Odzračevalni ventil LKUV-2

Ventili za sproščanje zraka LKUV-2 so zasnovani za učinkovito odstranitev zraka iz procesne napeljave brez izgube proizvoda. Zagotavljajo zanesljivo varnost, učinkovitost in nizke stroške lastništva pri predelavi, kjer so higienski standardi bistvenega pomena.

lkuv air relief valve 640x360

Zanesljiv ventil za sproščanje zraka

Alfa Laval LKUV-2 so samodejni dvosedežni ventili, ki so zasnovani za sproščanje odvečnega zraka v industrijskih procesnih napeljavah, s čimer preprečujejo negativne učinke vpihovanja zraka. Vertikalno nameščeni zračni ventili LKUV-2 so idealni za uporabo na vrhu cevovoda ali posode ali pred vhodom v črpalko, kjer je za ohranjanje projektnega tlaka treba odstraniti zrak.

Izboljšana učinkovitost obdelave

Ventili za sproščanje zraka LKUV-2 pomagajo izboljšati učinkovitost obdelave. S preprečevanjem vpihovanja zraka prispevajo k celovitosti izdelkov, energetski učinkovitosti ter zaščiti cevovodov in črpališč pred učinki povišanega tlaka in vodnega udara.

Ponudba ventilov za sproščanje zraka LKUV-2

Serija standardnih ventilov Alfa Laval LKUV-2 s trdno konstrukcijo iz nerjavnega jekla s svetlo površino je na voljo v različnih dimenzijah, ki ustrezajo večini zahtev. Ti ventili so zasnovani za maksimalni tlak izdelka 10 barov in temperature do 90 °C (194 °F).

Za več informacij si oglejte spodnjo dokumentacijo.

Prednosti izdelka

  • Izboljšana učinkovitost obdelave
  • Konstrukcija iz nerjavnega jekla
  • Zanesljiv ventil za sproščanje zraka

Kako deluje

Zgradba

Nepovratni ventil Alfa Laval LKUV-2 je sestavljen iz zgornjega in spodnjega ohišja z varjenimi konci, tesnilnega obroča in polipropilenske krogle. Ohišje ventila je fiksirano z objemko.

Princip delovanja

Ti avtomatski dvosedežni zračni ventili imajo prosto gibljivo polipropilensko kroglo, ki se odvisno od tlaka zapre proti zgornjemu ali spodnjemu sedežu.

Ko se zračni tlak poveča, sila prestavi kroglo s sedeža, s čimer se presežni zračni tlak odvaja v ozračje. Ko se tlak izenači, krogla ponovno pade na spodnji sedež ventila in tako zapre ventil.

Izbirne možnosti

  • Tesnilni obroč iz NBR (Buna N) ali FPM (SFY)
single seat valves 640x360
.

Deset najboljših nasvetov – ventili

Tukaj lahko najdete nekaj nasvetov in servisnih posnetkov, ki vam prikazujejo, kako ohraniti vrhunsko kondicijo vaših higienskih ventilov

Logika za živila - Food logic

Higienska oprema Alfa Laval združuje visoko zmogljivost in nežno uporabo, da varuje občutljive sestavine. Sledi trendom živilske industrije in rešuje štiri ključne izzive: dobava živilskih izdelkov potrošnikom po konkurenčni ceni, doseganje kar najboljšega izkoristka surovin, zmanjšanje odpadkov in emisij ter dobava varnih in higienskih živilskih izdelkov.

food logic 640x360

Katalog izdelkov higienske opreme

Katalog izdelkov higienske opreme Alfa Laval »Na dosegu roke« vključuje letake izdelkov, krivulje učinkovitosti, povezave do animacij, brošure in cenike za naročanje.

Close at hand 2019 - Cover image 640x360

Animacije

Obiščite stran z animacijami in poglejte naše proizvode od znotraj. Preverite kako delujejo.

Poglej animacijo

Ventili in Avtomatizacija

Tehnični članki

.

NEAR novice

Da bi bili na tekočem o pomembnih zadevah in priložnostih v vaši industriji in procesih.

Poizvejte več