Unique Mixproof Tank Outlet

Ta ventil ima enake bistvene prednosti kot »mixproof« ventili Unique, vendar je posebej zasnovan za montažo neposredno na vhode ali izhode na steni rezervoarja. »Mixproof« ventil Unique za odprtine rezervoarja zagotavlja popolno izčrpanje tekočine in čistočo vse do rezervoarja brez nevarnost navzkrižne kontaminacije.

Unique Mixproof Tank Outlet w V70 640x360

Cenovno učinkovit »mixproof« ventil za odprtine rezervoarja

Mixproof« ventil za odprtine rezervoarja Alfa Laval imajo nameščeni dva ločena drsnika. Ventil je prava izbira za higienske instalacije, saj omogoča varno polnjenje ali praznjenje rezervoarjev. 

Vrhunsko delovanje brez iztekanja

Najsodobnejši dvosedežni dizajn zagotavlja dolgotrajno delovanje brez iztekanja, kar zmanjša tveganje kontaminacije produkta. Uporaba tesnila z dvojno ustnico zagotavlja dodatno zaščito, ki zagotavlja varno in higiensko delovanje.

Ventil, ki je enostaven za vzdrževanje in čiščenje

Edinstveni »mixproof« ventili so zasnovani z zgornjim polnjenjem, kar omogoča hitro in enostavno vzdrževanje. Prav tako nimajo nobenih nastavljivih komponent, aktuator je enostaven za vzdrževanje, vgrajeno pa je tudi zaznavanje puščanja na vseh tesnilih. »Mixproof« ventili Unique izpolnjujejo večino higienskih standardov in so dobavljivi z opcijskim čistilnim sistemom SpiralClean.

»Mixproof« ventile Unique lahko kar najbolje izkoristite tako, da jih združite s senzorskimi in krmilnimi enotami za ventile Alfa Laval ThinkTop in ThinkTop Basic.

Skupine ventilov – prilagojene rešitve za pretok 

Smo strokovnjaki na področju ponudbe vnaprej izdelanih sklopov ventilov, ki so posebej prilagojeni potrebam naših strank.

Naše strokovno znanje vam pomaga zagotoviti najučinkovitejše upravljanje pretoka s čim manjšim številom komponent ter obvladovanje ključnih postopkov, ki vključujejo toplotne cikle, čiščenje, praznjenje in nadzor pretoka.

Skupine ventilov Alfa Laval lahko dostavimo že vnaprej sestavljene in preizkušene ter v celoti ožičene in predhodno priključene z vsemi potrebnimi pnevmatskimi napeljavami, razdelilnimi omaricami in krmilnimi ploščami.

To pomeni, da lahko hitro priklopite tudi zapletene sisteme, s čimer prihranite čas in se izognete dodatnim izgubam, ki so povezane z odpravljanjem težav na lokaciji in prekinitvami obratovanja. 

Za več informacij si oglejte dokumentacijo in vodnik za izbiro.

Za stroškovno učinkovite alternative za Unique Mixproof Alfa Laval ponuja tudi standardne »mixproof« ventile SMP. 

Prednosti izdelka

 • Stroškovna učinkovitost
 • Enostavno in higiensko delovanje
 • Enostavno vzdrževanje in čiščenje

Valve Matrix – primer matrice valjev s petimi rezervoarji

Kako deluje

Zgradba

Ta edinstvena zasnova »mixproof« ventila temelji na sklopu osnovnih komponent, ki vključujejo ohišje ventila, batni drsnik, aktuator ter možnosti čiščenja in dodatke, ki imajo širok spekter uporabnosti. S temi komponentami lahko sestavite edinstven »mixproof« ventil, ki natančno ustreza zahtevam vašega procesa.

Za lažje vzdrževanje ima »mixproof« ventil Unique tudi luknje za odkrivanje puščanja, ki zagotavljajo hitro odkrivanje obrabljenih ali poškodovanih statičnih tesnilnih obročkov. Upravljavci lahko kadarkoli vizualno pregledajo ventil, ne da bi ga morali razstaviti. 

Princip delovanja

»Mixproof« ventil Alfa Laval Unique je običajno zaprt ventil, ki je krmiljen na daljavo s stisnjenim zrakom.

Za ločevanje obeh tekočin ima ventil dva ločena tesnila drsnika. Prostor med obema tesniloma tvori komoro za puščanje pod atmosferskim tlakom. V redkih primerih, ko pride do uhajanja izdelka, ta najprej steče v komoro za puščanje in je nato usmerjen skozi izstopni kanal.

Ko je ventil odprt, je komora za puščanje zaprta. Izdelek lahko nato teče iz ene napeljave v drugo brez razlivanja. Ventil lahko enostavno očistite in ga zaščitite pred učinki vodnega udara v skladu s posebnimi zahtevami postopka in konfiguracijo ventila. (Med delovanjem ventila izdelek ne izteka).


Unique Mixproof valve exploded view with ThinkTop V70

 

Sistem SpiralClean

Alfa Laval vam ponuja sistem samodejnega čiščenja (CIP) »SpiralClean«. Ta sistem zagotavlja higiensko delovanje v zahtevnih pogojih, kjer čiščenje »mixproof« ventila Unique ob dviganju ni zadovoljivo. Sistem SpiralClean lahko namestite za čiščenje zgornjega in spodnjega drsnika ter za izpiranje komore za puščanje ventila. Sistem SpiralClean z manjšo količino čistilne tekočine, pripomočkov in časa čisti bolj temeljito in učinkoviteje kot običajne naprave CIP.

Še ena velika prednost: SpiralClean omogoča »mixproof« ventilu Unique, da deluje v aseptičnih pogojih ter ustvarja parno oviro za atmosfero z dodajanjem pare v cevi sistema CIP.unique-mixproof-spiral-clean-640x360.png
Unique mixproof spiral clean

Izbirne možnosti

  • Različica 3-A je na voljo na zahtevo
  • Tesnila HNBR, NBR ali FPM, ki tesnijo s pomočjo produkta
  • Moški deli ali vložki objemke so v skladu z zahtevanim standardom
  • Upravljalni elementi in indikatorji: ThinkTop V70
  • Indikator za zaznavanje dviga zgornjega sedeža

»Mixproof« ventili Alfa Laval Unique – zamenjava tesnil, ki tesnijo s pomočjo produkta

»Mixproof« ventili Alfa Laval Unique – zamenjava radialnega tesnila

»Mixproof« ventili Alfa Laval Unique – zamenjava aksialnega tesnila

Varčujte z vodo s sistemom ThinkTop

Storite nekaj dobrega za okolje in pri čiščenju ventilov prihranite do 95 % tekočine CIP. Inovacije, kot so senzorske in krmilne enote ThinkTop, omogočajo učinkovitejšo uporabo virov in hkrati zagotavljajo higiensko neoporečne procese. Nadgradite svoje ventile s sistemom ThinkTop in optimizirajte svoje procese.

ThinkTop 640x360
single seat valves 640x360
.

Deset najboljših nasvetov – ventili

Tukaj lahko najdete nekaj nasvetov in servisnih posnetkov, ki vam prikazujejo, kako ohraniti vrhunsko kondicijo vaših higienskih ventilov

Logika za živila - Food logic

Higienska oprema Alfa Laval združuje visoko zmogljivost in nežno uporabo, da varuje občutljive sestavine. Sledi trendom živilske industrije in rešuje štiri ključne izzive: dobava živilskih izdelkov potrošnikom po konkurenčni ceni, doseganje kar najboljšega izkoristka surovin, zmanjšanje odpadkov in emisij ter dobava varnih in higienskih živilskih izdelkov.

food logic 640x360

Katalog izdelkov higienske opreme

Katalog izdelkov higienske opreme Alfa Laval »Na dosegu roke« vključuje letake izdelkov, krivulje učinkovitosti, povezave do animacij, brošure in cenike za naročanje.

Close at hand 2019 - Cover image 640x360

Animacije

Obiščite stran z animacijami in poglejte naše proizvode od znotraj. Preverite kako delujejo.

Poglej animacijo

Ventili in Avtomatizacija

.

NEAR novice

Da bi bili na tekočem o pomembnih zadevah in priložnostih v vaši industriji in procesih.

Poizvejte več

Tehnični članki