Varnostni ventil

Varnostni ventil Alfa Laval varuje vašo opremo, okolje ter zdravje in varnost vaših delavcev. Ta varnostna naprava je zasnovana tako, da se odpre in sprosti nadtlak v posodah ali opremi, nato pa se ponovno zapre in prepreči nadaljnje sproščanje tekočine, ko sistem preide v običajno stanje.

safety valve 640x360

Sprostitev prekomernega tlaka

Tlak v posodah ali sistemih lahko naraste zaradi blokiranih izhodov, toplotnega raztezanja, kemičnih reakcij ali kombinacije teh dogodkov. Varnostni ventil Alfa Laval je zasnovan tako, da vedno in v vseh okoliščinah prilagodljivo razbremeni tlak v posodah in opremi. Visokokakovostni higienski varnostni ventil, ki je zadnji in ključni element pri preprečevanju nesreč,, je nepogrešljiv del vašega obrata.

Zagotovite popolno prileganje

Glede na vzroke nadtlaka je morda treba izpustiti različne količine pretoka in mase. Pri taki vrsti spremenljivega pretoka je nujno potreben ustrezno nameščen varnostni ventil. Varnostni ventil Alfa Laval je na voljo v velikostih od DN25 do DN100 z razponom tlaka, ki je odvisno od velikost ventila s silo vzmeti nastavljen med 0,2 in 12,0 bara.

Zanesljiva zaščita

Varnostni ventil Alfa Laval je zasnovan tako, da se v potencialno nevarni situaciji odpre pri vnaprej določenem nastavljenem tlaku. Sila stisnjene vzmeti, ki ohranja ventil zaprt pod nastavljenim tlakom, se odpre, ko se na vhodu varnostnega ventila poveča tlak. Ko se te sile izravnajo, se ventil izprazni in zmanjša tlak, nato pa se ponovno zapre, ko se sistem vrne v normalno stanje.

Varnostni ventil

  • Posebna zaščita. Varnostni ventil Alfa Laval zagotavlja zanesljivo zaščito pred dragimi in uničujočimi nesrečami.
  • V skladu s standardi PED. Ventil je umerjen na želeno nastavljeno vrednost tlaka, zapečaten in dobavljen z ustreznim certifikatom PED.
  • Zasnova, ki zagotavlja ustrezno higieno. Zasnovan je tako, da odpravlja nehigienska puščanja in prelivanje med nenadnimi dvigi tlaka in po njih.

Kako deluje

Zgradba

Varnostni ventil Alfa Laval je na voljo v velikostih od DN25 do DN100 z razponom tlaka, ki je s silo vzmeti nastavljen med 0,2 in 12,0 bara. Ventili so na voljo z ročnim ali pnevmatskim upravljanjem. Varnostni ventil Alfa Laval je umerjen na želeno nastavljeno vrednost tlaka, zapečaten in dobavljen z ustreznim certifikatom PED.

Princip delovanja

Za silo zapiranja v varnostnem ventilu Alfa Laval se uporablja stisnjena vzmet z nastavljenim tlakom, ki je večji od delovnega tlaka.

V potencialno nevarni situaciji se ventil odpre pri vnaprej nastavljenem tlaku. Vzmetna sila deluje v smeri zapiranja, sila tlaka ob vhodu varnostnega ventila pa v smeri odpiranja. V določenem trenutku se te sile uravnotežijo in ventil razbremeni nakopičeni tlak.

 

single seat valves 640x360
.

Deset najboljših nasvetov – ventili

Tukaj lahko najdete nekaj nasvetov in servisnih posnetkov, ki vam prikazujejo, kako ohraniti vrhunsko kondicijo vaših higienskih ventilov

Logika za živila - Food logic

Higienska oprema Alfa Laval združuje visoko zmogljivost in nežno uporabo, da varuje občutljive sestavine. Sledi trendom živilske industrije in rešuje štiri ključne izzive: dobava živilskih izdelkov potrošnikom po konkurenčni ceni, doseganje kar najboljšega izkoristka surovin, zmanjšanje odpadkov in emisij ter dobava varnih in higienskih živilskih izdelkov.

food logic 640x360

Katalog izdelkov higienske opreme

Katalog izdelkov higienske opreme Alfa Laval »Na dosegu roke« vključuje letake izdelkov, krivulje učinkovitosti, povezave do animacij, brošure in cenike za naročanje.

Close at hand 2019 - Cover image 640x360

Animacije

Obiščite stran z animacijami in poglejte naše proizvode od znotraj. Preverite kako delujejo.

Poglej animacijo

Ventili in Avtomatizacija

Tehnični članki

.

NEAR novice

Da bi bili na tekočem o pomembnih zadevah in priložnostih v vaši industriji in procesih.

Poizvejte več