Proti podtlačno ohišje SB

Alfa Laval SB Anti Vacuum House zmanjšuje tveganje implozije v zaprtih procesnih rezervoarjih, v katerih se lahko ustvari vakuum, na primer med polnjenjem ali praznjenjem rezervoarja, hladnim izpiranjem po vročem čiščenju ali čiščenju z jedkimi sredstvi v atmosferi CO2. Ohišje, ki ga je mogoče vgraditi v sistem SCANDI BREW®, je zasnovano za higienske postopke v pivovarnah in v mlečni ter živilski industriji in industriji pijač.

sb anti vacuum house left side 640x360

Učinkovita zaščita pred vakuumom

Kadar sta visoka varnost procesov in zanesljivost proizvodnje ključnega pomena, ta enota pomaga zaščititi rezervoarje pred vakuumom, ki lahko povzroči poškodbe ali deformacije rezervoarja in uhajanje izdelkov.

Je stroškovno učinkovito, zanesljivo in enostavno za namestitev ter zagotavlja učinkovito zaščito pred vakuumom, hkrati pa povečuje zanesljivost in varnost procesa.

Zasnova, ki zagotavlja ustrezno higieno

Poleg zagotavljanja zaščite pred vakuumom v rezervoarju se lahko enota uporablja v kombinaciji z varnostnimi ventili ali regulacijskimi ventili za zagotavljanje nadtlačne zaščite oziroma zaščite procesov.

Preprosto in temeljito čiščenje

Protivakuumsko ohišje omogoča doseganje izjemno visoke ravni higiene. Enoto preprosto s šobo CIP priključite na glavni sistem CIP. To omogoča hitro in učinkovito čiščenje med rutinskim ciklom rezervoarja CIP.

Prednosti izdelka

  • Minimalna nevarnost sesutja rezervoarja zaradi notranjega vakuuma
  • Omogoča temeljito čiščenje s sistemom CIP
  • Enostavna integracija
  • Enostavna namestitev zagotavlja nizke investicijske stroške

Kako deluje

Zgradba

Ohišje Alfa Laval SB Anti Vacuum House je skladno z direktivo PED 97/23/ES in je sestavljeno iz ohišja iz nerjavnega jekla AISI 316L, vakuumskega repa in tesnila EPDM. Ventil lahko uporabite kot sestavni del sistema SCANDI BREW® tank top.

Princip delovanja

Protivakuumsko ohišje zagotavlja zaščito pred zrušitvijo rezervoarja zaradi notranjega vakuuma. Pri uporabi z varnostnimi ventili pomaga zaščititi posodo in zagotoviti praznjenje, če tlak v rezervoarju preseže nastavljeno vrednost odpiranja. Pri uporabi z regulacijskimi ventili pomaga razbremeniti tlak, če tlak v rezervoarju preseže nastavljeno vrednost odpiranja.

Sistemi za čiščenje brez razstavljanja (CIP – Cleaning-in-place)

Med vsakim ciklom čiščenja rezervoarja bo majhna količina čistilne tekočine (približno 500 do 800 l/min) prešla skozi ohišje ventila in očistila sedež. Za zagotovitev temeljitega izpiranja sedeža ventila je potrebno odpiranje ventila s silo, ko v rezervoarju ni tlaka. Za preprečevanje razlitja tekočine CIP na rezervoar je priporočljiva uporaba lovilne posode. 

Izbirne možnosti

Za zaščito rezervoarja pred previsokim tlakom in zaščito procesa lahko protivakuumsko ohišje kombinirate z ohišjem za CO2, razbremenilnim ventilom in odvodno tlačnim ventilom.

single seat valves 640x360
.

Deset najboljših nasvetov – ventili

Tukaj lahko najdete nekaj nasvetov in servisnih posnetkov, ki vam prikazujejo, kako ohraniti vrhunsko kondicijo vaših higienskih ventilov

Logika za živila - Food logic

Higienska oprema Alfa Laval združuje visoko zmogljivost in nežno uporabo, da varuje občutljive sestavine. Sledi trendom živilske industrije in rešuje štiri ključne izzive: dobava živilskih izdelkov potrošnikom po konkurenčni ceni, doseganje kar najboljšega izkoristka surovin, zmanjšanje odpadkov in emisij ter dobava varnih in higienskih živilskih izdelkov.

food logic 640x360

Katalog izdelkov higienske opreme

Katalog izdelkov higienske opreme Alfa Laval »Na dosegu roke« vključuje letake izdelkov, krivulje učinkovitosti, povezave do animacij, brošure in cenike za naročanje.

Close at hand 2019 - Cover image 640x360

Animacije

Obiščite stran z animacijami in poglejte naše proizvode od znotraj. Preverite kako delujejo.

Poglej animacijo

Ventili in Avtomatizacija

Tehnični članki

.

NEAR novice

Da bi bili na tekočem o pomembnih zadevah in priložnostih v vaši industriji in procesih.

Poizvejte več