Krmilni krmilni ventili

Kontrolni/protipovratni ventili Alfa Laval upravljajo pretok procesnih tekočin in plinov v higienskih procesnih sistemih. Ti ventili, ki zagotavljajo enostavno montažo, upravljanje in vzdrževanje, varujejo celovitost procesa in kakovost izdelkov ter preprečujejo morebitne poškodbe cevovodov in opreme ali zaustavitev sistema zaradi povratnega toka tekočine, sunkov tlaka, vodnega udara ali vpihovanja zraka.

阿法拉伐不锈钢单向止回阀

Izboljšajo higiensko učinkovitost procesov z natančnim nadzorom pretoka procesnih tekočin in plinov

  • Zaščitijo procesne sisteme pred morebitnimi poškodbami, da preprečijo nastanek vakuuma in izenačijo tlak v sistemu
  • S preprečevanjem povratnega toka in vodnega udara zagotovijo varnost obrata in zaščitijo opremo pred njim
  • Omogočajo varno naraščanje tlaka ali izpuščanje zraka iz procesnih cevovodov in sistemov, kar preprečuje morebitne poškodbe opreme
  • Vzdržujejo stabilen tlak CO2 v procesnih rezervoarjih ali posodah z dovajanjem plina in/ali izpuščanjem odvečnega plina
  • Zagotavljajo kakovost izdelkov s higienskimi, samočistilnimi zasnovami ventilov, ki omogočajo enostavno in temeljito čiščenje

Zaščitijo higienske procesne sisteme z varnim, zanesljivim in stroškovno učinkovitim upravljanjem pretoka procesnih tekočin in plinov. Ne glede na to, ali preprečujejo onesnaženje zaradi povratnega toka ali zagotavljajo razbremenitev tlaka – ventili Alfa Laval povečujejo produktivnost in čas delovanja ter zagotavljajo varno in zanesljivo delovanje ter nizke stroške lastništva. Ti ventili zagotavljajo zanesljivo in učinkovito regulacijo pretokov tekočin in plinov.

.

Kako deluje kontrolni/protipovratni ventil?

Kontrolni/protipovratni ventili Alfa Laval so na voljo v številnih različnih tipih ventilov, ki ustrezajo specifičnim aplikacijam in potrebam strank. Ventili se odprejo, ko tlak in pretok procesne tekočine ali plina presežeta tlak, ki deluje na batne drsnike, prosto gibljive polipropilenske kroglice, ki potujejo med dvema sedežema, ali vzmet iz nerjavečega jekla, in jih fiksira v položaju. Ventil se zapre tako, da višji tlak na eni strani pritisne na mehanizem ventila, da se zapre, s čimer se zapre pretok procesne tekočine, zraka ali plina.

 

.

Pridobite celoten pregled                                                                                                                              

 
.
.

Katalog ventilov »na dosegu roke«

Na dosegu roke: Higienski ventili Alfa Laval vam zagotavljajo najučinkovitejše pretoke tekočin skozi procesne napeljave. V našem katalogu »Na dosegu roke« najdete vse, kar potrebujete, da najdete optimalno rešitev pretoka za svoje procese. Tako boste preprečili tveganje navzkrižne kontaminacije, povečali varnost in čas neprekinjenega delovanja ter prihranili stroške in hkrati povečali produktivnost.

Single seat valve closeup
.

Storitve za higienske ventile

Če želite zagotoviti neprekinjeno delovanje svojih higienskih procesov, podaljšajte življenjsko dobo svojih higienskih ventilov. Alfa Laval vam kot servisni partner ponuja dostop do globalne servisne mreže in strokovnjakov ter lokalno podporo, ko je to potrebno. Lahko se – kadarkoli in kjerkoli – zanesete na našo široko paleto storitev za optimizacijo svojih procesov.

Service 640x360
.

Povečajte svoje poslovanje. Optimizirajte svoje sisteme za ravnanje s tekočinami - trajnostno

Poskrbite, da bodo vaši procesi učinkovitejši in bolj trajnostni, hkrati pa dosežete skladnost z zakonodajo in zagotovite uspeh svojega podjetja. S trajnostno optimizacijo družbe Alfa Laval lahko prihranite do 80 % energije ter 90 % vode in čistilnih sredstev, hkrati pa zmanjšate količino odpadkov. Dobro za ljudi. Dobro za planet. Dobro za dobičkonosnost.

Sustainable optimizat640
.

Uresničite svojo trajnostno strategijo

Prihranite več energije in vode ter zmanjšajte emisije iz higienskih obdelovalnih linij. Naše mesečno glasilo near vam prinaša zgodbe o tem, kako vam lahko Alfa Laval pomaga pri izboljšanju okoljske učinkovitosti v mlekarski, živilski in farmacevtski industriji ter industriji pijač in izdelkov za osebno nego. Kar je dobro za ljudi in planet, je dobro tudi za vaše podjetje.

near-subscribtion