Unique Mixproof Horizontal Tank

»Mixproof« ventil za ležeče rezervoarje Alfa Laval Unique je posebej zasnovan za vodoravno montažo neposredno na steno rezervoarja. Zagotavlja večjo čistočo vodoravnih priključkov rezervoarja in prav vseh površin odprtin rezervoarja.

Unique Mixproof Horizontal Tank w ThinkTop V70 640x360

Najsodobnejši vodoravni »mixproof« ventil

Ta vodoravni »mixproof« ventil za rezervoarje, ki temelji na preizkušenem in izjemno vsestranskem principu delovanja »mixproof« ventila Unique, vsebuje številne enake komponente, kot so aktuator, nosilec za povezovanje aktuatorja in telesa ventila in tesnila, ter ima zato tudi enake rezervne dele. To vam zagotavlja preprosto servisiranje in nizke skupne stroške lastništva.

»Mixproof« ventil za rezervoarje Alfa Laval Unique lahko opremite z napravami za zaznavanje in krmiljenje ventilov. Standardno je opremljen z dvigom sedeža, ki omogoča sočasen pretok dveh različnih izdelkov ali varen pretok enega izdelka, medtem ko se na drugem delu ventila izvajajo postopki čiščenja ventila – vse brez kakršnegakoli tveganja navzkrižne kontaminacije. Dvojna tangencialna zasnova ohišja ventila zagotavlja popolno praznjenje izdelka, še posebej, če je ventil nameščen na dnu rezervoarja z ravnim dnom.

Vrhunsko delovanje brez iztekanja

Najsodobnejši dvosedežni dizajn zagotavlja dolgotrajno delovanje brez iztekanja, kar zmanjša tveganje kontaminacije produkta. Uporaba tesnila z dvojno ustnico zagotavlja dodatno zaščito, ki zagotavlja varno in higiensko delovanje.

Ventil, ki je enostaven za vzdrževanje in čiščenje

Edinstveni »mixproof« ventili so zasnovani z zgornjim polnjenjem, kar omogoča hitro in enostavno vzdrževanje. Prav tako nimajo nobenih nastavljivih komponent, aktuator je enostaven za vzdrževanje, vgrajeno pa je tudi zaznavanje puščanja na vseh tesnilih. »Mixproof« ventili Unique izpolnjujejo večino higienskih standardov in so dobavljivi z opcijskim čistilnim sistemom SpiralClean.

»Mixproof« ventile Unique lahko kar najbolje izkoristite tako, da jih združite s senzorskimi in krmilnimi enotami za ventile Alfa Laval ThinkTop in ThinkTop Basic.

Skupine ventilov – prilagojene rešitve za pretok 

Smo strokovnjaki na področju ponudbe vnaprej izdelanih sklopov ventilov, ki so posebej prilagojeni potrebam naših strank.

Naše strokovno znanje vam pomaga zagotoviti najučinkovitejše upravljanje pretoka s čim manjšim številom komponent ter obvladovanje ključnih postopkov, ki vključujejo toplotne cikle, čiščenje, praznjenje in nadzor pretoka.

Skupine ventilov Alfa Laval lahko dostavimo že vnaprej sestavljene in preizkušene ter v celoti ožičene in predhodno priključene z vsemi potrebnimi pnevmatskimi napeljavami, razdelilnimi omaricami in krmilnimi ploščami.

To pomeni, da lahko hitro priklopite tudi zapletene sisteme, s čimer prihranite čas in se izognete dodatnim izgubam, ki so povezane z odpravljanjem težav na lokaciji in prekinitvami obratovanja. 

Za več informacij si oglejte dokumentacijo in vodnik za izbiro.

Za stroškovno učinkovite alternative za Unique Mixproof Alfa Laval ponuja tudi standardne »mixproof« ventile SMP. 

Prednosti izdelka

 • Stroškovna učinkovitost
 • Enostavno in higiensko delovanje
 • Enostavno vzdrževanje in čiščenje

Kako deluje

Zgradba

Ta edinstvena zasnova »mixproof« ventila temelji na sklopu osnovnih komponent, ki vključujejo ohišje ventila, batni drsnik, aktuator ter možnosti čiščenja in dodatke, ki imajo širok spekter uporabnosti. S temi komponentami lahko sestavite edinstven »mixproof« ventil, ki natančno ustreza zahtevam vašega procesa.

Za lažje vzdrževanje ima »mixproof« ventil Unique tudi luknje za odkrivanje puščanja, ki zagotavljajo hitro odkrivanje obrabljenih ali poškodovanih statičnih tesnilnih obročkov. Upravljavci lahko kadarkoli vizualno pregledajo ventil, ne da bi ga morali razstaviti.

Princip delovanja

»Mixproof« ventil Alfa Laval Unique je običajno zaprt ventil, ki je krmiljen na daljavo s stisnjenim zrakom.

Za ločevanje obeh tekočin ima ventil dva ločena tesnila drsnika. Prostor med obema tesniloma tvori komoro za puščanje pod atmosferskim tlakom. V redkih primerih, ko pride do uhajanja izdelka, ta najprej steče v komoro za puščanje in je nato usmerjen skozi izstopni kanal.

Ko je ventil odprt, je komora za puščanje zaprta. Izdelek lahko nato teče iz ene napeljave v drugo brez razlivanja. Ventil lahko enostavno očistite in ga zaščitite pred učinki vodnega udara v skladu s posebnimi zahtevami postopka in konfiguracijo ventila. (Med delovanjem ventila izdelek ne izteka).

 

Sistem SpiralClean

Da bi zagotovili higiensko delovanje svojih »mixproof« ventilov, Alfa Laval ponuja sistem SpiralClean za čiščenje zgornjih in spodnjih uravnoteženih drsnikov ter komore za puščanje ventilov. Sistem SpiralClean z manjšo količino čistilne tekočine, pripomočkov in časa čisti bolj temeljito in učinkovito kot običajne čistilne naprave. Vsi zunanji sistemi CIP za »mixproof« ventile Unique so prilagojeni dizajnu sistema SpiralClean.

Še ena velika prednost: SpiralClean omogoča »mixproof« ventilu Unique, da deluje v aseptičnih pogojih ter ustvarja parno oviro za atmosfero z dodajanjem pare v cevi sistema CIP.

»Mixproof« ventil za ležeče rezervoarje Unique

Ventil Unique Mixproof HT zagotavlja najsodobnejšo rešitev, ko ni na voljo tlaka sistema CIP ali pretoka iz rezervoarja, s katerim bi lahko očistili sedež in drsnik. Dve šobi sistema samodejnega čiščenja CIP (Cleaning-in-Place) omogočata samodejno čiščenje ventila. Prva šoba je zasnovana posebej za čiščenje drsnika. Ta dvojno delujoča šoba brizga čistilno raztopino skozi priključek rezervoarja, kar zagotavlja popolno čiščenje kontaktnih površin sedeža in senčnega območja priključka rezervoarja.

Druga šoba CIP se vrti in je vgrajena v enoto, kar zagotavlja optimalno čiščenje komore za puščanje. Ohišje ventila z enim priključkom je zasnovano tako, da ga lahko neposredno privarite na rezervoar, lahko pa ga povežete tudi s spojko Tri-clamp.

4- in 6-palčna modela imata 45-milimetrsko odprtino, ki omogoča prehod zelo velikih delcev ali učinkovito ravnanje z visokoviskoznimi tekočinami.

Izbirne možnosti

  • Različica 3-A je na voljo na zahtevo
  • Tesnila HNBR, NBR ali FPM, ki tesnijo s pomočjo produkta
  • Moški deli ali vložki objemke so v skladu z zahtevanim standardom
  • Upravljalni elementi in indikatorji: ThinkTop ali ThinkTop Basic
  • Stranski indikator za zaznavanje dviga zgornjega sedeža

»Mixproof« ventili Alfa Laval Unique – zamenjava aksialnega tesnila

»Mixproof« ventili Alfa Laval Unique – zamenjava tesnil, ki tesnijo s pomočjo produkta

»Mixproof« ventili Alfa Laval Unique – zamenjava radialnega tesnila

Varčujte z vodo s sistemom ThinkTop

Storite nekaj dobrega za okolje in pri čiščenju ventilov prihranite do 95 % tekočine CIP. Inovacije, kot so senzorske in krmilne enote ThinkTop, omogočajo učinkovitejšo uporabo virov in hkrati zagotavljajo higiensko neoporečne procese. Nadgradite svoje ventile s sistemom ThinkTop in optimizirajte svoje procese.

ThinkTop 640x360
.

»Mixproof« ventil za ležeče rezervoarje Alfa Laval Unique (dotok) je posebej zasnovan za vodoravno montažo neposredno na steno rezervoarja.

»Mixproof« ventil za ležeče rezervoarje Alfa Laval Unique (odtok) je posebej zasnovan za vodoravno montažo neposredno na steno rezervoarja.

Valve Matrix – primer matrice valjev s petimi rezervoarji

single seat valves 640x360
.

Deset najboljših nasvetov – ventili

Tukaj lahko najdete nekaj nasvetov in servisnih posnetkov, ki vam prikazujejo, kako ohraniti vrhunsko kondicijo vaših higienskih ventilov

Logika za živila - Food logic

Higienska oprema Alfa Laval združuje visoko zmogljivost in nežno uporabo, da varuje občutljive sestavine. Sledi trendom živilske industrije in rešuje štiri ključne izzive: dobava živilskih izdelkov potrošnikom po konkurenčni ceni, doseganje kar najboljšega izkoristka surovin, zmanjšanje odpadkov in emisij ter dobava varnih in higienskih živilskih izdelkov.

food logic 640x360

Katalog izdelkov higienske opreme

Katalog izdelkov higienske opreme Alfa Laval »Na dosegu roke« vključuje letake izdelkov, krivulje učinkovitosti, povezave do animacij, brošure in cenike za naročanje.

Close at hand 2019 - Cover image 640x360

Animacije

Obiščite stran z animacijami in poglejte naše proizvode od znotraj. Preverite kako delujejo.

Poglej animacijo

Ventili in Avtomatizacija

Tehnični članki

.

NEAR novice

Da bi bili na tekočem o pomembnih zadevah in priložnostih v vaši industriji in procesih.

Poizvejte več