Unique SSSV

Majhni enosedežni ventili Alfa Laval Unique (SSSV) so hitro delujoči pnevmatski ventili za doziranje in majhne pretoke v higienskih aplikacijah. Modularni in stroškovno učinkoviti ventili omogočajo enostavno konfiguracijo ohišij ventilov, drsnikov in aktuatorjev, da ustrezajo vašim zahtevam za zapiranje ali preusmerjanje. Ti vzdržljivi sedežni ventili, ki omogočajo enostavno čiščenje, so na voljo v polpalčnih in tričetrtpalčnih različicah.

Unique SSSV w ThinkTop V50 640x360

Stroškovno učinkovita higiena za majhne pretoke

 • Kompakten, hitro delujoč higienski zaporni ali preklopni ventil
 • Nizki skupni stroški lastništva
 • Izredna higiena ventilov ter enostavno in temeljito čiščenje
 • Idealni za doziranje in majhne pretoke
 • Modularna zasnova z dolgo življenjsko dobo

Varen in varčen sedežni ventil Alfa Laval Unique SSSV je idealen za doziranje in majhne pretoke, ki zahtevajo enostavno zapiranje in preklapljanje v higienskih aplikacijah. Zaradi kompaktne oblike, robustne zasnove drsnika in trpežnega tesnila je Unique SSSV idealen za procese, ki zahtevajo enostavno konfiguracijo, upravljanje in čiščenje. Na voljo s senzorsko in krmilno enoto.

Izjemna higiena ventilov

Zmanjšajte tveganje kontaminacije z neprimerljivo higieno sistema Alfa Laval Unique SSSV. Za zaščito vaših procesov ima ta majhen enosedežni ventil, ki je – tako kot vsi ventili iz serije Alfa Laval SSV – primeren za uporabo z živili, ohišje brez zvarov, drsnik, ki ga je enostavno očistiti, in dvojno robno tesnilo. Ventil Unique SSSV, ki je zasnovan za mlečno in živilsko industrijo ter industrijo pijač in osebne nege, je opremljen s certifikatom EHEDG, lahko ima nameščen simbol 3-A ter zagotavlja popolno sledljivost v skladu z Uredbo EU o živilih 1935/2004.

Stroškovno učinkovit ventil SSSV

Preprosta in higienska zasnova ventila Unique SSSV zagotavlja nižje stroške vzdrževanja. Majhno število gibljivih delov in površine brez razpok podaljšujejo intervale čiščenja brez razstavljanja (CIP). Ena sama kontaktna površina med drsnikom in sedežem zmanjšuje tveganje kontaminacije.

Zagotavlja higieno in varnost za majhne pretoke

Odkrijte, kako vam bodo majhni enosedežni ventili Alfa Laval Unique SSSV pomagali dvigniti standarde higiene, varnosti procesov in trajnost postopkov ob hkratnem znižanju skupnih stroškov lastništva.

Podaljšanje življenjske dobe ventilov

Ventili Alfa Laval Unique SSSV zagotavljajo daljše neprekinjeno obratovanje zaradi visoke kakovosti tesnjenja in bistveno manjše obrabe drsnikov, sedeža in tesnila. 

Del široke ponudbe ventilov

Alfa Laval ponuja obsežno paleto ventilov za higiensko uporabo v različnih panogah, med drugim v mlečni in živilski industriji, industriji pijač,industriji za domačo in osebno nego ter biotehnološki in farmacevtski industriji.

.

Kako deluje

Princip delovanja

Mali enosedežni ventil Alfa Laval Unique SSSV je zračni sedežni ventil, ki je krmiljen ročno ali na daljavo s stisnjenim zrakom. Gre za manjšo različico dobro poznanega modela Alfa Laval Unique SSV z enostavno zasnovo in majhnim številom gibljivih delov.

Zgradba

Serijo Alfa Laval Unique SSSV sestavljata eno ali dve ohišji ventila, vsako z dvema do petimi priključki, drsnik iz PVDF (brez elastomera), statično tesnjenje, aktuator in vpenjalni obroč. 

Izbirne možnosti

 • Adapter za Alfa Laval IndiTop, ThinkTop in ThinkTop Basic
 • Upravljalni elementi in indikatorji: Alfa Laval IndiTop, ThinkTop ali ThinkTop Basic
 • Tesnila iz HNBR ali FPM, ki tesnijo s pomočjo produkta
 • Standardno robno tesnilo je zamenjal tesnilni disk iz nerjavnega jekla
 • Objemka s krilno matico
 • Vpenjalna povezava
.

360-stopinjski videi o servisiranju in vzdrževanju

Enosedežni ventili Alfa Laval Unique – aktuator z možnostjo vzdrževanja

Enosedežni ventili Alfa Laval Unique – zamenjava puše aktuatorja

Enosedežni ventili Alfa Laval Unique – zamenjava tesnil, ki tesnijo s pomočjo produkta

Enosedežni ventili Alfa Laval Unique – tesnila, ki tesnijo s pomočjo produkta

Morda vas bodo zanimali tudi ...

Unique SSV

Enosedežni ventili Alfa Laval Unique (SSV) so robustni, zanesljivi in vsestranski pnevmatski enosedežni ventili, zasnovani za nemoteno proizvodnjo v številnih aplikacijah, kjer je higiena ključnega pomena.

Unique SSV w ThinkTop V50 640x360

Unique »mixproof« ventil

Unique »mixproof« ventili omogočajo sočasen pretok dveh različnih izdelkov ali tekočin skozi isti ventil brez nevarnosti navzkrižne kontaminacije.

Unique Mixproof SeatClean w ThinkTop V70 640x360

ThinkTop

ThinkTop zagotavlja informacije o stanju delovanja ventila v realnem času, 24 ur na dan in 7 dni v tednu, hkrati pa pomaga izboljšati proizvodno zmogljivost in zagotavlja sledljivost.

ThinkTop valve control unit V50 and V70

Katalog izdelkov

Katalog izdelkov 'Close at hand' online 

Poiščite izdelek Alfa Laval

.

NEAR novice

Da bi bili na tekočem o pomembnih zadevah in priložnostih v vaši industriji in procesih.

Poizvejte več

Tehnični članki