Unique Mixproof 3-Body

»Mixproof« ventili Alfa Laval Unique s tremi ohišji omogočajo sočasen pretok dveh različnih izdelkov ali tekočin skozi isti ventil brez nevarnosti navzkrižne kontaminacije. Ventil je opremljen tudi z možnostjo preklopa.

Unique Mixproof 3-Body w sensor and ThinkTop V70 640x360

Stroškovno učinkovito ter varno delovanje brez iztekanja

  • Delovanje brez iztekanja
  • Poenostavljeno vzdrževanje
  • Visoka stopnja higiene
  • Izjemno varen
  • Temelji na preverjeni platformi

»Mixproof« ventil Unique s tremi ohišji zagotavlja optimalno odvijanje procesov, izjemno higieno, najdaljši čas neprekinjenega obratovanja in najnižje skupne stroške lastništva. Modularna zasnova s tremi priključki zagotavlja zanesljivo ravnanje s tekočino in varnost ter je idealna izbira za uporabo kot preklopni ventil za higienske aplikacije. To vam zagotavlja znatne prihranke in povečanje učinkovitosti.

Stroškovno učinkovit »mixproof« ventil

Zagotovite izjemne rezultate in prihranite denar. Zamenjajte dva ali več ventilov drugih tipov z enim »mixproof« ventilom Alfa Laval Unique s tremi ohišji. Dva ločena drsnika in popolnoma uravnotežen dizajn omogočajo sočasen pretok dveh različnih tekočin skozi isti ventil brez nevarnosti navzkrižne kontaminacije tudi v primeru tlačnega sunka.

Vrhunsko delovanje brez iztekanja

Tekoče in dolgotrajno delovanje brez iztekanja. Dizajn z dvema sedežema preprečuje navzkrižno kontaminacijo, kar omogoča varno in higiensko delovanje, tesnilo z dvojno ustnico pa zagotavlja dodatno zaščito.

Enostavno čiščenje in vzdrževanje

Dizajn s polnjenjem od zgoraj brez nastavljivih komponent, aktuator, ki je enostaven za vzdrževanje, in zaznavanje puščanja na vseh tesnilih omogočajo hitro in enostavno čiščenje. »Mixproof« ventil Unique s tremi priključki je vedno opremljen s funkcijo dviganja in potiskanja ohišji ter izpolnjuje stroge higienske standarde.

Enostaven za konfiguracijo in nadgradnjo

Optimizirajte svoj higienski postopek tako, da prilagodite »mixproof« ventil Alfa Laval Unique s tremi ohišji svojim potrebam. Njegova modularna zasnova prav tako omogoča enostavno uporabo ventila z dvojnim sedežem, ko je potrebna sprememba procesa, hkrati pa zagotavlja učinkovito, higienično in neprekinjeno proizvodnjo.

»Mixproof« ventile Unique lahko kar najbolje izkoristite tako, da jih združite s senzorskimi in krmilnimi enotami za ventile Alfa Laval ThinkTop in ThinkTop Basic.

Kako deluje

.

Zgradba

Ta edinstvena zasnova »mixproof« ventila Alfa Laval temelji na sklopu osnovnih komponent, ki vključujejo ohišje ventila, batni drsnik, aktuator ter možnosti čiščenja in dodatke, ki imajo širok spekter uporabnosti. S temi komponentami lahko sestavite edinstven »mixproof« ventil, ki natančno ustreza zahtevam vašega procesa. 

Za lažje vzdrževanje ima »mixproof« ventil Alfa Laval Unique s tremi ohišji tudi luknje za odkrivanje puščanja, ki zagotavljajo hitro odkrivanje obrabljenih ali poškodovanih statičnih tesnilnih obročkov. Upravljavci lahko kadarkoli vizualno pregledajo ventil, ne da bi ga morali razstaviti.

Princip delovanja

»Mixproof« ventil Alfa Laval Unique s tremi ohišji je običajno zaprt ventil, ki je krmiljen na daljavo s stisnjenim zrakom. Ventil je krmiljen na daljavo s stisnjenim zrakom. 

Za ločevanje obeh tekočin ima ventil dva ločena tesnila drsnika. Prostor med obema tesniloma tvori komoro za puščanje pod atmosferskim tlakom. V redkih primerih, ko pride do uhajanja izdelka, ta najprej steče v komoro za puščanje in je nato usmerjen skozi izstopni kanal. 

Ko je ventil odprt, je komora za puščanje zaprta. Izdelek lahko nato steče iz zgornjega dela ohišja v sredinski del ohišja brez razlitja.

Ko je ventil zaprt, je komora za puščanje odprta. Izdelek lahko nato steče iz spodnjega dela ohišja v sredinski del ohišja brez razlitja.

Ventil lahko enostavno očistite in ga zaščitite pred učinki vodnega udara v skladu s posebnimi procesnimi zahtevami in konfiguracijo ventila. (Med delovanjem ventila izdelek ne izteka).

Sistem SpiralClean

Da bi zagotovili higiensko delovanje svojih »mixproof« ventilov, Alfa Laval ponuja sistem SpiralClean za čiščenje zunanje površine zgornjih in spodnjih stabilizatorjev ventilov. Sistem Alfa Laval SpiralClean porabi manj pripomočkov za čiščenje in časa; priporočljiv je za uporabo v procesih z visoko vsebnostjo suhe snovi. Vsi zunanje naprave CIP za »mixproof« ventile Unique so prilagojene dizajnu sistema SpiralClean. 

Še ena velika prednost: SpiralClean omogoča podaljšanje življenjske dobe »mixproof« ventila Unique

Varčujte z vodo s sistemom ThinkTop

Storite nekaj dobrega za okolje in pri čiščenju ventilov prihranite do 95 % tekočine CIP. Inovacije, kot so senzorske in krmilne enote ThinkTop, omogočajo učinkovitejšo uporabo virov in hkrati zagotavljajo higiensko neoporečne procese. Nadgradite svoje ventile s sistemom ThinkTop in optimizirajte svoje procese.

ThinkTop 640x360
.

Mogoče bi vas zanimalo tudi...

Unique SSV

Robustni, zanesljivi in vsestranski pnevmatski enosedežni ventili, zasnovani za nemoteno proizvodnjo v številnih aplikacijah, kjer je higiena ključnega pomena.

Unique SSV w ThinkTop V50 640x360

ThinkTop

ThinkTop zagotavlja informacije o stanju delovanja ventila v realnem času, 24 ur na dan in 7 dni v tednu, hkrati pa pomaga izboljšati proizvodno zmogljivost in zagotavlja sledljivost.

ThinkTop valve control unit V50 and V70

Unique »mixproof« ventil

Unique »mixproof« ventili omogočajo sočasen pretok dveh različnih izdelkov ali tekočin skozi isti ventil brez nevarnosti navzkrižne kontaminacije.

Unique Mixproof SeatClean w ThinkTop V70 640x360
.

Deset najboljših nasvetov – ventili

Tukaj lahko najdete nekaj nasvetov in servisnih posnetkov, ki vam prikazujejo, kako ohraniti vrhunsko kondicijo vaših higienskih ventilov

single seat valves 640x360

Katalog izdelkov higienske opreme

Katalog izdelkov higienske opreme Alfa Laval »Na dosegu roke« vključuje letake izdelkov, krivulje učinkovitosti, povezave do animacij, brošure in cenike za naročanje.

Close at hand 2019 - Cover image 640x360
.

NEAR novice

Da bi bili na tekočem o pomembnih zadevah in priložnostih v vaši industriji in procesih.

Poizvejte več

Tehnični članki

.