ThinkTop® V50

Kompaktni enoti Alfa Laval ThinkTop V50 in V70 sta druga generacija vodilnih senzorskih in krmilnih enot za higienske ventile. Zagotavljata neprimerljiv nadzor vseh ventilov Alfa Laval, ki se uporabljajo v mlečni, živilski, pivovarski in farmacevtski industriji ter proizvodnji pijač.

ThinkTop V50

Intuitivno, inteligentno krmiljenje higienskih ventilov

  • Hitra in intuitivna nastavitev, ki se izvede v nekaj sekundah.
  • Pametno upravljanje s 24-urno samodiagnostiko
  • 360-stopinjski LED vizualni prikaz stanja, viden iz katere koli smeri.
  • Trpežna nepremočljiva zasnova vzdrži vibracije in termično raztezanje.
  • Najhitrejše čiščenje ventilov s hitrim odpiranjem do zdaj, ki zmanjša porabo vode do 90 %.

Brez skrbi in napora nadzirajte higienske ventile z nadzornimi enotami Alfa Laval ThinkTop V50 in V70. Uživajte v minimalističnem estetskem ohišju iz kompozitnega materiala z eno samo nadzorno ploščo senzorja za upravljanje vseh funkcij ventila in komunikacije. Ne potrebujete nobenih adapterjev, posebnih orodij in vijakov za pokrov. Neprekrivajoče se, barvno kodirane zračne cevi zagotavljajo preproste povezave.

.

Alfa Laval ThinkTop®. Preoblikovan.

Intuitivno in hitro

Pametno in prilagodljivo

Vzdržljivo in zanesljivo

Estetska oblika

Preprosto dostopna digitalna storitev in podpora

Dostopajte do servisnega priročnika in videoposnetkov na spletu ali pa poiščite neposredno podporo z uporabo priročne kode QR, ki je na ohišju enote Alfa Laval ThinkTop.

Dva modela, ki se prilegata vsem higienskim ventilom Alfa Laval

Izberite krmilno enoto Alfa Laval ThinkTop, ki bo ustrezala potrebam vašega higienskega procesa glede na število potrebnih elektromagnetnih ventilov. Serija ThinkTop V50 se prilega vrhu ventilov Alfa Laval DV-ST, zapornih ventilov in enosedežnih ventilov, medtem ko se serija ThinkTop V70 poleg navedenih prilega tudi dvosedežnim in posebnim ventilom Alfa Laval.

.

Izkoristite moč funkcije IO-Link

Zahtevajte več od svojih ventilov s funkcijo Alfa Laval ThinkTop IO-Link. ThinkTop IO-Link izboljša komunikacijo med vašimi higienskimi ventili in avtomatizacijskimi sistemi Industry 4.0. Komunikacijski protokol IO-Link od točke do točke poveže senzorje in prožilne naprave z vašimi avtomatizacijskimi sistemi neodvisno od področnega vodila. Tako je smiselne podatke lažje zajeti v realnem času, jih shraniti, analizirati in na njihovi podlagi ukrepati.

  • Izboljšana prilagodljivost, ki vam omogoča spreminjanje podatkovnih parametrov in obdelavo podatkov iz daljinskega sistema za avtomatizacijo.
  • Več neprekinjenega delovanja in manj stroškov zaradi 24-urnega spremljanja in diagnostike podatkov
  • Izčrpen pregled podatkov za pravočasno preventivno vzdrževanje in optimizirano delovanje
  • Jasno vidne LED-diode s prilagodljivimi barvami in funkcijo »mežikanja«, ki olajša iskanje ventila v proizvodni hali.
  • Večji prihranki vode in odpadne vode

ThinkTop valve control unit IO Link illustration

Kako deluje

.

Krmilne enote ventilov Alfa Laval ThinkTop V50 in V70 ponujajo rešitev z enim samim senzorjem za zaporne, enosedežne in »mixproof« ventile; posamezna krmilna enota je lahko opremljena z do tremi elektromagnetnimi ventili. ThinkTop pretvori električne izhodne signale PLC v mehansko energijo za napajanje ali izklop napajanja ventila s pomočjo fizičnega senzorja, nameščenega na nosilcu ventila.

Namestitev s samodejno nastavitvijo je intuitivna in hitra. Če želite začeti samodejno nastavitev, preprosto pritisnite gumb »Izberi« in nato gumb »Enter«, da začnete postopek nastavitve. Postopek se zaključi v skladu s številom elektromagnetnih ventilov, nameščenih na krmilno enoto. ThinkTop lahko nastavite tudi brez demontaže krmilne glave z uporabo vgrajene funkcije »Live setup« za daljinsko konfiguracijo.

Čiščenje ventilov s hitrim odpiranjem (»Burst seat«): Hitrejše in učinkovitejše čiščenje

Izkoristite prednosti izjemno učinkovitega čiščenja s hitrim brizganjem čistilne tekočine (CIP) v trenutku, ko se ventil odpre. Tovrstno optimizirano vklapljanje ventilov bistveno zmanjša porabo vode med čiščenjem brez razstavljanja (CIP) in prihrani do 90 % stroškov za čistilna sredstva.

.

Odkrijte novo generacijo ThinkTop®

Želite izvedeti, kako lahko razvojni enoti Alfa Laval ThinkTop V50 in V70 izboljšata proizvodnjo na vaših higienskih linijah? Hitrejši in bolj intuitivni. Pametni in prilagodljivi. Vzdržljivi in zanesljivi. Kompaktnejši, vendar z zelo funkcionalno zasnovo. Alfa Laval ThinkTop. Preoblikovan.

Alfa Laval ThinkTop® Rethought brochure 640x360

Z optimiziranim postopkom čiščenja ventilov znižajte stroške tekočine Clean-in-Place za 90 %

Vas zanima zmanjšanje porabe tekočin CIP? V tem članku preberite več o tem, kako lahko med postopkom čiščenja ventila dosežete znatne prihranke vode brez ogrožanja higiene in varnosti izdelkov.

fluid-intelligent-valve 640X360

Morda vas bodo zanimali tudi ...

Unique »mixproof« ventil

Unique »mixproof« ventili omogočajo sočasen pretok dveh različnih izdelkov ali tekočin skozi isti ventil brez nevarnosti navzkrižne kontaminacije.

Unique Mixproof SeatClean w ThinkTop V70 640x360

Edinstven SSV

Edinstveni enosedežni ventili Alfa Laval (SSV) so robustni, zanesljivi in vsestranski pnevmatski enosedežni ventili, zasnovani za nemoteno proizvodnjo v številnih aplikacijah, kjer je higiena ključnega pomena.

Unique SSV w ThinkTop V50 640x360 for vignette

LKB Zaporni ventil

Zaporne lopute so razmeroma preprosti vklopno-izklopni usmerjevalni ventili z veliko površino odpiranja in nizkim uporom pretoka. Ti ventili so idealni za uporabo s tekočinami z nizko in srednjo viskoznostjo v situacijah, kjer so pomembni higienski standardi.

LKB butterfly valve with ThinkTop

Logika za živila - Food logic

Higienska oprema Alfa Laval združuje visoko zmogljivost in nežno uporabo, da varuje občutljive sestavine. Sledi trendom živilske industrije in rešuje štiri ključne izzive: dobava živilskih izdelkov potrošnikom po konkurenčni ceni, doseganje kar najboljšega izkoristka surovin, zmanjšanje odpadkov in emisij ter dobava varnih in higienskih živilskih izdelkov.

food logic 640x360

Katalog izdelkov higienske opreme

Katalog izdelkov higienske opreme Alfa Laval »Na dosegu roke« vključuje letake izdelkov, krivulje učinkovitosti, povezave do animacij, brošure in cenike za naročanje.

Close at hand 2019 - Cover image 640x360

Deset najboljših nasvetov – ventili

.

NEAR novice

Da bi bili na tekočem o pomembnih zadevah in priložnostih v vaši industriji in procesih.

Poizvejte več

Tehnični članki