Centrifugalne črpalke LKH

Centrifugalne črpalke LKH, ki so zasnovane za izpolnjevanje higienskih zahtev mlečne, živilske industrije in industrije pijač ter industrije izdelkov za osebno nego, povečajo produktivnost postopkov, pri tem pa zagotavljajo veliko učinkovitost ter nežno obdelavo produkta.

LKH centrifugal pump

Vrhunska učinkovitost delovanja

Centrifugalne črpalke LKH spadajo v serijo vrhunskih centrifugalnih črpalk družbe Alfa Laval, odlikuje pa jih velika učinkovitost, majhna poraba energije ter obsežen izbor stopenj pretoka in tlaka.

Velika učinkovitost

Finomehansko skonstruirana črpalka in motor zagotavljata veliko učinkovitost in nežno obdelavo produkta. Robustna zasnova ter tesne tolerance skupaj z napredno zasnovo impelerja do največje možne mere zmanjšajo recirkulacijo ter zagotavljajo učinkovit prenos energije.

Optimalna zasnova črpalk

Zasnova impelerja zagotavlja učinkovito in nežno obdelavo produkta, ko ta potuje skozi črpalko. S tem se zagotovi integriteto produkta ter do največje možne mere zmanjša NPSHr (potrebna neto pozitivna sesalna višina).

Majhna poraba energije

Ker je črpalkina poraba energije učinkovitejša, to predstavlja velikanski potencial za varčevanje z energijo. Optimizirana zasnova črpalke ter vrhunski motor v centrifugalnih črpalkah Alfa Alval LKH pogosto zagotavljata večjo energijsko učinkovitost kot podobne črpalke visoke kakovosti, v primerjavi s podobnimi črpalkami srednjega razreda pa za do 50 % večjo učinkovitost.

Zmogljivost čiščenja ter higienska zasnova

Pozornost do podrobnosti je ključnega pomena. Kontrolirana kompresijska tesnila, notranjost brez špranj, zunanje mehansko tesnilo in optimiziran impeler z izravnalnimi luknjami skupaj zagotavljajo, da se črpalko dejansko očisti v časovno učinkovitem ciklu čiščenja na mestu. Popolnoma poravnane komponente in spoji s tesnilnimi obročki, zatesnjenimi na vnaprej določeno kompresijo, do največje možne mere zmanjšajo površine elastomera v stiku s produktom, s čimer se zagotovi higieno.

Zunanje tesnilo gredi – higiensko in uporabno

S postavitvijo tesnila gredi izven črpalke komponente, ki jih je težko čistiti, niso v neposrednem stiku s produktom. Poleg tega zasnova z namestitvijo na sprednji strani omogoča hitro in preprosto zamenjavo in zagotavlja daljši čas delovanja z nižjimi stroški vzdrževanja. Zamenljiva enojna, splakovalna in dvojna tesnila poenostavijo inventar rezervnih delov.

Garancija

Alfa Laval zagotavlja triletno garancijo za neobrabne dele pod pogojem, da se uporablja originalne dele.

Prednosti

  • Velika produktnivnost
  • Higienska zasnova
  • Nizka poraba energije

Katalog proizvodov

Aktualna online verzija kataloga za sanitarne aplikacije

Poišči Alfa Laval proizvod

Alfa Laval LKH Prime

Prime je Premium - Novih standard v samosesalnih tehnologiji za črpanje mešanice fluidov in zraka.
Alfa Laval LKH Prime

Kako deluje

Izbor črpalk

Centrifugalne črpalke LKH so trenutno na voljo v 13 velikostih za kapacitete do 500 m³/h ter tlak do 190 H/(m). Možnosti opreme vključujejo različne vrste tesnil gredi, razporeditev za splakovanje in različne elastomere.

LKH pump curves

Serija črpalk LKH, sestavljena krivulja

Edinstvena zasnova impelerja

Polodprti impeler s posebno zasnovo lopatice zagotavlja še posebej majhen NPSHr (potrebna neto pozitivna sesalna višina). S tem je mogoče preprečiti kavitacijo in do največje mere zmanjšati tveganje nastanka mehaničnih poškodb.

Izravnalne luknje v impelerju izboljšujejo kroženje okoli tesnila gredi ter zmanjšujejo osne sile. S tem se čim bolj zmanjša obrabo tesnila gredi ter motornih ležajev.

Zunanje tesnilo gredi

Tesnilo gredi, ki se ga namesti s sprednje strani, z vzmetjo in podložko, nameščenima na atmosferski strani, zagotavlja hitro, preprosto in poceni vzdrževanje. Tesnilo gredi je mogoče zamenjati v le nekaj minutah. Poleg tega uravnotežena zasnova do največje možne mere zmanjša tveganje, da se tesnilo odpre ob nepredvidenem tlačnem udaru.

Optimizirano tesnilo gredi

Eno samo tesnilo gredi ustreza širokemu naboru črpalk. Isto enojno tesnilo gredi LKH je primerno za 11 modelov črpalk LKH kot tudi za modele črpalk SolidC. Tesnilo LKH je lahko tudi enojno ali dvojno splakovalno tesnilo, med tema možnostma pa je mogoče preklopiti v nekaj minutah z le nekaj dodatnimi deli.

S takšno standardizacijo se zmanjša obseg potrebnega inventarja, menjanje obrabnih delov pa je hitro in preprosto.

Kompresijski sklopi

Še ena omembe vredna značilnost je kompresijski sklop. Ta varno pritrjuje premnik na gred motorja z natančno poravnavo. Namestitev je preprosta, delovanje varno, hrup in vibracije pa minimalni. Poleg tega sklop pomaga zagotavljati daljšo življenjsko dobo tako tesnila gredi kot motorja.

Alfa Laval LKH centrifugal pumps – change flushed shaft seal

Alfa Laval LKH zamenjava enojnega drsnega mehanskega tesnila

Alfa Laval LKH centrifugal pumps double mechanical shaft seal

Servisni kompleti Alfa Laval