Predelava v prehrani

Pridelovalci hrane – sojinih, oljnih in mesnih izdelkov – se zanesejo na predelovalne tehnologije Alfa Laval zato, da na svojih trgih ostanejo na tekočem. Ne glede na področje uporabe za prehrano, naša predelovalna oprema, moduli in celotne predelovalne linije potrošnikom omogočajo dobavo izdelkov po konkurenčnih cenah, ob tem pa ohranjajo najvišjo raven higiene in zaželeno kakovost okusa.

Food processing 640x360

Na tekočem z inovativnimi rešitvami in industrijo proizvodnje hrane

Za zagotavljanje želenega okusa, stabilnega roka trajanja ter popolnih ravni higiene je potreben strog nadzor temperatur in časovne usklajenosti v predelavi ter tudi skrbna izbira pravih surovih sestavin.

Uspeh se začne z razumevanjem, kako iz vsake sestavine in surovine dobiti največ – vse od suhih praškov do lepljivega sladkorja, viskoznih tekočin do za strižnost ali toploto občutljivih sestavin, kot so ojačevalci arome in izvlečki. Tako je s pravilnim ravnanjem, doziranjem in mešanjem sestavin mogoče ohraniti nižje stroške proizvodnje, saj se s tem zmanjšajo razlitje in odpadki.

Rešitve Alfa Laval zagotavljajo higienično proizvodnjo ter učinkovito, zmogljivo čiščenje (CIP) opreme in proizvodnih linij, ob tem pa v celoti izpolnjujejo najstrožje regulativne standarde higiene.

Pomembno je tudi, da vam Alfa Laval omogoča:

  • večji donos proizvodnje ter ohranjanje daljšega časa obratovanja na podlagi visoke razpoložljivosti proizvodnje,
  • nižjo raven izgub sestavin in izdelkov zaradi boljšega izkoriščanja surovin,

manjšo komunalno porabo – npr. vode in energije – ter recikliranje toka odpadkov. Tako vam naši membranski filtri lahko pomagajo zagotoviti ničelne izgube vode. Z uporabo prave črpalke Alfa Laval, ki ustreza vašim specifičnim parametrom predelave, pa lahko zmanjšate porabo energije tudi do 50 %. 

Tehnični članki

NEAR novice

Da bi bili na tekočem o pomembnih zadevah in priložnostih v vaši industriji in procesih.

Poizvejte več