Predelava pijač

Svetovna poraba komercialnih pijačah se še vedno povečuje – povečuje se namreč želja po nealkoholnih pijačah, sokovih, ustekleničeni vodi, kavi, čaju, pivu, jabolčniku, vinu itd. Za uspešno proizvodnjo pijač je treba čim bolj izkoristiti surovine ter ohraniti želene lastnosti končnega izdelka z varno, stroškovno učinkovito in trajnostno večstopenjsko predelavo. Alfa Laval ponuja module opreme ter celotne predelovalne linije, ki so konfigurirani tako, da izpolnjujejo specifične zahteve individual

Beverage processing 640x360

Na tekočem s proizvodnjo pijač in inovacijami

Podjetja za predelavo pijač ter pivovarne se soočajo s številnimi izzivi. Stroški surovin, sestavin ter proizvodnje se višajo, a še vedno morate vse zahtevnejšim potrošnikom zagotoviti okusne, a poceni pijače.

Prav tako morate izpolnjevati vedno strožje omejitve glede svojih izdelkov ter zmanjševati vpliv svoje proizvodne opreme na okolje.

 Z uporabo opreme in rešitev za predelavo pijač Alfa Laval boste lažje premagali te izzive, saj omogočajo nižje proizvodne stroške ter manjšo porabo energije, vode in drugih storitev javne oskrbe, zagotavljajo pa tudi izjemno stopnjo higiene.

 

Naša oprema in rešitve zagotavljajo zanesljivo in higienično proizvodnjo ter omogočajo tudi učinkovito in zmogljivo čiščenje (CIP) proizvodnih linij, ob tem pa v celoti izpolnjujejo najstrožje regulativne standarde higienične uporabe.

 Pomembno je tudi, da Alfa Laval omogoča:

•  večjo donosnost proizvodnje ter daljši čas obratovanja, saj je proizvodnja za obratovanje razpoložljiva dlje časa,

•  manj izgubljenih sestavin in izdelkov zaradi boljšega izkoriščanja surovin,

•  manjšo porabo storitev javne oskrbe, npr. vode in energije, ter recikliranje tokov odpadkov.

Tako na primer naša najnovejša serija separatorjev zmanjša porabo energije za 30 %. Z uporabo prave črpalke Alfa Laval, ki ustreza vašim specifičnim parametrom predelave, pa lahko zmanjšate porabo energije tudi do 50 %. 

Varjenje piva

Through an Alfa Laval microfiltration system, Oettinger Brewery has been able to recover 20-25 thousand hectoliters of beer from harvested yeast and reduce CO2 emissions.

NEAR novice

Da bi bili na tekočem o pomembnih zadevah in priložnostih v vaši industriji in procesih.

Poizvejte več