Nepovratni ventil LKC

Protipovratni ventili LKC-2, ki so posebej zasnovani za cevi iz nerjavnega jekla, preprečujejo povratni tok tekočin. Ti standardni protipovratni ventili, ki se pogosto uporabljajo v različnih procesih v sanitarni industriji, so varni in zelo zanesljivi.

lkc2 non-return regulating valve right side 640x360

Varna in zanesljiva zaščita procesov

Protipovratni ventili Alfa Laval LKC-2 so izredno zanesljivi ventili, ki zagotavljajo enosmerni pretok izdelkov skozi procesne napeljave. To varuje procesno opremo, na katero bi lahko vplival povratni tok, ter preprečuje dvige tlaka in/ali ustavitve sistema.

Ponudba protipovratnih ventilov

Standardna ponudba nepovratnih ventilov Alfa Laval LKC-2 je izdelana iz standardnega nerjavnega jekla 304 ali jekla 316L, ki je odporen proti kislinam. Ventili omogočajo enostavno montažo in so zasnovani za najvišji tlak izdelka do 10 barov in temperature od -10 °C do 140 °C (EPDM). Za večjo vsestranskost so ti protipovratni ventili na voljo s polsvetlo ali polirano končno obdelavo in različnimi zvarjenimi konci za priključke ISO ali DIN.

Za več informacij si oglejte dokumentacijo.

Prednosti izdelka

  • Izredno zanesljivi
  • Preprosta namestitev
  • Ščitijo procesno opremo

Kako deluje

Zgradba

Nepovratni ventil Alfa Laval LKC-2 je sestavljen iz zgornjega in spodnjega ohišja ventila, batnega drsnika, tesnilnega obroča in vodilnega diska. Na ohišju ventila je nameščena objemka, ohišje pa je higiensko zapečateno s posebnim tesnilnim obročem. Vodilni disk in štiri noge usmerjajo vzmetni batni drsnik s tesnilnim obročem. LKC-2 ima varjene konce za priključke ISO ali DIN.

Princip delovanja

Vzmet pritisne na batni drsnik in drži ventil zaprt, dokler sila tlaka v dovodni napeljavi ne preseže sile vzmeti. Če pride do povratnega toka, sila vzmeti in tlak iz odvodne napeljave poskrbita, da ventil ostane zaprt.

Izbirne možnosti

Tesnilni obročki iz NBR ali FPM, ki tesnijo s pomočjo produkta

single seat valves 640x360
.

Deset najboljših nasvetov – ventili

Tukaj lahko najdete nekaj nasvetov in servisnih posnetkov, ki vam prikazujejo, kako ohraniti vrhunsko kondicijo vaših higienskih ventilov

Logika za živila - Food logic

Higienska oprema Alfa Laval združuje visoko zmogljivost in nežno uporabo, da varuje občutljive sestavine. Sledi trendom živilske industrije in rešuje štiri ključne izzive: dobava živilskih izdelkov potrošnikom po konkurenčni ceni, doseganje kar najboljšega izkoristka surovin, zmanjšanje odpadkov in emisij ter dobava varnih in higienskih živilskih izdelkov.

food logic 640x360

Katalog izdelkov higienske opreme

Katalog izdelkov higienske opreme Alfa Laval »Na dosegu roke« vključuje letake izdelkov, krivulje učinkovitosti, povezave do animacij, brošure in cenike za naročanje.

Close at hand 2019 - Cover image 640x360

Animacije

Obiščite stran z animacijami in poglejte naše proizvode od znotraj. Preverite kako delujejo.

Poglej animacijo

Ventili in Avtomatizacija

Tehnični članki

.

NEAR novice

Da bi bili na tekočem o pomembnih zadevah in priložnostih v vaši industriji in procesih.

Poizvejte več