Kroglični ventili

Krogelni ventili Alfa Laval so vsestranski ventili s popolno izvrtino, ki omogočajo popoln pretok tekočine brez omejitev z minimalnim padcem tlaka. To omogoča preprost prenos viskoznih tekočin ali tekočin s trdimi delci skozi higienske procesne napeljave. Ti kroglični ventili s popolno drenažo (»piggingom«) zagotavljajo enostaven in zanesljiv izkoristek izdelkov ter optimalno delovanje obrata.

Alfa Laval 球阀-Alfa Laval Ball Valve

Varni, varčni in vzdržljivi higienski krogelni ventili s popolno izvrtino

  • Varna, higienska zasnova z elastomeri, primernimi za stik z mokrimi izdelki, ki ustrezajo zahtevam ameriške Uprave za živila in zdravila (FDA)
  • Zasnova s polno izvrtino in obliko za popolno drenažo (»pigging«) optimizira pridobivanje izdelka in zagotavlja popolno čistost odprtine ventila in ce
  • Minimalne izgube tlaka, zlasti pri visoko viskoznih tekočinah
  • Brez omejitev pretoka, kar olajša ravnanje s tekočinami, ki vsebujejo velike delce
  • Robustni ventili za vsestransko uporabo, ki so odporni proti vodnim udarom in ponujajo tako avtomatsko kot tudi ročno upravljanje

S krogličnimi ventili Alfa Laval boste zagotovili izboljšano produktivnost obrata in neoviran pretok skozi vaše proizvodne linije. Enostavno delovanje in dizajn s popolno izvrtino zagotavljata, da viskozne tekočine in tekočine s trdimi delci lahko prosto tečejo skozi procesne napeljave.

Krogelni ventili so na voljo z ročaji ali pnevmatskimi aktuatorji, ki ne potrebujejo vzdrževanja. Aktuatorje lahko kombinirate z inteligentnimi krmilnimi enotami ventilov z možnostjo samodejne nastavitve. Ali pa dovolite našim strokovnjakom, da izberejo optimalne krogelne ventile za vaše procesne zahteve in tako zagotovijo enostavno uporabo, nizke padce tlaka, čim manjše izgube izdelka in višji izkoristek. 

Kako deluje krogelni ventil?

Higienski krogelni ventil Alfa Laval ima natančno izdelano kroglo s popolno izvrtino, nameščeno znotraj ohišja ventila med dvema prirobnicama in dvema sedežema iz PTFE. Zasuk stebla ventila za 90° odpre ali zapre ventil. Delovanje ventila omogoča pnevmatski aktuator ali ročaj z blokirnimi položaji.

Ker je premer odprtine enak premeru cevovoda, lahko viskozna tekočina ali tekočina z delci neovirano teče skozi ventil in procesno napeljavo z minimalnim padcem tlaka in minimalnimi izgubami izdelkov. Ko se ventil zapre, se kroglica vrne v prvotni položaj in tesno zapre prehod. Z dvema kontrolnima odprtinama v pokrovu, ki povezujeta ohišje ventila in aktuator, lahko enostavno preverite, ali tesnilo stebla tesni.

Dolgo življenjsko dobo ventila poleg vzdržljive kroglice zagotavlja tudi posebej izbran material iz PTFE. Vzmetni, samonastavljivi tesnilni obročki zagotavljajo zanesljivo tesnjenje stebla ventila. Vijake ventila lahko enostavno montirate in demontirate, kar omogoča enostavno vzdrževanje.

 

.

Pridobite celoten pregled                                                                                                                              

 
.
.

Katalog ventilov »na dosegu roke«

Na dosegu roke: Higienski ventili Alfa Laval vam zagotavljajo najučinkovitejše pretoke tekočin skozi procesne napeljave. V našem katalogu »Na dosegu roke« najdete vse, kar potrebujete, da najdete optimalno rešitev pretoka za svoje procese. Tako boste preprečili tveganje navzkrižne kontaminacije, povečali varnost in čas neprekinjenega delovanja ter prihranili stroške in hkrati povečali produktivnost.

Single seat valve closeup
.

Storitve za higienske ventile

Če želite zagotoviti neprekinjeno delovanje svojih higienskih procesov, podaljšajte življenjsko dobo svojih higienskih ventilov. Alfa Laval vam kot servisni partner ponuja dostop do globalne servisne mreže in strokovnjakov ter lokalno podporo, ko je to potrebno. Lahko se – kadarkoli in kjerkoli – zanesete na našo široko paleto storitev za optimizacijo svojih procesov.

Service 640x360
.

Povečajte svoje poslovanje. Optimizirajte svoje sisteme za ravnanje s tekočinami - trajnostno

Poskrbite, da bodo vaši procesi učinkovitejši in bolj trajnostni, hkrati pa dosežete skladnost z zakonodajo in zagotovite uspeh svojega podjetja. S trajnostno optimizacijo družbe Alfa Laval lahko prihranite do 80 % energije ter 90 % vode in čistilnih sredstev, hkrati pa zmanjšate količino odpadkov. Dobro za ljudi. Dobro za planet. Dobro za dobičkonosnost.

Sustainable optimizat640
.

Uresničite svojo trajnostno strategijo

Prihranite več energije in vode ter zmanjšajte emisije iz higienskih obdelovalnih linij. Naše mesečno glasilo near vam prinaša zgodbe o tem, kako vam lahko Alfa Laval pomaga pri izboljšanju okoljske učinkovitosti v mlekarski, živilski in farmacevtski industriji ter industriji pijač in izdelkov za osebno nego. Kar je dobro za ljudi in planet, je dobro tudi za vaše podjetje.

near-subscribtion