Membranski ventili

Membranski ventili Alfa Laval so aseptični vgrajeni ventili, ki se uporabljajo za blokado, preusmeritev in/ali regulacijo pretoka tekočine v higienskih, aseptičnih procesnih napeljavah in napeljavah z visoko stopnjo čistoče. Te kompaktne in lahke ventile z ročnim ali pnevmatskim upravljanjem je mogoče enostavno konfigurirati, tako da ustrezajo praktično vsem procesnim zahtevam – tudi sterilnim in zelo higienskim procesom v biotehnični in farmacevtski industriji.

DV ST Ultrapure diaphragm valve

Preverjeni, visoko zmogljivi membranski ventili za zahtevne aseptične procese

  • Hermetična zasnova in aseptična membranska tehnologija zagotavljata visokokakovostne izdelke brez kontaminantov
  • Prihranite čas in denar s kompaktnimi, lahkimi in za namestitev enostavnimi ventili
  • Povečana zmogljivost z namensko izdelanimi ventili z minimalnimi zastojnimi točkami ter maksimalno možnostjo odvajanja in čiščenja
  • Optimizirani ventili in visokokakovostni materiali z dolgo življenjsko dobo povečajo zmogljivost in zanesljivost
  • Olajša postopke kvalifikacije in nadzora sprememb z dokumentacijskim paketom Alfa Laval Q-doc za popolno sledljivost

Z membranskimi ventili Alfa Laval boste zagotovili čisto obratovanje brez kontaminantov v vseh higienskih industrijah in industrijah z visoko čistočo, kot denimo v mlečni in živilski industriji, industriji za domačo in osebno nego ter biotehnološki in farmacevtski industriji.

Oblikujte namenske dvosmerne ali večsmerne membranske ventile, ki bodo natančno izpolnjevali vse vaše zahteve. Izbira je preprosta, prilagodljiva in enostavna. Vse visokokakovostne komponente, skladne z ATEX, so združljive in izdelane tako, da zagotavljajo kakovost izdelkov ter učinkovitost, zanesljivost in ekonomičnost procesov.

Izbirate lahko med trdimi in mehkimi membranami, različnimi ohišji ventilov, pnevmatskim pogonom ali ročajem, materiali membran, priključki ter različnimi površinami in materiali, vključno z zlitinami, ki so odporne proti koroziji. Nato dodajte senzorske in krmilne enote, ki natančno ustrezajo vašim procesnim zahtevam.

.

Kako deluje membranski ventil?

Membranski ventili Alfa Laval imajo dva načina delovanja: ročno upravljanje z ročajem in samodejno upravljanje s pnevmatskim pogonom.

Za ročno upravljanje preprosto obrnite ročaj kompresorja navzgor. S tem se membrana odmakne od pregrade ohišja ventila in tako odpre ventil. Obračanje ročaja v nasprotni smeri potisne kompresor navzdol na membrano, kar pritisne membrano ob pregrado ohišja ventila in zapre ventil.

Pri samodejnem delovanju pnevmatski aktuator krmili aksialno gibanje bata in s tem odpira ali zapira ventil glede na funkcijo aktuatorja.

 

.

Pridobite celoten pregled                                                                                                                              

 
.
.

Katalog ventilov »na dosegu roke«

Na dosegu roke: Higienski ventili Alfa Laval vam zagotavljajo najučinkovitejše pretoke tekočin skozi procesne napeljave. V našem katalogu »Na dosegu roke« najdete vse, kar potrebujete, da najdete optimalno rešitev pretoka za svoje procese. Tako boste preprečili tveganje navzkrižne kontaminacije, povečali varnost in čas neprekinjenega delovanja ter prihranili stroške in hkrati povečali produktivnost.

Single seat valve closeup
. .

Storitve za higienske ventile

Če želite zagotoviti neprekinjeno delovanje svojih higienskih procesov, podaljšajte življenjsko dobo svojih higienskih ventilov. Alfa Laval vam kot servisni partner ponuja dostop do globalne servisne mreže in strokovnjakov ter lokalno podporo, ko je to potrebno. Lahko se – kadarkoli in kjerkoli – zanesete na našo široko paleto storitev za optimizacijo svojih procesov.

Service 640x360

Povečajte svoje poslovanje. Optimizirajte svoje sisteme za ravnanje s tekočinami - trajnostno

Poskrbite, da bodo vaši procesi učinkovitejši in bolj trajnostni, hkrati pa dosežete skladnost z zakonodajo in zagotovite uspeh svojega podjetja. S trajnostno optimizacijo družbe Alfa Laval lahko prihranite do 80 % energije ter 90 % vode in čistilnih sredstev, hkrati pa zmanjšate količino odpadkov. Dobro za ljudi. Dobro za planet. Dobro za dobičkonosnost.

Sustainable optimizat640
.

Uresničite svojo trajnostno strategijo

Prihranite več energije in vode ter zmanjšajte emisije iz higienskih obdelovalnih linij. Naše mesečno glasilo near vam prinaša zgodbe o tem, kako vam lahko Alfa Laval pomaga pri izboljšanju okoljske učinkovitosti v mlekarski, živilski in farmacevtski industriji ter industriji pijač in izdelkov za osebno nego. Kar je dobro za ljudi in planet, je dobro tudi za vaše podjetje.

near-subscribtion