SMP

Ventili SMP Mixproof so standardizirana, stroškovno učinkovita alternativa ventilom Unique mixproof in so idealni za pretoke sanitarnih procesov skozi matrične cevne sisteme.

阿法拉伐双密封防混气阀

Varčni »mixproof« ventili

Alfa Laval ponuja dva »mixproof« ventila z dvojnim tesnilom Alfa Laval SMP-BC in aseptična različica SMP-BCA. Ventili SMP omogočajo pretok dveh različnih medijev skozi en ventil hkrati, brez tveganja navzkrižne kontaminacije. To poveča obratovalno učinkovitost in znatno zniža stroške obratovanja.

Visoka prilagodljivost aplikacije

Modularna struktura »mixproof« ventilov SMP ponuja več ohišij ventilov in komponent, ki jih je mogoče kombinirati na različne načine. Te samoodtočne mešalne ventile lahko denimo konfigurirate kot zaporne ventile in preklopne ventile.

Poleg tega so »mixproof« ventili SMP izdelani iz nabora osnovnih komponent, ki omogočajo enostavno konfiguracijo ventilov za izpolnjevanje različnih zahtev v sanitarnih in aseptičnih procesih.

Poenostavljeno vzdrževanje ventilov

Manjše število delov, batni drsnik in aktuator, ki je enostaven za vzdrževanje, omogočajo enostavno razstavljanje »mixproof« ventilov SMP ter hitro in enostavno vzdrževanje.

Ponudba »mixproof« ventilov SMP

Serija »mixproof« ventilov Alfa Laval SMP ponuja dve osnovni in stroškovno učinkoviti alternativi premium ponudbi »mixproof« ventilov Alfa Laval Unique.

 • »Mixproof« ventil SMP-BC za aplikacije, pri katerih je potrebna dodatna varnost, zaznavanje uhajanja in samodejno čiščenje (CIP)
 • »Mixproof« ventil SMP-BCA za aseptične aplikacije

Za več informacij si oglejte dokumentacijo.

Aseptična različica

Aseptična različica »mixproof« ventila Alfa Laval SMP z imenom SMP-BCA je zasnovana za uporabo v aseptičnih pogojih z zagotovljenim ločevanjem medijev in sterilizacijo pri visokih temperaturah.

Preprosta zasnova z dvema tesniloma na istem batnem drsniku, med katerima je komora za puščanje, zagotavlja učinkovito ločevanje tekočin.

PTFE/gumijasta membrana, ki sledi premikanju čepa v zgornjem delu ohišja ventila, zagotavlja, da med obdelavo ne pride do povečanja koncentracije mikroorganizmov v izdelku.

Kliknite tukaj, če si želite ogledati, kako deluje.

V skladu z večino higienskih standardov

Ventili Alfa Laval SMP izpolnjujejo večino standardov, zahtevanih v mlečni in živilski industriji ter industriji pijač in izdelkov za osebno nego.

Za več informacij si oglejte dokumentacijo. 

Prednosti izdelka

 • Zniža stroške obratovanja
 • Visoka prilagodljivost aplikacije
 • V skladu z večino higienskih standardov
SMP BCA EPIC

»Mixproof« ventil SMP-BCA

Kako deluje

Zgradba

Zgradba »mixproof« ventilov Alfa Laval SMP se razlikuje glede na model ventila (SMP-BC in SMP-BCA).

»Mixproof« ventil SMP-BC sestavljajo aktuator, pokrov, batni drsnik in ohišja ventilov. Na voljo so tri različice: zaporni ventil z enim ohišjem ventila, zaporni ventil z dvema telesoma ventila in preklopni ventil s tremi ohišji ventila. Ohišja ventilov so z vpenjalnimi obroči in sistemom vtičnih sponk pritrjena na aktuator. Vpenjalni obroč omogoča obračanje ventila v poljubno smer.

»Mixproof« ventil SMP-BCA sestavljajo enake komponente kot ventil SMP-BC, vendar je prvi opremljen z membrano PTFE/EPDM, ki preprečuje kontaminacijo iz zunanjih virov in je odporna proti visokim temperaturam. Zaradi tega je SMP-BCA idealna izbira za uporabo v aseptičnih pogojih.

Princip delovanja

»Mixproof« ventili Alfa Laval SMP so krmiljeni na daljavo s stisnjenim zrakom. »Mixproof« ventila SMP-BC in SMP-BCA imata različen princip delovanja, kot je opisano v nadaljevanju.

»Mixproof« ventil SMP-BC

»Mixproof« ventil SMP-BC je opremljen z dvema pnevmatskima običajno odprtima ventiloma, zaznavnim ventilom in ventilom CIP.

Batni drsnik ima dve tesnili, ki tvorita komoro za puščanje pod atmosferskim tlakom. Vsaka morebitna količina uhajajočega izdelka je usmerjena skozi ventil za odkrivanje puščanja. Komoro za puščanje je mogoče očistiti tako, da v ventil za odkrivanje puščanja namestite sistem CIP. Ventili SMP-BC niso občutljivi za vodne udare v napeljavi z izdelkom nadbatnim drsnikom.

Pri preklopnih ventilih je med ventilom in spodnjo napeljavo z izdelkom en sam batni drsnik.

Aseptični »Mixproof« SMP-BCA

Aseptični »Mixproof« SMP-BCA je običajno zaprt ventil z dokazano zanesljivo membrano PTFE/EPDM. Posebno oblikovana aseptična membrana hermetično tesni pred atmosferskimi vdori in zagotavlja popolno zaščito pred mikroorganizmi. Poleg tega preprečuje tudi kopičenje izdelka na kontaktni površini.

Batni drsnik ima dve tesnili, ki tvorita komoro za puščanje pod atmosferskim tlakom. Vsaka morebitna količina uhajajočega izdelka je usmerjena skozi ventil za odkrivanje puščanja. Komoro za puščanje je mogoče očistiti tako, da v ventil za odkrivanje puščanja namestite sistem CIP.

Dva majhna običajno odprta pnevmatska ventila omogočata z neprekinjenim dovajanjem pare vzpostavitev sterilne pregrade v komori za puščanje. Ko je glavni ventil zaprt, mora biti komora čista in sterilna.

Pri preklopnih ventilih je med ventilom in spodnjo napeljavo z izdelkom en sam tesnilni čep, pri čemer pa ni potrebna uporaba sterilne pregrade v komori za puščanje.

 

SMP-BC_Shut_Off_Valve_Drawing_Frank.jpg                                                              SMP-BCA_Aseptic_Shut_Off_Valve_Drawing_Frank.jpg

Zaporni ventil SMP-BC                                           Aseptični zaporni ventil SMP-BCA

 

Izbirne možnosti

»Mixproof« ventil SMP-BC

 • Spojke v skladu z zahtevanim standardom
 • Naprave za zaznavanje in krmiljenje ventilov, vključno s ThinkTop, ThinkTop Basic in IndiTop
 • Pogon z močno vzmetjo
 • Večji aktuator za ventile z velikostjo 38–51 mm/DN 40–50
 • Kompleti opreme CIP
 • Različne kombinacije ohišja ventila
 • Hrapavost površine za dele v stiku z mokrim izdelkom: Ra ≤ 0,8 µm
 • Tesnila iz NBR ali FPM, ki tesnijo s pomočjo produkta
 • Servisno orodje za aktuator
 • Orodje za tesnila drsnika (potrebno za menjavo tesnil)

»Mixproof« ventil SMP-BCA

 • Spojke v skladu z zahtevanim standardom
 • Naprave za zaznavanje in krmiljenje ventilov, vključno s ThinkTop, ThinkTop Basic in IndiTop
 • Večji aktuator za ventile z velikostjo 38–51 mm/DN 40–50
 • Kompleti opreme CIP
 • Različne kombinacije ohišja ventila
 • Hrapavost površine za dele v stiku z mokrim izdelkom: Ra ≤ 0,8 µm
 • Tesnila iz NBR in PTFE ali FPM in PTFE, ki tesnijo s pomočjo produkta
 • Servisno orodje za aktuator
 • Orodje za tesnila drsnika (potrebno za menjavo tesnil)

Ventili »mixproof« Alfa Laval SMP – zamenjava tesnil

Servisni kompleti Alfa Laval

Varčujte z vodo s sistemom ThinkTop

Storite nekaj dobrega za okolje in pri čiščenju ventilov prihranite do 95 % tekočine CIP. Inovacije, kot so senzorske in krmilne enote ThinkTop, omogočajo učinkovitejšo uporabo virov in hkrati zagotavljajo higiensko neoporečne procese. Nadgradite svoje ventile s sistemom ThinkTop in optimizirajte svoje procese.

ThinkTop 640x360
single seat valves 640x360
.

Deset najboljših nasvetov – ventili

Tukaj lahko najdete nekaj nasvetov in servisnih posnetkov, ki vam prikazujejo, kako ohraniti vrhunsko kondicijo vaših higienskih ventilov

Logika za živila - Food logic

Higienska oprema Alfa Laval združuje visoko zmogljivost in nežno uporabo, da varuje občutljive sestavine. Sledi trendom živilske industrije in rešuje štiri ključne izzive: dobava živilskih izdelkov potrošnikom po konkurenčni ceni, doseganje kar najboljšega izkoristka surovin, zmanjšanje odpadkov in emisij ter dobava varnih in higienskih živilskih izdelkov.

food logic 640x360

Katalog izdelkov higienske opreme

Katalog izdelkov higienske opreme Alfa Laval »Na dosegu roke« vključuje letake izdelkov, krivulje učinkovitosti, povezave do animacij, brošure in cenike za naročanje.

Close at hand 2019 - Cover image 640x360

Animacije

Obiščite stran z animacijami in poglejte naše proizvode od znotraj. Preverite kako delujejo.

Poglej animacijo

Ventili in Avtomatizacija

Tehnični članki

.

NEAR novice

Da bi bili na tekočem o pomembnih zadevah in priložnostih v vaši industriji in procesih.

Poizvejte več