Odvodno tlačni ventil SB

Regulator tlaka v rezervoarju Alfa Laval SB Tank Pressure Regulator vzdržuje in uravnava zgornji tlak v tlačnih rezervoarjih med polnjenjem, obdelavo in praznjenjem. Običajno ga je treba priključiti neposredno na cev za plin/CIP, ki vodi do vrha rezervoarja, ali pa je vgrajen v ploščo za pretok. Regulator lahko integrirate v sistem SCANDI BREW® tank top.

scandi-brew-pressure-exhaust-valve-right-side 640x360

Varno in učinkovito uravnavanje tlaka

Ta pnevmatski ventil, ki ga lahko enostavno integrirate v centralni sistem za nadzor procesov, zagotavlja varno, zanesljivo in higienično delovanje, saj sprosti tlak v procesnem rezervoarju, ko ta preseže nastavljeni tlak. Za zagotavljanje varne regulacije tlaka lahko nastavljeno vrednost tlaka enostavno prilagodite ročno ali z oddaljene lokacije, ki je povezana s centralnim nadzornim sistemom.

Higienski dizajn, ki je enostaven za čiščenje

Ta regulacijski ventil z njegovo preprosto zasnovo izpolnjuje izjemno visoke zahteve glede higiene. Gladke površine in premazi, primerni za uporabo z živili, prispevajo k vrhunski higieni in čistoči. Za hitro in učinkovito čiščenje je na voljo čistilna šoba za notranje čiščenje ventila, ki poteka hkrati s samodejnim čiščenjem (CIP) ventilacijske/rekuperacijske napeljave. Na voljo je tudi opcijski dovodni ventil CIP, s katerim lahko sistem CIP priključite neposredno na ohišje ventila.

Prilagodljiva montaža ventila

Prilagodljivi položaj montaže omogoča, da ventil namestite neposredno na vrhu rezervoarja kot del »tank top« sistema ali drugje vzdolž napeljave, dokler je zagotovljeno ustrezno odvajanje iz ohišja ventila.

Prednosti izdelka

  • Zanesljiv nadzor zgornjega tlaka rezervoarja
  • Enostavna integracija varnostnih ventilov in zgornjih plošč SCANDI BREW®
  • Omogoča temeljito čiščenje s sistemom CIP
  • Enostavna integracija v obstoječo napeljavo
  • Enostavna namestitev zagotavlja nizke investicijske stroške

Kako deluje

Zgradba

Odvodno tlačni ventil Alfa Laval SB sestavljajo ohišje iz nerjavnega jekla AISI 316L, tesnila EPDM in priključki za 4/6 mm najlonske cevi za nastavitev tlaka in odpiranje s silo. Na voljo sta tudi šoba za čiščenje in zapiralni drsnik sistema za čiščenje brez razstavljanja (CIP). Na voljo je dodatna pnevmatska šoba za čiščenje, ki nadomesti zapiralni drsnik (glejte »Možnosti« spodaj). Ventil lahko uporabite kot sestavni del sistema SCANDI BREW® tank top.

Princip delovanja

Ventil deluje tako, da nastavljeni tlak pritisnete na zgornji del membranskega sklopa. Regulacija tlaka bo enaka tlaku nastavljene vrednosti. Nastavljeni tlak se zniža na zahtevani tlak z ročnim natančnim regulatorjem ali IP-pretvornikom, ki ga krmili PLC.

Ko tlak v rezervoarju preseže nastavljeni tlak, se ventil odpre in sprosti tlak skozi stransko napeljavo ventila za atmosfersko praznjenje ali zbiranje. Za zagotovitev ustreznih delovnih pogojev za odzračevalnim priključkom ne sme biti protitlaka.

Po prisilnem odprtju ventila z dovajanjem zraka v spodnji del sklopa membran lahko ventil učinkovito očistite z uporabo čistilne šobe za notranje čiščenje ventila, ki poteka hkrati s samodejnim čiščenjem (CIP) ventilacijske/rekuperacijske napeljave, ali z opcijskim dovodnim ventilom CIP, s katerim lahko sistem CIP priključite neposredno na ohišje ventila.

Izbirne možnosti

  • Dovodni ventil CIP

Zap. 1: čistilna šoba

Zap. 2: zapiralni batni drsnik

Zap. 3: Izbirni pnevmatski dovodni ventil CIP

Zap. 1 in 2 sta priložena ventilu

single seat valves 640x360
.

Deset najboljših nasvetov – ventili

Tukaj lahko najdete nekaj nasvetov in servisnih posnetkov, ki vam prikazujejo, kako ohraniti vrhunsko kondicijo vaših higienskih ventilov

Logika za živila - Food logic

Higienska oprema Alfa Laval združuje visoko zmogljivost in nežno uporabo, da varuje občutljive sestavine. Sledi trendom živilske industrije in rešuje štiri ključne izzive: dobava živilskih izdelkov potrošnikom po konkurenčni ceni, doseganje kar najboljšega izkoristka surovin, zmanjšanje odpadkov in emisij ter dobava varnih in higienskih živilskih izdelkov.

food logic 640x360

Katalog izdelkov higienske opreme

Katalog izdelkov higienske opreme Alfa Laval »Na dosegu roke« vključuje letake izdelkov, krivulje učinkovitosti, povezave do animacij, brošure in cenike za naročanje.

Close at hand 2019 - Cover image 640x360

Animacije

Obiščite stran z animacijami in poglejte naše proizvode od znotraj. Preverite kako delujejo.

Poglej animacijo

Ventili in Avtomatizacija

Tehnični članki

.

NEAR novice

Da bi bili na tekočem o pomembnih zadevah in priložnostih v vaši industriji in procesih.

Poizvejte več