Dvojno sedežni ventili

Ventili z dvojnim sedežem Alfa Laval so stroškovno učinkoviti »mixproof« ventili, ki omogočajo sočasen pretok dveh različnih izdelkov ali tekočin skozi isti ventil brez nevarnosti navzkrižne kontaminacije. Ti standardizirani pnevmatski ventili z zgornjim polnjenjem so idealni za higiensko uporabo, pri kateri je potrebna dodatna varnost, zaznavanje uhajanja in samodejno čiščenje (CIP) v mlečni in živilski industriji, industriji pijač, industriji za domačo in osebno nego ter mnogo drugih panogah.

Alfa Laval SMP

Varni, zanesljivi in varčni »mixproof« ventili za varno ločevanje dveh različnih izdelkov v cevnih sistemih higienskih in aseptičnih postopkov

  • Varno izolira procesni tekočini ali procesno tekočino in čistilno sredstvo brez nevarnosti kontaminacije
  • Samoodtočna zasnova poveča tako varnost obratovanja kot tudi varnost izdelka
  • Uporaba aseptičnih ventilov z dvojnim tesnilom za zaščito vašega procesa omogoča proizvodnjo kakovostnejših izdelkov z nižjimi stroški
  • Aktuator z možnostjo celostnega vzdrževanja in preciznim krmiljenjem ventila zagotavlja daljše neprekinjeno delovanje
  • Majhno število vzdržljivih gibljivih delov in zasnova z zgornjim polnjenjem omogočata enostavno vzdrževanje in servis

Ventili Alfa Laval z dvojnim tesnilom omogočajo večjo varnost izdelkov in zanesljivost procesa ob hkratnem zmanjšanju stroškov in tveganju onesnaženja. Z lahkoto hkrati obvladujejo procesne tekočine in tekočine CIP. Ti standardizirani, stroškovno učinkoviti ventili z dvojnim zapiranjem, ki so odlična alternativa dvosedežnim »mixproof« ventilom, so na voljo v higienskih in aseptičnih modelih ter različnih konfiguracijah ohišij kot zaporni ventili.

.

Kako deluje ventil z dvojnim tesnilom?

Ventili Alfa Laval z dvojnim tesnilom so krmiljeni na daljavo s stisnjenim zrakom. Ventil je opremljen z dvema pnevmatskima običajno odprtima ventiloma – ventilom za zaznavanje puščanja in ventilom CIP. Batni drsnik ima dve tesnili; prostor med temi tesnili tvori komoro za puščanje pod atmosferskim tlakom. Ta ventil za odkrivanje puščanja odvaja vse morebitno uhajanje izdelka v komoro za puščanje. Komoro za puščanje je mogoče očistiti tako, da v ventil za odkrivanje puščanja namestite sistem CIP. Ventili z dvojnim tesnilom niso občutljivi za vodne udare v napeljavi z izdelkom nad batnim drsnikom.

 

.

Pridobite celoten pregled                                                                                                                              

 
.
.

Katalog ventilov »na dosegu roke«

Na dosegu roke: Higienski ventili Alfa Laval vam zagotavljajo najučinkovitejše pretoke tekočin skozi procesne napeljave. V našem katalogu »Na dosegu roke« najdete vse, kar potrebujete, da najdete optimalno rešitev pretoka za svoje procese. Tako boste preprečili tveganje navzkrižne kontaminacije, povečali varnost in čas neprekinjenega delovanja ter prihranili stroške in hkrati povečali produktivnost.

Single seat valve closeup
.

Storitve za higienske ventile

Če želite zagotoviti neprekinjeno delovanje svojih higienskih procesov, podaljšajte življenjsko dobo svojih higienskih ventilov. Alfa Laval vam kot servisni partner ponuja dostop do globalne servisne mreže in strokovnjakov ter lokalno podporo, ko je to potrebno. Lahko se – kadarkoli in kjerkoli – zanesete na našo široko paleto storitev za optimizacijo svojih procesov.

Service 640x360
.

Povečajte svoje poslovanje. Optimizirajte svoje sisteme za ravnanje s tekočinami - trajnostno

Poskrbite, da bodo vaši procesi učinkovitejši in bolj trajnostni, hkrati pa dosežete skladnost z zakonodajo in zagotovite uspeh svojega podjetja. S trajnostno optimizacijo družbe Alfa Laval lahko prihranite do 80 % energije ter 90 % vode in čistilnih sredstev, hkrati pa zmanjšate količino odpadkov. Dobro za ljudi. Dobro za planet. Dobro za dobičkonosnost.

Sustainable optimizat640
.

Uresničite svojo trajnostno strategijo

Prihranite več energije in vode ter zmanjšajte emisije iz higienskih obdelovalnih linij. Naše mesečno glasilo near vam prinaša zgodbe o tem, kako vam lahko Alfa Laval pomaga pri izboljšanju okoljske učinkovitosti v mlekarski, živilski in farmacevtski industriji ter industriji pijač in izdelkov za osebno nego. Kar je dobro za ljudi in planet, je dobro tudi za vaše podjetje.

near-subscribtion