in servisnih posnetkov, ki vam prikazujejo, kako ohraniti vrhunsko kondicijo vaših higienskih ventilov

Logika za živila - Food logic

Higienska oprema Alfa Laval združuje visoko zmogljivost in nežno uporabo, da varuje občutljive sestavine. Sledi trendom živilske industrije in rešuje štiri ključne izzive: dobava živilskih izdelkov potrošnikom po konkurenčni ceni, doseganje kar najboljšega izkoristka surovin, zmanjšanje odpadkov in emisij ter dobava varnih in higienskih živilskih izdelkov.

food logic 640x360

Katalog izdelkov higienske opreme

Katalog izdelkov higienske opreme Alfa Laval »Na dosegu roke« vključuje letake izdelkov, krivulje učinkovitosti, povezave do animacij, brošure in cenike za naročanje.

Close at hand 2019 - Cover image 640x360

Animacije

Obiščite stran z animacijami in poglejte naše proizvode od znotraj. Preverite kako delujejo.

Poglej animacijo

Ventili in Avtomatizacija

Tehnični članki

.

NEAR novice

Da bi bili na tekočem o pomembnih zadevah in priložnostih v vaši industriji in procesih.

Poizvejte več