Unique SSV

Enosedežni ventili Alfa Laval Unique (SSV) so robustni, zanesljivi in vsestranski pnevmatski enosedežni ventili, zasnovani za nemoteno proizvodnjo v številnih aplikacijah, kjer je higiena ključnega pomena. Ohišja ventilov, drsnike in aktuatorje teh pnevmatskih krmilnih ventilov je mogoče konfigurirati tako, da izpolnjujejo praktično vse zahteve, kar zagotavlja stroškovno učinkovite rešitve z visokimi standardi higiene in združljivostjo z aplikacijami z aseptičnimi pogoji.

Unique single seat valve SSV

Zasnovan za enostavno vzdrževanje in nizke stroške lastništva

 • Majhno število gibljivih delov zmanjšuje potrebe po servisu in stroške ustvarjanja zalog
 • Izjemno temeljito in enostavno čiščenje – gladka notranjost ohišja ventila (končna obdelava Ra ≤ 0,8 μm) preprečuje nastanek razpok
 • Točno določeno stiskanje tesnila zagotavljajo daljšo življenjsko dobo tesnila
 • Statično zaznavanje puščanja tesnila pomaga zagotavljati varnost izdelkov
 • Dvojno robno tesnilo zagotavlja zaščito pred bakterijami

Preverjena in preizkušena varnost ventilov: Serija Unique SSV temelji na preizkušeni modularni platformi, na kateri je bilo nameščenih že več kot milijon ventilov po vsem svetu. Ohišje ventila, ki ga sestavlja en sam disk iz nerjavnega jekla, je izjemno močno in vzdržljivo, kar vam zagotavlja varno proizvodnjo. Izboljšana zmogljivost aktuatorja omogoča varno in učinkovito delovanje.

 

Izjemna higiena ventilov

Serija ventilov za živila Unique SSV, ki je primerna za uporabo z živili, je zasnovana tako, da zagotavlja odlično higieno in enostavno ter temeljito čiščenje. Gladko ohišje ventila brez zvarov s končno obdelavo Ra ≤ 0,8 μm nima razpok, v katerih bi se lahko zadrževale bakterije. Zasnova drsnika omogoča boljše možnosti čiščenja na mestu (CIP) in dvojno tesnilo, ki zmanjšuje tveganje navzkrižne kontaminacije.

Ti enosedežni ventili Alfa Laval SMP izpolnjujejo večino higienskih standardov, zahtevanih v mlečni in živilski industriji ter industriji pijač in izdelkov za osebno nego. Serija Unique SSV ima certifikat EHEDG in je lahko označena s simbolom 3-A. Serija ventilov Alfa Laval zagotavlja tudi popolno sledljivost v skladu z Uredbo EU o živilih 1935/2004.

Za več informacij si oglejte dokumentacijo.

Unique Single Seat Valves (SSVs)

Boljša vzdržljivost ventilov

Da bi zagotovili visoko kakovost tesnjenja, ima ta serija enosedežnih ventilov točno nastavljeno stiskanje tesnilnih obročkov s stikom kovina na kovino med drsnikom in sedežem. To bistveno zmanjša obrabo in podaljša življenjsko dobo ventilov. Standardni sistem Unique SSV je opremljen z aktuatorjem z delnim vzdrževanjem, ki ima petletno garancijo.

Nizki skupni stroški lastništva

Preprosta in zanesljiva serija Unique SSV zagotavlja dolgo življenjsko dobo, manjšo izgubo izdelkov, večjo varnost izdelkov in daljši čas obratovanja. Majhno število gibljivih delov zmanjšuje potrebe po servisu in stroške ustvarjanja zalog. Učinkovitejši postopki CIP s skrajšanimi cikli čiščenja in posledično manjša poraba čistilnih tekočin, vode in pripomočkov prav tako prispevajo k nizkim skupnim stroškom lastništva sistema Unique SSV.

.

Kako deluje

Princip delovanja

Alfa Laval Unique SSV je zračni sedežni ventil, ki omogoča daljinsko upravljanje. Ventil lahko konfigurirate kot zaporni ali preklopni ventil z različnimi aktuatorji (običajno odprti, običajno zaprti ali dvostopenjski), kar omogoča bolj tekoče obratovanje ter preprečevanje nenadnih višanj tlaka in/ali prekomernega polnjenja rezervoarja.

Ponudba enosedežnih ventilov ponuja številne možnosti:

 • Aktuator z možnostjo celostnega vzdrževanja
 • Visokotlačni aktuator
 • Tesnila iz HNBR ali FPM, ki tesnijo s pomočjo produkta 
 • Tesnilo drsnika TR2 iz PTFE za posebne aplikacije 
 • Naprave za zaznavanje in krmiljenje ventilov, vključno s ThinkTop, ThinkTop Basic in IndiTop
 • Spojke v skladu z zahtevanim standardom
 • Končna obdelava zunanjih površin 3-A, svetla  
TR2 plug seal
Unique house 300
.

Part of a broad valve range

Alfa Laval ponuja obsežno paleto ventilov za higiensko uporabo v različnih panogah, med drugim v mlečni in živilski industriji, industriji pijač, industriji za domačo in osebno nego ter biotehnološki in farmacevtski industriji:

 

Ventili in Avtomatizacija

.

Enosedežni ventili Alfa Laval Unique – aktuator z možnostjo vzdrževanja

Enosedežni ventili Alfa Laval Unique – zamenjava puše aktuatorja

Enosedežni ventili Alfa Laval Unique – tesnila, ki tesnijo s pomočjo produkta

Enosedežni ventili Alfa Laval Unique – zamenjava tesnil, ki tesnijo s pomočjo produkta

Morda vas bodo zanimali tudi ...

Unique »mixproof« ventil

Unique »mixproof« ventili omogočajo sočasen pretok dveh različnih izdelkov ali tekočin skozi isti ventil brez nevarnosti navzkrižne kontaminacije.

Unique Mixproof SeatClean w ThinkTop V70 640x360

ThinkTop

ThinkTop zagotavlja informacije o stanju delovanja ventila v realnem času, 24 ur na dan in 7 dni v tednu, hkrati pa pomaga izboljšati proizvodno zmogljivost in zagotavlja sledljivost.

ThinkTop valve control unit V50 and V70

LKH

Centrifugalne črpalke LKH, ki so bile zasnovane za izpolnjevanje higienskih zahtev v mlečni in živilski industriji ter industriji pijač in izdelkov za osebno nego, povečujejo produktivnost procesov, hkrati pa zagotavljajo visoko učinkovitost in nežno ravnanje z izdelki.

LKH centrifugal pump
.
single seat valves 640x360

Deset najboljših nasvetov – ventili

Tukaj lahko najdete nekaj nasvetov in servisnih posnetkov, ki vam prikazujejo, kako ohraniti vrhunsko kondicijo vaših higienskih ventilov

Logika za živila - Food logic

Higienska oprema Alfa Laval združuje visoko zmogljivost in nežno uporabo, da varuje občutljive sestavine. Sledi trendom živilske industrije in rešuje štiri ključne izzive: dobava živilskih izdelkov potrošnikom po konkurenčni ceni, doseganje kar najboljšega izkoristka surovin, zmanjšanje odpadkov in emisij ter dobava varnih in higienskih živilskih izdelkov.

food logic 640x360

Katalog izdelkov higienske opreme

Katalog izdelkov higienske opreme Alfa Laval »Na dosegu roke« vključuje letake izdelkov, krivulje učinkovitosti, povezave do animacij, brošure in cenike za naročanje.

Close at hand 2019 - Cover image 640x360

Animacije

Obiščite stran z animacijami in poglejte naše proizvode od znotraj. Preverite kako delujejo.

Poglej animacijo

.

NEAR novice

Da bi bili na tekočem o pomembnih zadevah in priložnostih v vaši industriji in procesih.

Poizvejte več

Tehnični članki