Unique SSV Aseptic

Aseptični ventil Unique SSV za uporabo v sterilnih procesih. Enodelna membrana zagotavlja hermetično tesnjenje pred vdorom iz ozračja, kar zagotavlja popolno zaščito pred vplivi mikroorganizmov med obdelavo. Posebna membrana zagotavlja modularnost, saj jo je mogoče uporabiti s široko paleto konfiguracij ventila Unique SSV, med drugim kot standardne, tangencialne, dvostopenjske, ročne in izpustne ventile.

阿法拉伐Unique SSV无菌阀-Alfa Laval Unique SSV Aseptic Valve

Vsestranski in zanesljiv enosedežni ventil

Enosedežni ventili Alfa Laval Unique (SSV) so robustni pnevmatski sedežni ventili, ki so izjemno zanesljivi in vsestranski.

Modularnost zagotavlja stroškovno učinkovite in skoraj neskončne možnosti za namensko izdelane sedežne ventile, ki izpolnjujejo visoke standarde higiene in so združljivi z aseptičnimi aplikacijami. Konfigurirajte ohišja ventilov Unique SSV, drsnike ter aktuatorje in tako zagotovite izpolnjevanje praktično vseh zahtev. 

Naš priročnik ponudbe prikazuje številne kombinacije funkcij in tipov, ki jih ponuja serija ventilov Unique SSV.  

Vrhunska procesna varnost ventilov

Serija Unique SSV temelji na preizkušeni modularni platformi, na kateri je bilo nameščenih že več kot milijon ventilov po vsem svetu. Ohišje ventila, ki ga sestavlja en sam disk iz nerjavnega jekla, je izjemno močno in vzdržljivo, kar vam zagotavlja varno proizvodnjo. Izboljšana zmogljivost aktuatorja omogoča varnejšo in učinkovito delovanje.

Izjemna higiena ventilov

Serija Unique SSV je zasnovana tako, da zagotavlja odlično higieno in enostavno ter temeljito čiščenje. Gladko ohišje ventila brez zvarov s končno obdelavo Ra ≤ 0,8 μm nima razpok, v katerih bi se lahko zadrževale bakterije. Zasnova drsnika omogoča boljše možnosti čiščenja na mestu in dvosmerno robno tesnilo, ki zmanjšuje tveganje navzkrižne kontaminacije.

Ventili Alfa Laval Unique SSV izpolnjujejo večino higienskih standardov, zahtevanih v mlečni in živilski industriji ter industriji pijač in izdelkov za osebno nego. Serija Unique SSV ima certifikat EHEDG in je lahko označena s simbolom 3-A. Ta serija zagotavlja tudi popolno sledljivost v skladu z Uredbo EU o živilih 1935/2004.

Za več informacij si oglejte dokumentacijo.

Boljša vzdržljivost ventilov

Da bi zagotovili visoko kakovost tesnjenja, ima serija Unique SSV točno nastavljeno stiskanje tesnilnih obročkov s stikom kovina na kovino med drsnikom in sedežem. To bistveno zmanjša obrabo in podaljša življenjsko dobo ventilov. Standardni sistem Unique SSV je opremljen z aktuatorjem z delnim vzdrževanjem, ki ima petletno garancijo.

Nizki skupni stroški lastništva

Preprosta in zanesljiva serija Unique SSV zagotavlja dolgo življenjsko dobo, manjšo izgubo izdelkov, večjo varnost izdelkov in daljši čas obratovanja. Majhno število gibljivih delov zmanjšuje potrebe po servisu in stroške ustvarjanja zalog. Učinkovitejši postopki CIP s skrajšanimi cikli čiščenja in posledično manjša poraba čistilnih tekočin, vode in pripomočkov prav tako prispevajo k nizkim skupnim stroškom lastništva sistema Unique SSV.

Zgradba

Serijo ventilov Alfa Laval Unique SSV sestavljajo eno, dva ali tri ohišja ventilov, drsnik, tesnilo, aktuator in napenjalni obroč. 

 

Prednosti izdelka

  • Robustni in zanesljivi pnevmatski sedežni ventili
  • Stroškovna učinkovitost
  • Vrhunska procesna varnost ventilov

Kako deluje

Princip delovanja

Alfa Laval Unique SSV je zračni sedežni ventil, ki je krmiljen na daljavo s stisnjenim zrakom. Ta ventil ima običajno dve delovni odprtini za dovajanje in odvajanje procesnega zraka; pri preklopnih ventilih je potrebna tretja odprtina.

             Unique SSV                      Unique SSV

       aseptični zaporni ventil      aseptični preklopni ventil

Unique SSV Aseptic

Popolnoma modularen aseptični enosedežni ventil Unique SSV s preizkušeno zasnovo je opremljen s hermetično zaprto tesnilno membrano, ki med delovanjem zagotavlja resnično aseptične pogoje. Ta hermetično tesni pred atmosferskimi vdori in zagotavlja popolno zaščito pred mikroorganizmi.

Aseptična membrana s »sendvič konstrukcijo« iz PTFE na strani izdelka, EPDM in ojačitvena mreža je optimizirana tako, da zagotavlja zanesljivo delovanje in dolgo življenjsko dobo. V odprtem položaju je enodelna membrana mehansko podprta z ventilom, kar zmanjšuje obrabo in povečuje vzdržljivost.

Aseptični ventil Unique SSV je na voljo v pnevmatski in ročni konfiguraciji.

Izbirne možnosti

  • Aktuator z možnostjo celostnega vzdrževanja
  • Visokotlačni aktuator
  • Tesnila iz HNBR ali FPM, ki tesnijo s pomočjo produkta 
  • Naprave za zaznavanje in krmiljenje ventilov, vključno s ThinkTop, ThinkTop Basic in IndiTop
  • Spojke v skladu z zahtevanim standardom
  • Končna obdelava zunanjih površin 3-A, svetla  

Enosedežni ventili Alfa Laval Unique – aktuator z možnostjo vzdrževanja

Enosedežni ventili Alfa Laval Unique – zamenjava puše aktuatorja

Enosedežni ventili Alfa Laval Unique – tesnila, ki tesnijo s pomočjo produkta

Enosedežni ventili Alfa Laval Unique – zamenjava tesnil, ki tesnijo s pomočjo produkta

Varčujte z vodo s sistemom ThinkTop

Storite nekaj dobrega za okolje in pri čiščenju ventilov prihranite do 95 % tekočine CIP. Inovacije, kot so senzorske in krmilne enote ThinkTop, omogočajo učinkovitejšo uporabo virov in hkrati zagotavljajo higiensko neoporečne procese. Nadgradite svoje ventile s sistemom ThinkTop in optimizirajte svoje procese.

ThinkTop 640x360
.

Deset najboljših nasvetov – ventili

Tukaj lahko najdete nekaj nasvetov in servisnih posnetkov, ki vam prikazujejo, kako ohraniti vrhunsko kondicijo vaših higienskih ventilov

single seat valves 640x360

Logika za živila - Food logic

Higienska oprema Alfa Laval združuje visoko zmogljivost in nežno uporabo, da varuje občutljive sestavine. Sledi trendom živilske industrije in rešuje štiri ključne izzive: dobava živilskih izdelkov potrošnikom po konkurenčni ceni, doseganje kar najboljšega izkoristka surovin, zmanjšanje odpadkov in emisij ter dobava varnih in higienskih živilskih izdelkov.

food logic 640x360

Katalog izdelkov higienske opreme

Katalog izdelkov higienske opreme Alfa Laval »Na dosegu roke« vključuje letake izdelkov, krivulje učinkovitosti, povezave do animacij, brošure in cenike za naročanje.

Close at hand 2019 - Cover image 640x360

Animacije

Obiščite stran z animacijami in poglejte naše proizvode od znotraj. Preverite kako delujejo.

Poglej animacijo

Ventili in Avtomatizacija

Tehnični članki

.

NEAR novice

Da bi bili na tekočem o pomembnih zadevah in priložnostih v vaši industriji in procesih.

Poizvejte več