Proti podtlačni ventil SB

Alfa Laval SB Anti Vacuum je kompakten varnostni ventil, ki je vgrajen v sistem SCANDI BREW® tank top in ki zmanjšuje tveganje implozije rezervoarjev, ko nastane vakuum. Ti pogoji se pojavijo med polnjenjem ali praznjenjem posode s tekočino, hladnim izpiranjem po vročem čiščenju ali jedkem čiščenju v atmosferi CO2. Ventil je zasnovan za uporabo v pivovarstvu, mlekarstvu, živilski industriji.

sb-anti-vacuum-valve-left-side 640x360

Nizki začetni stroški naložbe

Ventil SB Anti Vacuum s trpežno in robustno zasnovo ščiti rezervoarje pred zrušenjem zaradi notranjega vakuuma. Nizki začetni stroški naložbe, zanesljivost delovanja in daljša življenjska doba zagotavljajo dobro donosnost naložbe na dolgi rok, poleg tega pa zagotavljajo manjše izgube izdelka, večjo varnost postopka in izboljšano higieno.

Kompaktna zasnova ventila

Kompakten in trpežen higienski ventil SB Anti Vacuum lahko enostavno namestite na vrh kateregakoli zaprtega rezervoarja. Velikost in nastavitev ventila sta odvisni od nazivnega podtlaka v rezervoarju, največje dovoljene hitrosti praznjenja, postopka čiščenja in zahtev procesa.

Vrhunska higiena ventilov

Protivakuumski ventil SB Anti Vacuum je izdelan iz visokokakovostnega nerjavečega jekla s končno obdelavo površine Ra ≤ 0,8, ki zagotavlja odlično higieno ter temeljito in enostavno čiščenje. Tehnologija tesnil Alfa Laval zagotavlja tudi večjo toplotno stabilnost, boljšo kemično odpornost in izboljšano natezno trdnost. Ta zelo zanesljivi ventil je skladen z zahtevami PED 97/23/ES. Na zahtevo je na voljo tudi certifikat sledljivosti Alfa Laval 3.1.

Prednosti izdelka

  • Nizki začetni stroški naložbe
  • Kompaktna zasnova
  • Vrhunska higiena
  • Preprosta namestitev

Kako deluje

Zgradba

Ventil Alfa Laval SB je varnostni ventil, montiran na prirobnico, ki je sestavni del sistema SCANDI BREW® tank top. Vsi jekleni deli za mokre izdelke so iz nerjavnega jekla 316L s hrapavostjo površine Ra < 0,8 μm; vsi drugi jekleni deli so izdelani iz nerjavnega jekla AISI 304L. Vsa tesnila, ki tesnijo s pomočjo produkta,so iz EPDM in vsi polimeri so iz PEEK.

Na voljo je v dveh različicah:

  • integriran v sistem SCANDI BREW® tank top
  • montiran na lastni nasprotni protiprirobnici

Ventil mora biti nameščen vodoravno. Dopusten je največji naklon 10°, vendar mora biti ročica vzvoda usmerjena proti sredini valjasto-stožčastega vrha rezervoarja.

Princip delovanja

Protivakuumski ventil SB Anti Vacuum je dobavljen s protiutežjo, ki je nastavljena na določen odpiralni vakuum, ki ustreza konstrukcijskim podatkom rezervoarja. Ko je podtlak v rezervoarju manjši od nastavljene vrednosti odpiranja, se ventil odpre in spusti atmosferski zrak.

Sistemi za čiščenje brez razstavljanja (CIP – Cleaning-in-place)

Čistilna glava rezervoarja očisti protivakuumski ventil, ko je ta zaprt. Vendar to ne vključuje čiščenja sedeža ventila. Za postopek CIP sedeža ventila sta na voljo dve možnosti (glejte »Možnosti« spodaj).

 

Pomembno je opozorilo, da če postopek čiščenja vključuje vroče čiščenje, mora biti ventil dimenzioniran tako, da preprečuje implozijo zaradi vakuuma, ki nastane pri izpiranju s hladno vodo.

Izbirne možnosti

Ti dve možnosti sta na voljo za čiščenje sedeža ventila na mestu (CIP).

Komplet CIP 1: Odpiranje s silo in zaščita pred brizganjem

Ventil je med postopkom CIP v rezervoarju odprt s silo. Čiščenje sedeža ventila je odvisno od čistilnih curkov iz čistilne glave rezervoarja. Tekočino CIP, ki steče iz rezervoarja, zadrži zaščita pred brizganjem in jo vrne v rezervoar.

Komplet CIP 2: Odpiranje s silo, zaščita pred brizganjem, šoba CIP in zapiralni ventil CIP

Ventil je med postopkom CIP v rezervoarju odprt s silo. Sedež ventila je očiščen s pomočjo šobe CIP. Vso tekočino CIP, ki steče iz šobe, zadrži zaščita pred brizganjem in jo vrne v rezervoar.

single seat valves 640x360
.

Deset najboljših nasvetov – ventili

Tukaj lahko najdete nekaj nasvetov in servisnih posnetkov, ki vam prikazujejo, kako ohraniti vrhunsko kondicijo vaših higienskih ventilov

Logika za živila - Food logic

Higienska oprema Alfa Laval združuje visoko zmogljivost in nežno uporabo, da varuje občutljive sestavine. Sledi trendom živilske industrije in rešuje štiri ključne izzive: dobava živilskih izdelkov potrošnikom po konkurenčni ceni, doseganje kar najboljšega izkoristka surovin, zmanjšanje odpadkov in emisij ter dobava varnih in higienskih živilskih izdelkov.

food logic 640x360

Katalog izdelkov higienske opreme

Katalog izdelkov higienske opreme Alfa Laval »Na dosegu roke« vključuje letake izdelkov, krivulje učinkovitosti, povezave do animacij, brošure in cenike za naročanje.

Close at hand 2019 - Cover image 640x360

Animacije

Obiščite stran z animacijami in poglejte naše proizvode od znotraj. Preverite kako delujejo.

Poglej animacijo

Ventili in Avtomatizacija

Tehnični članki

.

NEAR novice

Da bi bili na tekočem o pomembnih zadevah in priložnostih v vaši industriji in procesih.

Poizvejte več