Unique RV-P

The Unique RV-P regRegulacijski ventil Alfa Laval Unique RV-P je zasnovan za varno in učinkovito kontrolo ali regulacijo natančnih pretokov v mlečni industriji, industriji hrane in pijač ter biofarmacevtski industriji.

unique rv-p regulating valve left side 640x360

Izjemno natančna regulacija pretoka ventila

Alfa Laval ponuja dva regulacijska ventila: Unique RV-P in aseptično različico Unique RV-P Aseptic. Ti običajno odprti ali običajno zaprti regulacijski ventili zagotavljajo zelo natančen nadzor tlaka, pretoka, temperature in ravni tekočine v rezervoarjih ter sistemih jeklenih cevi.

Napredna zasnova higienskega ventila

Ventili Unique RV-P so idealni za sanitarne procesne postopke z velikimi količinami, ki zahtevajo natančen nadzor. Ti ventili s samoodtočnim ohišjem ventila so lahko označeni s simbolom 3-A. Ventili Unique RV-P, ki so še posebej primerni za aseptične aplikacije, ki zahtevajo sterilizacijo na mestu (SIP – Sterilization in Place), so opremljeni z membranami iz PTFE, ki preprečujejo kontaminacijo z mikroorganizmi in delci zunaj območja izdelka.

Izjemna natančnost ventilov

Unique RV-P ima elektropnevmatski pogon z integriranim pretvornikom IP in integriranim pozicionerjem, kar omogoča večjo natančnost in zanesljivost delovanja. Pozicioner za ventile Unique RV-P ima certifikat IP66 za zaščito pred vodo in prahom.

Regulacijski ventili z združljivostjo, ki jo ponuja Unique SSV

Regulacijska ventila Alfa Laval s pnevmatskim vklopom temeljita na isti platformi Unique SSV in sta tako združljiva s serijo enosedežnih ventilov Alfa Laval. Unique RV-ST je idealen za standardne regulacijske naloge, kot so doziranje, mešanje, tehtanje in polnjenje.

Za večje zahteve glede regulacije je optimalna izbira Unique RV-P. Z visoko natančnim aktuatorjem in pozicionerjem je ta idealen za regulacijo v aplikacijah, kjer je zahtevana najvišja mera natančnosti. Na podlagi modularnih sestavnih delov lahko izberete različne konfiguracije batnih drsnikov za izpolnjevanje posebnih zahtev Kv. Spodnji tesnilni element je pritrjen in ga lahko zamenjate, tako da ustreza različnim vrednostim Kv.

Za več informacij si oglejte dokumentacijo.

Aseptična različica

Aseptična različica ventila Alfa Laval Unique RV-P se imenuje Unique RV-P Aseptic. Gre za elektropnevmatski modulacijski ventil, ki ima v aktuatorju nameščen pretvornik IP. Na voljo je z vrsto drsnikov z različnimi vrednostmi Kv, ki zagotavljajo različne zmogljivosti.

Enodelna membrana omogoča hermetično tesnjenje pred vdorom iz atmosfere, kar zagotavlja popolno zaščito pred vplivi mikroorganizmov med obdelavo. Ta zasnova omogoča aseptični nadzor tlaka, pretoka in temperature v aseptičnih sistemih ter nadzor nivoja tekočin v aseptičnih rezervoarjih.

Kot vsi ventili Alfa Laval je tudi Unique RV-P Aseptic izdelan z majhnim številom gibljivih delov, ki so nameščeni v aktuatorju in zagotavljajo dodatno zaščito pred obrabo. Njegova kompaktna higienska zasnova omogoča daljše intervale vzdrževanja, po potrebi pa ga lahko hitro in enostavno razstavite. Poleg tega ni ohlapnih vzmeti, ki bi ogrožale varnost pri odpiranju ventila. Ta membrana je popolnoma združljiva s preizkušenimi membranami iz portfelja Unique SSV Aseptic.

Enostavno vzdrževanje

Kot vsi ventili Alfa Laval je tudi Unique RV-P izdelan z majhnim številom gibljivih delov, ki so nameščeni v aktuatorju in zagotavljajo dodatno zaščito pred obrabo. Modularnost portfelja Unique SSV omogoča optimizacijo vzdrževalnih postopkov in zalog rezervnih delov v obratu. Njegova kompaktna higienska zasnova omogoča daljše intervale vzdrževanja, po potrebi pa ga lahko hitro in enostavno razstavite. Poleg tega ni ohlapnih vzmeti, ki bi ogrožale varnost pri odpiranju ventila.

V skladu z večino higienskih standardov

Ventili Alfa Laval Unique RV-P izpolnjujejo večino standardov, zahtevanih v mlečni in živilski industriji ter industriji pijač in izdelkov za osebno nego. Za več informacij si oglejte dokumentacijo. 

Prednosti izdelka

  • Zelo natančen nadzor ravni tlaka, pretoka, temperature in tekočine
  • Napredna zasnova higienskega ventila
  • Izjemna natančnost ventilov

Kako deluje

Zgradba

Ventil Unique RV-P je sestavljen iz ohišja ventila brez tesnila, regulacijskega čepa v obliki stožca, robnega tesnila, pokrova in aktuatorja. Pogon pokrova je nameščen na ohišje ventila z vpenjalnim obročem.
Standardni ventil je opremljen s standardnim običajno odprtim pogonom. Na zahtevo je mogoča dobava z običajno zaprtim aktuatorjem.

Princip delovanja

Ventili Alfa Laval Unique RV-P imajo elektropnevmatski aktuator z vgrajenim IP-pretvornikom, ki zagotavlja natančno in zanesljivo pretvorbo električnih signalov iz krmilnika neposredno v pnevmatske signale. S tehnologijo brezstičnega magnetnega senzorja sta aktuator in pozicioner neobčutljiva za vibracije in tlačne sunke.

Pnevmatski signali so posredovani v integrirani pozicioner, ki deluje po principu ravnovesja sil. To zagotavlja, da je položaj bata aktuatorja neposredno povezan z vhodnim signalom. Razpon signala in ničelno točko lahko nastavljate ločeno.

Če zamenjate standardno merilno vzmet, lahko aktuator uporabljate tudi za delovanje v deljenem območju.

Unique RV P IM

Izbirne možnosti

  • Spojke v skladu z zahtevanim standardom
  • Aseptična različica, ki temelji na edinstvenem membranskem sistemu SSV Aseptic
  • Končna obdelava zunanje površine z Ra ≤ 0,8 μm
  • Oznaka 3A (sanitarni standard) na zahtevo
  • Robno tesnilo iz NBR ali FPM
single seat valves 640x360
.

Deset najboljših nasvetov – ventili

Tukaj lahko najdete nekaj nasvetov in servisnih posnetkov, ki vam prikazujejo, kako ohraniti vrhunsko kondicijo vaših higienskih ventilov

Logika za živila - Food logic

Higienska oprema Alfa Laval združuje visoko zmogljivost in nežno uporabo, da varuje občutljive sestavine. Sledi trendom živilske industrije in rešuje štiri ključne izzive: dobava živilskih izdelkov potrošnikom po konkurenčni ceni, doseganje kar najboljšega izkoristka surovin, zmanjšanje odpadkov in emisij ter dobava varnih in higienskih živilskih izdelkov.

food logic 640x360

Katalog izdelkov higienske opreme

Katalog izdelkov higienske opreme Alfa Laval »Na dosegu roke« vključuje letake izdelkov, krivulje učinkovitosti, povezave do animacij, brošure in cenike za naročanje.

Close at hand 2019 - Cover image 640x360

Animacije

Obiščite stran z animacijami in poglejte naše proizvode od znotraj. Preverite kako delujejo.

Poglej animacijo

Ventili in Avtomatizacija

Tehnični članki

.

NEAR novice

Da bi bili na tekočem o pomembnih zadevah in priložnostih v vaši industriji in procesih.

Poizvejte več