Unique Mixproof UltraPure

Alfa Laval Unique Mixproof UltraPure je zasnovan za potrebe farmacevtske in biotehnološke industrije. Omogoča hkratni pretok dveh različnih tekočin brez nevarnosti navzkrižne kontaminacije. Modularna zasnova zagotavlja največjo možno razpoložljivost za neprekinjene procese visoke čistosti.

640x360 Unique Mixproof UltraPure with ThinkTop V70

Dvosedežni ventil visoke čistosti za neprekinjene procese

 • Rešitev brez razlivanja
 • Preprosta čiščenje in vzdrževanje
 • Modularna zasnova omogoča enostavno konfiguracijo
 • Enostavna nadgradnja
 • Popolna sledljivost komponent

Alfa Laval Unique Mixproof UltraPure ponuja boljšo prilagodljivost obrata, kar zagotavlja optimizirano učinkovitost obrata brez ogrožanja varnosti izdelkov.

Zasnova z izjemno visoko čistostjo

Ta napredni ventil z dvojnim blokiranjem in izpustom zagotavlja dolgotrajno delovanje brez razlivanja za neprekinjene procese v farmacevtski in biotehnološki industriji, industriji izdelkov za osebno nego in drugih higienskih industrijah. To zmanjšuje tveganje kontaminacije izdelkov in zagotavlja največjo možno razpoložljivost ter varno in higienično delovanje.

Preprosta čiščenje in vzdrževanje

Dizajn s polnjenjem od zgoraj brez nastavljivih komponent, aktuator, ki je enostaven za vzdrževanje, in zaznavanje puščanja na vseh tesnilih omogočajo hitro in preprosto čiščenje. Kot vsi »mixproof« ventili Unique tudi Alfa Laval Unique Mixproof UltraPure izpolnjuje stroge higienske standarde.

Preprost za konfiguracijo in nadgradnjo

Optimizirajte svoj higienski postopek tako, da Unique Mixproof UltraPure prilagodite svojim potrebam. Njegova modularna zasnova prav tako omogoča enostavno nadgradnjo ventila z dvojnim sedežem, ko je potrebna sprememba procesa, hkrati pa zagotavlja učinkovito, higienično in neprekinjeno proizvodnjo.

Popolna in dokumentirana sledljivost

Ventili Unique Mixproof UltraPure so opremljeni s celovitim paketom dokumentacije za opremo UltraPure, Alfa Laval Q-doc. Ta zagotavlja tudi popolno sledljivost vseh delov, ki so v stiku z izdelkom. Q-doc na podlagi dobre dokumentacijske prakse (GDP) dokumentira vse vidike – od surovin do dobavljene opreme.  

Kako deluje

.

Zgradba

Ta edinstvena zasnova »mixproof« ventila temelji na sklopu osnovnih komponent, ki vključujejo ohišje ventila, batni drsnik, aktuator ter možnosti čiščenja in dodatke, ki imajo širok spekter uporabnosti. S temi komponentami lahko sestavite edinstven »mixproof« ventil, ki natančno ustreza zahtevam vašega procesa.

Za lažje vzdrževanje ima »mixproof« ventil Unique tudi luknje za odkrivanje puščanja, ki zagotavljajo hitro odkrivanje obrabljenih ali poškodovanih statičnih tesnilnih obročkov. Upravljavci lahko kadarkoli vizualno pregledajo ventil, ne da bi ga morali razstaviti. 

Princip delovanja

»Mixproof« ventil Alfa Laval Unique je običajno zaprt ventil, ki je krmiljen na daljavo s stisnjenim zrakom.

Za ločevanje obeh tekočin ima ventil dva ločena tesnila drsnika. Prostor med obema tesniloma tvori komoro za puščanje pod atmosferskim tlakom. V redkih primerih, ko pride do uhajanja izdelka, ta najprej steče v komoro za puščanje in je nato usmerjen skozi izstopni kanal.

Ko je ventil odprt, je komora za puščanje zaprta. Izdelek lahko nato teče iz ene napeljave v drugo brez razlivanja. Ventil lahko enostavno očistite in ga zaščitite pred učinki vodnega udara v skladu s posebnimi zahtevami postopka in konfiguracijo ventila. (Med delovanjem ventila izdelek ne izteka).


Unique Mixproof valve exploded view with ThinkTop V70

 

Unique Mixproof valve HIW H316xH562

Možnosti

  • Različica 3-A je na voljo na zahtevo
  • Tesnila HNBR, NBR, EPDM ali FPM, ki tesnijo s pomočjo produkta
  • Moški deli ali vložki objemke so v skladu z zahtevanim standardom
  • Upravljalni elementi in indikatorji: ThinkTop ali ThinkTop Basic
  • Stranski indikator za zaznavanje dviga zgornjega sedeža

Varčujte z vodo s sistemom ThinkTop

Storite nekaj dobrega za okolje in pri čiščenju ventilov prihranite do 95 % tekočine CIP. Inovacije, kot so senzorske in krmilne enote ThinkTop, omogočajo učinkovitejšo uporabo virov in hkrati zagotavljajo higiensko neoporečne procese. Nadgradite svoje ventile s sistemom ThinkTop in optimizirajte svoje procese.

ThinkTop 640x360
.

360-stopinjski videi o servisiranju in vzdrževanju

»Mixproof« ventili Alfa Laval Unique – zamenjava aksialnega tesnila

»Mixproof« ventili Alfa Laval Unique – zamenjava radialnega tesnila

»Mixproof« ventili Alfa Laval Unique – zamenjava tesnil, ki tesnijo s pomočjo produkta

Mogoče bi vas zanimalo tudi...

Unique DV-ST UltraPure

Ti kompaktni in lahki ventili izpolnjujejo zahteve večine sterilnih in ultrahigienskih procesov, saj so zasnovani modularno, kar omogoča široko paleto namenskih konfiguracij.

DV-ST w ThinkTop V50 640x360

LKB UltraPure

Te zaporne lopute so higienski vklopni/izklopni ventili za uporabo s tekočinami z nizko in srednjo viskoznostjo v industriji za domačo in osebno nego ter biotehnološki in farmacevtski industriji.

LKB Butterfly UltraPure Valve w ThinkTop V50 640x360

LKC UltraPure

Nepovratni ventil LKC UltraPure je zasnovan tako, da izpolnjuje posebne zahteve biotehnološke in farmacevtske industrije ter industrije za osebno nego in zagotavlja varno ter preprosto namestitev in vrhunsko kakovost.

LKC制药级止回阀
.

Deset najboljših nasvetov – ventili

Tukaj lahko najdete nekaj nasvetov in servisnih posnetkov, ki vam prikazujejo, kako ohraniti vrhunsko kondicijo vaših higienskih ventilov

single seat valves 640x360

Katalog izdelkov higienske opreme

Katalog izdelkov higienske opreme Alfa Laval »Na dosegu roke« vključuje letake izdelkov, krivulje učinkovitosti, povezave do animacij, brošure in cenike za naročanje.

Close at hand 2019 - Cover image 640x360
.

Animacije

Obiščite stran z animacijami in poglejte naše proizvode od znotraj. Preverite kako delujejo.

Poglej animacijo

NEAR novice

Da bi bili na tekočem o pomembnih zadevah in priložnostih v vaši industriji in procesih.

Poizvejte več

Tehnični članki