Ventili CPM

Ventili CPM vzdržujejo enakomeren vstopni ali izstopni tlak v higienskih procesnih napeljavah za mlečno industrijo ter industrijo hrane in pijač. Ti regulacijski ventili zagotavljajo natančen nadzor tlaka, varno in zanesljivo delovanje ter enostavno in temeljito čiščenje.

cpm 2 regulating valve front 640x360

Varen in učinkovit nadzor tlaka

Ventili Alfa Laval z moduliranjem konstantnega tlaka (CPM) so pnevmatski regulacijski ventili, ki vzdržujejo konstanten vstopni ali izstopni tlak v higienskih procesnih napeljavah. Hitro odzivna membrana omogoča, da se ti kompaktni ventili nemudoma odzovejo na vsako spremembo tlaka izdelka in prilagodijo položaj, da tlak ostane na nastavljenih vrednostih.

Preprosto in temeljito čiščenje

Ventili CPM imajo samoodtočni dizajn in ohišje v obliki sklede brez razpok z varjenim sedežem ventila, kar omogoča temeljito čiščenje in s tem odpravlja morebitna območja kopičenja medija. Edinstvena membrana s PTFE na spodnji membrani prav tako prispeva k preprostejšemu in temeljitejšemu čiščenju.

Ponudba ventilov s konstantnim tlakom

Alfa Laval ponuja tri vrste ventilov CPM. Modularna zasnova omogoča različne velikosti drsnikov in različnih hitrosti pretoka med 0,5 in 110 m3/h ter zagotavljajo izjemno prilagodljivo delovanje.

Na zahtevo so lahko nekateri ventili CPM dobavljeni kot ventil s potrdilom ATEX (skupina 2, kategorija 3, aplikacije D&G) za uporabo v potencialno eksplozivnih območjih.

Za več informacij glejte princip delovanja in dokumentacijo.

V skladu z večino higienskih standardov

Ventili Alfa Laval CPM izpolnjujejo večino standardov, zahtevanih v mlečni in živilski industriji ter industriji pijač in izdelkov za osebno nego. Za več informacij si oglejte dokumentacijo.

Aseptična različica

Ta je zasnovana za vzdrževanje konstantnega tlaka na vhodu ali izhodu ventila z uporabo različnih velikosti drsnikov in različnih vrednosti Kv.

Membrana v ventilu omogoča, da se v aseptičnih pogojih učinkovito odziva na vse spremembe tlaka izdelka s spreminjanjem položaja glede na konstanten zračni tlak.

Ventil CPM je pogosto nameščen pred napravami za aseptično polnjenje in stekleničenje.

Prednosti izdelka

  • Varen in učinkovit nadzor tlaka
  • Samoodtočni dizajn
  • Preprosto in temeljito čiščenje

Kako deluje

Zgradba

Alfa Laval ima dve različni vrsti konstrukcije za ventile z moduliranjem konstantnega tlaka.

Ventila CPMI-2 in CPMO-2 sestavljajo ohišje ventila s sedežem, pokrov, batni drsnik s posebno membrano in objemka. Membrana je sestavljena iz dveh prožnih membran iz EPDM, med njima pa je nameščenih 12 podpornih sektorjev iz nerjavnega jekla. Pokrov in telo ohišje sta vpeta skupaj. Ohišje ventila in sedež sta spojena.

CPM-I-D60 je sestavljen iz ventila CPMI-2 z dodatnimi cevmi.

Princip delovanja

Ventili CPMI-2, CPMO-2 in CPM-I-D60 so krmiljeni na daljavo s stisnjenim zrakom. Ventili delujejo brez oddajnika v proizvodni napeljavi in potrebujejo le ventil za uravnavanje tlaka za stisnjen zrak in manometer v napeljavi izdelka (glej spodaj).

Kadar je potreben moduliran protitlak (tj. za vzdrževanje stalnega pretoka v ventil CPM in iz njega), lahko dovod zraka v ventil zagotovita pretvornik I/P (običajno 3-15 psi) in ojačevalni ventil. Tlak proizvoda določa razmerje tlaka ojačevalnega ventila.

Membrana se takoj odzove na vsako spremembo tlaka izdelka in spremeni položaj tako, da ohranja nastavljeni tlak.

Dovod: Ventili z moduliranjem stalnega tlaka v dovodu (CPMI-2) in ventili z moduliranjem stalnega tlaka v dovodu D60 (CPM-I-D60) vzdržujejo stalen tlak v procesni napeljavi na vhodni strani ventila. Ventila CPMI-2 in CPM-I-D60 se odpreta, ko se tlak izdelka poveča, in zapreta, ko se tlak izdelka zmanjša. Ti so pogosto nameščeni za separatorji in toplotnimi izmenjevalniki ter se lahko uporabljajo tudi kot prelivni ventili.

Odvod: Ventili z modulacijo stalnega tlaka (CPMO-2) vzdržujejo stalen tlak v procesni napeljavi na izhodni strani ventila. CPMO-2 se zapre, ko se tlak izdelka poveča, in odpre, ko se tlak izdelka zmanjša (glej spodnjo sliko). Pogosto je nameščen pred pasterizatorji, separatorji in polnilnimi sistemi filtrirnih enot.

Izbirne možnosti

  • Spojke v skladu z zahtevanim standardom
  • Komplet ventilov za uravnavanje zračnega tlaka, 0-8 barov
  • Membrana iz PTFE, prevlečena z EPDM ali PTFE
  • Tesnila iz NBR, FPM ali PTFE
  • Dušilna loputa za nastavitev regulacijske hitrosti za ventil CPM-2
  • Ojačevalnik tlaka izdelka, ki presega razpoložljivi zračni tlak (tlak izdelka = 1,8 x zračni tlak)
  • Različica 3A je na voljo na zahtevo samo za ventile CPMI-2 in CPMO-2
CPMI 2 TD417039

Vhodni ventil z moduliranjem konstantnega tlaka

CPM0 2 TD417040

Izhodni ventil z moduliranjem konstantnega tlaka

CPM I D60 new

Vhodni ventil z moduliranjem konstantnega tlaka D60

single seat valves 640x360
.

Deset najboljših nasvetov – ventili

Tukaj lahko najdete nekaj nasvetov in servisnih posnetkov, ki vam prikazujejo, kako ohraniti vrhunsko kondicijo vaših higienskih ventilov

Logika za živila - Food logic

Higienska oprema Alfa Laval združuje visoko zmogljivost in nežno uporabo, da varuje občutljive sestavine. Sledi trendom živilske industrije in rešuje štiri ključne izzive: dobava živilskih izdelkov potrošnikom po konkurenčni ceni, doseganje kar najboljšega izkoristka surovin, zmanjšanje odpadkov in emisij ter dobava varnih in higienskih živilskih izdelkov.

food logic 640x360

Katalog izdelkov higienske opreme

Katalog izdelkov higienske opreme Alfa Laval »Na dosegu roke« vključuje letake izdelkov, krivulje učinkovitosti, povezave do animacij, brošure in cenike za naročanje.

Close at hand 2019 - Cover image 640x360

Animacije

Obiščite stran z animacijami in poglejte naše proizvode od znotraj. Preverite kako delujejo.

Poglej animacijo

Ventili in Avtomatizacija

Tehnični članki

.

NEAR novice

Da bi bili na tekočem o pomembnih zadevah in priložnostih v vaši industriji in procesih.

Poizvejte več