Tlačno razbremenilni ventil SB

Da bi preprečili poškodbe rezervoarja in zagotovili varno delovanje, razbremenilni ventil Alfa Laval SB ščiti rezervoar, ko pride do nadtlaka. Zasnovan je za higienske postopke v pivovarnah in v mlečni ter živilski industriji in industriji pijač. Ventil je mogoče integrirati v sistem SCANDI BREW® tank top.

sb pressure relief valve right side 640x360

Učinkovito zmanjšanje tlaka

Ta razbremenilni ventil odstranjuje odvečno tekočino, ki v rezervoarju ustvarja nadtlak zaradi prekomernega polnjenja. Ko tlak v rezervoarju preseže nastavljeno vrednost, se razbremenilni ventil odpre in odvede prekomerno tekočino, nato pa se ponovno zapre, ko se tlak v rezervoarju vrne na varno raven.

Higienski dizajn, ki je enostaven za čiščenje

Zaradi majhnega števila gibljivih delov in gladkih površin iz nerjavnega jekla brez razpok je ta ventil enostaven za čiščenje. Ko je ventil v zaprtem položaju, je očiščen v okviru rutinskega cikla čiščenja brez razstavljanja (CIP). Za temeljito čiščenje sedeža ventila sta na voljo opcijsko pnevmatsko odpiranje s silo in zaščita pred brizganjem.

Prednosti izdelka

  • Stroškovno učinkovita in higienična zasnova
  • Vrhunska higiena
  • Prilagojen za izpolnjevanje procesnih zahtev
  • Enostavno čiščenje

Kako deluje

Zgradba

Razbremenilni ventil Alfa Laval SB je varnostni ventil z utežjo. Ventil je v skladu s PED 97/23/ES, EN 4126-1 in EN 764-7 ter je na voljo v dveh različicah:

  • Integriran v sistem SCANDI BREW® tank top

  • Montiran na lastni nasprotni protiprirobnici

Princip delovanja

Regulacijski ventil je dobavljen s protiutežjo, ki je nastavljena na določen odpiralni tlak, ki ustreza zahtevam stranke. Ko tlak v rezervoarju preseže vnaprej nastavljeno vrednost odpiranja, ventil razbremeni nadtlak.

Prednastavljeni tlak odpiranja mora biti nastavljen na vrednost, ki je višja od delovnega tlaka rezervoarja: 0,1 bara za delovni tlak < 1 bar in 10 % več pri delovnem tlaku ≥ 1 bar. Ventil mora biti nameščen vodoravno.

Dopusten je največji naklon 10°, vendar mora biti ročica vzvoda usmerjena navznoter proti sredini valjasto-stožčastega vrha rezervoarja.

Sistemi za čiščenje brez razstavljanja (CIP – Cleaning-in-place)

Čistilna glava rezervoarja očisti ventil v zaprtem položaju. Vendar to ne vključuje čiščenja sedeža ventila. Če želite v cikel čiščenja vključiti sedežni ventil, sta za to na voljo opcijsko pnevmatsko odpiranje s silo in opcijska zaščita pred brizganjem.


single seat valves 640x360
.

Deset najboljših nasvetov – ventili

Tukaj lahko najdete nekaj nasvetov in servisnih posnetkov, ki vam prikazujejo, kako ohraniti vrhunsko kondicijo vaših higienskih ventilov

Logika za živila - Food logic

Higienska oprema Alfa Laval združuje visoko zmogljivost in nežno uporabo, da varuje občutljive sestavine. Sledi trendom živilske industrije in rešuje štiri ključne izzive: dobava živilskih izdelkov potrošnikom po konkurenčni ceni, doseganje kar najboljšega izkoristka surovin, zmanjšanje odpadkov in emisij ter dobava varnih in higienskih živilskih izdelkov.

food logic 640x360

Katalog izdelkov higienske opreme

Katalog izdelkov higienske opreme Alfa Laval »Na dosegu roke« vključuje letake izdelkov, krivulje učinkovitosti, povezave do animacij, brošure in cenike za naročanje.

Close at hand 2019 - Cover image 640x360

Animacije

Obiščite stran z animacijami in poglejte naše proizvode od znotraj. Preverite kako delujejo.

Poglej animacijo

Ventili in Avtomatizacija

Tehnični članki

.

NEAR novice

Da bi bili na tekočem o pomembnih zadevah in priložnostih v vaši industriji in procesih.

Poizvejte več