Varnostni ventili

Varnostni ventili Alfa Laval vzdržujejo optimalne pogoje delovanja v higienskih aplikacijah zaradi nadtlaka, vakuuma ali nesprejemljivega nivoja tekočine. Zmanjševanje tveganja eksplozije in implozije z odvajanjem čezmernega tlaka ali tekočine iz cevi, posod ali opreme varuje higienske predelovalne sisteme v mlečni, živilski, pivovarski in farmacevtski industriji ter proizvodnji pijač. To pa pomeni višjo raven varnosti, manj prekinitev obratovanja in večji donos.

阿法拉伐安全阀-Alfa Laval safety valve

Z ustrezno varnostjo higienskega predelovalnega obrata zavarujete svoje osebje in zagotovite daljše intervale neprekinjenega delovanja

  • Preprečite morebitne poškodbe osebja in cevovodov, procesnih posod in opreme zaradi vakuuma, prekomernega tlaka ali previsoke ravni tekočin
  • Izboljšajte varnost delavcev in jih zaščitite pred nesrečami ali poškodbami na delovnem mestu
  • Zmanjšajte tveganja za škodo zaradi eksplozije, implozije ali zrušenja
  • Zagotovite ustrezno natančnost in zanesljivost z nastavitvami, določenimi v tovarni v skladu s specifikacijami stranke
  • Varni, varčni in higienski varnostni ventili, ki zagotavljajo enostavno montažo, upravljanje in čiščenje

Naj varnostni ventili Alfa Laval ščitijo vaše osebje in higienski predelovalni obrat pred poškodbami zaradi previsokega tlaka in vakuuma. Za vzdrževanje ustreznega tlaka v cevovodih, rezervoarjih in sistemih, ki je pod kritično sistemsko mejo ali znotraj vnaprej določenih razponov, so potrebni znanje in izkušnje.

Izkoristite prednosti poglobljenega razumevanja družbe Alfa Laval pri optimizaciji zanesljivosti, učinkovitosti in varnosti svojih procesov in delovnega okolja kljub najzahtevnejšim delovnim pogojem. Zaščitite svoje higienske obdelovalne sisteme pred nevarnostjo poškodb zaradi:

  • vakuuma, ki nastane zaradi hladnega izpiranja po vročem čiščenju
  • kavstičnega čiščenja v atmosferi CO2
  • temperaturnih nihanj
  • blokade dovoda plina med polnjenjem ali praznjenjem rezervoarja

Z varnostnimi ventili Alfa Laval boste zagotovili vrhunsko varnost procesov, izjemno zmogljivost in brezkompromisno čistočo.

.

Kako deluje varnostni ventil?

Varnostni ventili Alfa Laval za sprostitev tlaka ali preprečevanje vakuuma so dobavljeni z nastavljenimi protiutežmi ali vzmetmi in blokirani pri vnaprej nastavljenem tlaku ali vakuumu odpiranja, ki ustreza zahtevam stranke ali konstrukcijskim pogojem rezervoarja. Ko tlak ali podtlak v rezervoarju preseže vnaprej nastavljeno vrednost odpiranja, ventil razbremeni nadtlak ali dopušča vstop atmosferskega zraka.

 

.

Pridobite celoten pregled                                                                                                                              

 
.
.

Katalog ventilov »na dosegu roke«

Na dosegu roke: Higienski ventili Alfa Laval vam zagotavljajo najučinkovitejše pretoke tekočin skozi procesne napeljave. V našem katalogu »Na dosegu roke« najdete vse, kar potrebujete, da najdete optimalno rešitev pretoka za svoje procese. Tako boste preprečili tveganje navzkrižne kontaminacije, povečali varnost in čas neprekinjenega delovanja ter prihranili stroške in hkrati povečali produktivnost.

Single seat valve closeup
.

Storitve za higienske ventile

Če želite zagotoviti neprekinjeno delovanje svojih higienskih procesov, podaljšajte življenjsko dobo svojih higienskih ventilov. Alfa Laval vam kot servisni partner ponuja dostop do globalne servisne mreže in strokovnjakov ter lokalno podporo, ko je to potrebno. Lahko se – kadarkoli in kjerkoli – zanesete na našo široko paleto storitev za optimizacijo svojih procesov.

Service 640x360
.

Povečajte svoje poslovanje. Optimizirajte svoje sisteme za ravnanje s tekočinami - trajnostno

Poskrbite, da bodo vaši procesi učinkovitejši in bolj trajnostni, hkrati pa dosežete skladnost z zakonodajo in zagotovite uspeh svojega podjetja. S trajnostno optimizacijo družbe Alfa Laval lahko prihranite do 80 % energije ter 90 % vode in čistilnih sredstev, hkrati pa zmanjšate količino odpadkov. Dobro za ljudi. Dobro za planet. Dobro za dobičkonosnost.

Sustainable optimizat640
.

Uresničite svojo trajnostno strategijo

Prihranite več energije in vode ter zmanjšajte emisije iz higienskih obdelovalnih linij. Naše mesečno glasilo near vam prinaša zgodbe o tem, kako vam lahko Alfa Laval pomaga pri izboljšanju okoljske učinkovitosti v mlekarski, živilski in farmacevtski industriji ter industriji pijač in izdelkov za osebno nego. Kar je dobro za ljudi in planet, je dobro tudi za vaše podjetje.

near-subscribtion