Aseptic Mixproof

Ventil Alfa Laval Aseptic Mixproof zagotavlja varnost izdelka in popolno zaščito pred vdorom škodljivih mikroorganizmov, tudi ob nenadnih dvigih tlaka. Ta dvosedežni »mixproof« ventil je prava izbira za uporabo v sterilnih procesih v mlečni in živilski industriji ter industriji pijač. Ponuja enostavno nastavljanje, upravljanje in vzdrževanje ter zmanjša skupne stroške lastništva za do 45 % v primerjavi z drugimi aseptičnimi ventili.

无菌防混阀

Povečajte varnost izdelkov in zmanjšajte stroške

 • Sterilna in modularna zasnova ohišja ventila in hermetičnega tesnila poveča varnost izdelkov
 • Zmanjša skupne stroške lastništva v primerjavi z drugimi aseptičnimi modeli
 • Enostavno nastavljanje omogoča, da izpolnjuje vse vaše zahteve
 • Poveča temeljitost čiščenja z zasnovo, ki omogoča dobro spiranje
 • Zmanjša izgube izdelka

»Mixproof« ventil Alfa Laval Aseptic poveča čas neprekinjenega delovanja, varnost izdelkov, produktivnost in življenjsko dobo izdelka. Omogoča sočasen pretok dveh različnih izdelkov ali tekočin skozi isti ventil brez nevarnosti navzkrižne kontaminacije. Ta modularni »mixproof« ventil z dvojnim sedežem, enostavnim nastavljanjem in zasnovo, ki omogoča dobro spiranje, in brez kupol v predelu izdelka in pare omogoča hitrejše in učinkovitejše čiščenje od drugih aseptičnih »mixproof« ventilov. Poleg tega je v skladu s strogimi zahtevami sanitarnih standardov 3-A.

Izjemna prilagodljivost in modularnost

»Ventil Alfa Laval Aseptic Mixproof ima enako vsestransko platformo kot preizkušena aseptična različica enosedežnega ventila Alfa Laval Unique Single Seat Valve (SSV). Konfigurirajte aseptični ventil z dvojno zaščito tako, da izpolnjuje praktično vse zahteve. Izberite standardno ohišje ventila in tangencialno ohišje ventila ali uporabite dve standardni vrsti ohišja ventila. Nato ventile namestite v vodoravnem ali navpičnem položaju. Prilagodite ventil svojim natančnim zahtevam z izbiro ustreznega aktuatorja, dviga sedeža, parnega ventila in možnostmi za spremljanje temperature pare.

 

Izjemno hermetično tesnjenje

Z aseptičnim mešalnim ventilom Alfa Laval Aseptic Mixproof zaščitite učinkovitost procesov in varnost izdelkov ter hkrati zmanjšajte stroške. Njegova hibridna membrana s površino iz PTFE in ojačano podlago iz EPDM zagotavlja enako preizkušeno hermetično tesnjenje kot aseptični ventil Alfa Laval Unique SSV. V primerjavi z aseptičnimi ventili z jeklenimi mehi se tako drastično zmanjšajo skupni stroški lastništva za sterilno obdelavo.

Enostavno vzdrževanje in zamenjava delov

Vzdrževanje ventila Alfa Laval Aseptic Mixproof je enostavno. Preprosto upoštevajte enake postopke vzdrževanja in uporabljajte enake nadomestne dele kot za ventil Alfa Laval Unique SSV Aseptic. Tako lahko racionalizirate zalogo nadomestnih delov in prihranite denar.

Velikost modela

ISO 51 mm (2”), 63,5 mm (2,5”) in 76,1 mm (3”).

Nizki skupni stroški lastništva ventilov

Če se namesto aseptičnih ventilov drugih proizvajalcev odločite za enostavno in zanesljivo zasnovo aseptičnega ventila Alfa Laval Aseptic Mixproof, boste prihranili do 45 % stroškov. Daljša življenjska doba, minimalne izgube izdelkov, večja varnost in daljše neprekinjeno obratovanje omogočajo znatno zmanjšanje stroškov. Poleg tega učinkovita postopka CIP in SIP skrajšata čas cikla čiščenja ter zmanjšata porabo čistilnih tekočin, vode in pripomočkov.

.

Kako deluje

.

Zgradba

»Ventil Alfa Laval Aseptic Mixproof je ventil z dvojim sedežem, ki temelji na enaki modularni arhitekturi kot preizkušena aseptična različica ventila Alfa Laval Unique Single Seat Valve (SSV). Sestavljajo ga ohišja ventila, batni drsnik/membrana, aktuator ter možnosti čiščenja in dodatki, ki podpirajo širok razpon procesnih zahtev. To membrano sestavljata površina iz PTFE in ojačana podlaga iz EPDM, ki tvorita hermetično tesnilo za zagotavljanje sterilnih pogojev obdelave. Vgrajeno zaznavanje puščanja upravljavcem omogoča enostaven pregled ventila brez razstavljanja in po potrebi takojšnje ukrepanje.

Princip delovanja

Ta pnevmatsko krmiljen aseptični ventil z dvojnim sedežem je krmiljen na daljavo s stisnjenim zrakom. Je aseptičen in modularen ter ima malo enostavno premičnih delov, zato je zelo zanesljiv ventil z nizkimi stroški vzdrževanja. Vgrajen batni drsnik/membrana zagotavlja aseptično delovanje.

Za ločevanje obeh tekočin ima ventil nameščena dva batna drsnika in tesnila. Prostor med drsnikoma tvori sterilno pregrado v komori za puščanje, ki zagotavlja aseptično obdelavo in preprečuje mešanje izdelkov. V redkih primerih nenamernega uhajanja izdelka 

iz enega tesnila izdelek steče najprej v komoro za puščanje in nato skozi enega od parnih ventilov, ki se prav tako uporablja za odtekanje ulovljene tekočine.

Ob glavni sprožitvi se odpreta oba ventila za izdelke; oba parna ventila se morata zapreti, da se prepreči razlitje izdelka. Sterilna pregrada se nato prestavi iz komore za puščanje na hrbtno stran drsnikov obeh parnih ventilov.

Za čiščenje komore za puščanje po glavni sprožitvi lahko uporabite kondenzat za izpiranje, nato pa po čiščenju dodate paro za sterilizacijo in ustvarjanje sterilne pregrade.

Izbirne možnosti

 • Upravljalni elementi in indikatorji: ThinkTop, ThinkTop D30, ThinkTop Basic ali IndiTop
 • Tesnila iz EPDM ali HNBR, ki tesnijo s pomočjo produkta
 • Aktuator z možnostjo vzdrževanja
 • Dvig sedeža
 • Tangencialno ali standardno ohišje ventila
 • Temperaturni senzor ali oddajnik
 • Higienski ali aseptični parni ventili
 • Preklopni ventil ali zaporni ventil za dovod pare

 

 

.

Varčujte z vodo s sistemom ThinkTop

Storite nekaj dobrega za okolje in pri čiščenju ventilov prihranite do 95 % tekočine CIP. Inovacije, kot so senzorske in krmilne enote ThinkTop, omogočajo učinkovitejšo uporabo virov in hkrati zagotavljajo higiensko neoporečne procese. Nadgradite svoje ventile s sistemom ThinkTop in optimizirajte svoje procese.

ThinkTop 640x360

Članek: Kako izbrati ustrezen aseptični »mixproof« ventil

Želite izvedeti, kako boste z izbiro pravih »mixproof« ventilov zagotovili sterilno obdelavo, večjo prilagodljivost, večjo varnost izdelkov in nižje skupne stroške lastništva?

Fruit juice package shopping
.

360-stopinjski videi o servisiranju in vzdrževanju

Enosedežni ventili Alfa Laval Unique – aktuator z možnostjo vzdrževanja

Enosedežni ventili Alfa Laval Unique – zamenjava puše aktuatorja

Enosedežni ventili Alfa Laval Unique – zamenjava tesnil, ki tesnijo s pomočjo produkta

Enosedežni ventili Alfa Laval Unique – zamenjava tesnil, ki tesnijo s pomočjo produkta

Mogoče bi vas zanimalo tudi...

Aseptični ventil SSV

Aseptični ventil Unique SSV za uporabo v sterilnih procesih. Enodelna membrana zagotavlja hermetično tesnjenje pred vdorom iz ozračja, kar zagotavlja popolno zaščito pred vplivi mikroorganizmov med obdelavo.

阿法拉伐Unique SSV无菌阀-Alfa Laval Unique SSV Aseptic Valve

Unique DV-ST UltraPure

Ventil Unique DV-ST UltraPure izpolnjuje zahteve večine sterilnih in ultrahigienskih postopkov.

Alfa Laval DV-ST 640x360

ThinkTop

ThinkTop je zasnovan za uporabo v mlečni industriji, industriji hrane in pijač ter biofarmacevtski industriji ter zagotavlja informacije o stanju delovanja ventila v realnem času, 24 ur na dan in 7 dni v tednu, hkrati pa pomaga izboljšati proizvodno zmogljivost in zagotavlja sledljivost.

ThinkTop valve control unit V50 and V70
.
single seat valves 640x360

Deset najboljših nasvetov – ventili

Tukaj lahko najdete nekaj nasvetov in servisnih posnetkov, ki vam prikazujejo, kako ohraniti vrhunsko kondicijo vaših higienskih ventilov

Katalog izdelkov

Katalog izdelkov 'Close at hand' online 

Poiščite izdelek Alfa Laval

.

Tehnični članki

.