Unique SSV Long Stroke

Ventili z dolgim hodom Unique SSV Long-Stroke se uporabljajo tam, kjer so potrebne večje odprtine za nežnejši in učinkovitejši nadzor pretoka, denimo v napravah z mediji ali izdelki, ki vsebujejo delce in/ali neraztopljene trdne snovi, ter pri pretokih z visoko viskoznostjo.

unique ssv long stroke valve right side 640x360

Vsestranski in zanesljiv enosedežni ventil

Enosedežni ventili Alfa Laval Unique (SSV) so robustni pnevmatski sedežni ventili, ki so izjemno zanesljivi in vsestranski.

Modularnost zagotavlja stroškovno učinkovite in skoraj neskončne možnosti za namensko izdelane sedežne ventile, ki izpolnjujejo visoke standarde higiene. Konfigurirajte ohišja ventilov Unique SSV, drsnike ter aktuatorje in tako zagotovite izpolnjevanje praktično vseh zahtev. 

Vrhunska procesna varnost ventilov

Serija Unique SSV temelji na preizkušeni modularni platformi, na kateri je bilo nameščenih že več kot milijon ventilov po vsem svetu. Ohišje ventila, ki ga sestavlja en sam disk iz nerjavnega jekla, je izjemno močno in vzdržljivo, kar vam zagotavlja varno proizvodnjo. Izboljšana zmogljivost aktuatorja omogoča varnejšo in učinkovito delovanje.

Boljša vzdržljivost ventilov

Da bi zagotovili visoko kakovost tesnjenja, ima serija Unique SSV točno nastavljeno stiskanje tesnilnih obročkov s stikom kovina na kovino med drsnikom in sedežem. To bistveno zmanjša obrabo in podaljša življenjsko dobo ventilov. Standardni sistem Unique SSV je opremljen z aktuatorjem z delnim vzdrževanjem, ki ima petletno garancijo.

Nizki skupni stroški lastništva

Preprosta in zanesljiva serija Unique SSV zagotavlja dolgo življenjsko dobo, manjšo izgubo izdelkov, večjo varnost izdelkov in daljši čas obratovanja. Majhno število gibljivih delov zmanjšuje potrebe po servisu in stroške ustvarjanja zalog. Učinkovitejši postopki CIP s skrajšanimi cikli čiščenja in posledično manjša poraba čistilnih tekočin, vode in pripomočkov prav tako prispevajo k nizkim skupnim stroškom lastništva sistema Unique SSV.

Prednosti izdelka

  • Stroškovna učinkovitost
  • Visoki higienski standardi in aseptična združljivost
  • Vrhunska procesna varnost ventilov

Kako deluje

Zgradba

Serijo ventilov Alfa Laval Unique SSV sestavljajo eno, dva ali tri ohišja ventilov, drsnik, tesnilo, aktuator in napenjalni obroč. 

Princip delovanja

Alfa Laval Unique SSV je zračni sedežni ventil, ki je krmiljen na daljavo s stisnjenim zrakom. Ta ventil ima običajno dve delovni odprtini za dovajanje in odvajanje procesnega zraka; pri preklopnih ventilih je potrebna tretja odprtina.

Unique 

 

 

Izbirne možnosti

  • Aktuator z možnostjo celostnega vzdrževanja
  • Visokotlačni aktuator
  • Tesnila iz HNBR ali FPM, ki tesnijo s pomočjo produkta 
  • Tesnilo drsnika TR2 iz PTFE za posebne aplikacije 
  • Naprave za zaznavanje in krmiljenje ventilov, vključno s ThinkTop, ThinkTop Basic in IndiTop
  • Spojke v skladu z zahtevanim standardom
  • Končna obdelava zunanjih površin 3-A, svetla  

Enosedežni ventili Alfa Laval Unique – aktuator z možnostjo vzdrževanja

Enosedežni ventili Alfa Laval Unique – zamenjava puše aktuatorja

Enosedežni ventili Alfa Laval Unique – tesnila, ki tesnijo s pomočjo produkta

Enosedežni ventili Alfa Laval Unique – zamenjava tesnil, ki tesnijo s pomočjo produkta

single seat valves 640x360
.

Deset najboljših nasvetov – ventili

Tukaj lahko najdete nekaj nasvetov in servisnih posnetkov, ki vam prikazujejo, kako ohraniti vrhunsko kondicijo vaših higienskih ventilov

Logika za živila - Food logic

Higienska oprema Alfa Laval združuje visoko zmogljivost in nežno uporabo, da varuje občutljive sestavine. Sledi trendom živilske industrije in rešuje štiri ključne izzive: dobava živilskih izdelkov potrošnikom po konkurenčni ceni, doseganje kar najboljšega izkoristka surovin, zmanjšanje odpadkov in emisij ter dobava varnih in higienskih živilskih izdelkov.

food logic 640x360

Katalog izdelkov higienske opreme

Katalog izdelkov higienske opreme Alfa Laval »Na dosegu roke« vključuje letake izdelkov, krivulje učinkovitosti, povezave do animacij, brošure in cenike za naročanje.

Close at hand 2019 - Cover image 640x360

Animacije

Obiščite stran z animacijami in poglejte naše proizvode od znotraj. Preverite kako delujejo.

Poglej animacijo

Ventili in Avtomatizacija

Tehnični članki

.

NEAR novice

Da bi bili na tekočem o pomembnih zadevah in priložnostih v vaši industriji in procesih.

Poizvejte več