Samoočiščevalni ventil SB za uravnavanje CO2

Samočistilni ventil CO2 Alfa Laval SB je samoregulacijski ventil, ki uravnava pretok ogljikovega dioksida skozi sisteme na zgornjem delu rezervoarja in druge sisteme. Ta kombinirani ventil za odvod/dovod plina je zasnovan za uporabo v pivovarnah in v mlečni ter živilski industriji in industriji pijač ter omogoča enostavno odzračevanje ali uravnavanje tlaka v posodi. Ventil je mogoče integrirati v sistem SCANDI BREW® tank top.

sb-self-cleaning-co2-valve-front 640x360

Varno in zanesljivo delovanje

Enostavna zasnova tega ventila za upravljanje plina z notranjim polipropilenskim ohišjem in vzmetjo iz nerjavečega jekla zagotavlja dolgotrajno delovanje. Zmanjšanje tveganja previsokega ali prenizkega tlaka omogoča varno in zanesljivo delovanje ter maksimalni čas neprekinjenega obratovanja.

Higienski samočistilni ventil

Ventil je izdelan iz nerjavnega jekla AISI 316L in ima v ohišju ventila posebno odprtino, ki med postopkom čiščenja brez razstavljanja (CIP) učinkovito očisti vse dele ventila. To zmanjšuje tveganje kontaminacije. Na zahtevo je na voljo tudi certifikat sledljivosti Alfa Laval 3.1.

Prednosti izdelka

  • Varno in zanesljivo delovanje
  • Stroškovno učinkovita in higienična zasnova
  • Preprosta namestitev
  • Enostavno čiščenje

Kako deluje

Zgradba

Ventil je sestavljen iz ohišja ventila iz nerjavnega jekla AISI 316L, vzmeti, drsnika in tesnila EPDM. Ohišje ventila je sestavljeno iz dveh delov, ki sta povezana z navojno povezavo. V notranjosti sta ohišje ventila iz polipropilena in vzmet iz nerjavečega jekla, ki drži telo v odprtem položaju.

Ventil je običajno nameščen kot sestavni del cevi za plin/CIP na zgornji plošči. Namestite ga lahko pod kotom največ 45° od idealnega navpičnega položaja. Ventil je mogoče integrirati v sistem SCANDI BREW® tank top.

Princip delovanja

Vzmet iz nerjavnega jekla s silo odpre ohišje ventila, kar omogoči popolni pretok plina skozi ventil v obeh smereh. Za prisilno zapiranje ventila steče tekočina CIP v nasprotni smeri proti vzmeti. Zaradi sile tekočine se ventil zapre. Posebna odprtina v ohišju ventila zagotavlja higiensko čiščenje vseh delov ventila. 

.
single seat valves 640x360

Deset najboljših nasvetov – ventili

Tukaj lahko najdete nekaj nasvetov in servisnih posnetkov, ki vam prikazujejo, kako ohraniti vrhunsko kondicijo vaših higienskih ventilov

Logika za živila - Food logic

Higienska oprema Alfa Laval združuje visoko zmogljivost in nežno uporabo, da varuje občutljive sestavine. Sledi trendom živilske industrije in rešuje štiri ključne izzive: dobava živilskih izdelkov potrošnikom po konkurenčni ceni, doseganje kar najboljšega izkoristka surovin, zmanjšanje odpadkov in emisij ter dobava varnih in higienskih živilskih izdelkov.

food logic 640x360

Katalog izdelkov higienske opreme

Katalog izdelkov higienske opreme Alfa Laval »Na dosegu roke« vključuje letake izdelkov, krivulje učinkovitosti, povezave do animacij, brošure in cenike za naročanje.

Close at hand 2019 - Cover image 640x360

Animacije

Obiščite stran z animacijami in poglejte naše proizvode od znotraj. Preverite kako delujejo.

Poglej animacijo

Ventili in Avtomatizacija

Tehnični članki

.

NEAR novice

Da bi bili na tekočem o pomembnih zadevah in priložnostih v vaši industriji in procesih.

Poizvejte več