Energy Hunter Hero banner

Energy Hunter

Ne zapravljajte denarja in energije – začnite vlagati v trajnostno prihodnost

Energetska učinkovitost je v naši DNK. To je nekaj, kar razvijamo že skoraj desetletje. Rešitve za prenos toplote družbe Alfa Laval vsako leto prihranijo 100 GW energije. To je dovolj energije za ogrevanje 20 milijonov domov.

Naše preizkušene in učinkovite rešitve za prenos toplote vam omogočajo varčevanje z energijo in vodo, boljši izkoristek toplote ter zmanjšanje emisij ogljikovega dioksida s čim večjo energetsko učinkovitostjo v skoraj vseh panogah.

Zdaj smo še posebej osredotočeni na odpadno energijo, da bi izboljšali obstoječe industrije in vam pomagali prihraniti energijo že danes.

Kontaktirajte nas

Energy_Hunter_saved_on_calculation.jpg

Izračunajte, koliko lahko prihranite, in še danes stopite v stik z enim od naših predstavnikov Energy Hunter

Ali uporabljate procesno hlajenje, pri katerem se vroči procesni medij hladi s hladilnim sistemom?

Naše poenostavljeno orodje vam lahko pomaga oceniti, koliko energije lahko prihranite z rekuperacijo odpadne toplote z uporabo naše učinkovite tehnologije ploščnih toplotnih izmenjevalnikov. Prav tako dobite oceno denarne vrednosti, koliko emisij ogljikovega dioksida in porabe vode boste prihranili.

Čas vračanja naložbe v rekuperacijo odpadne toplote je običajno zelo kratek, od nekaj mesecev do nekaj let. 

Vrednost rekuperacije toplote

Ali vroče procesne medije hladite s hladilnim sistemom? Z našim poenostavljenim orodjem lahko ocenite, koliko lahko prihranite z rekuperacijo odpadne toplote z enim od naših toplotnih izmenjevalnikov. Lahko vam celo pove, koliko lahko prihranite pri emisijah ogljika, porabi vode in skupnih stroških.

waste-heat-recover-aurubis-230125

Vrednost servisnih storitev

Ali ste vedeli, da servisiranje toplotnih izmenjevalnikov v priporočenih časovnih presledkih omogoča optimizacijo energetske učinkovitosti, zmanjšanje emisij ogljika, izboljšanje produktivnosti in zmanjšanje skupnih stroškov lastništva? Kliknite tukaj in ugotovite, koliko lahko prihranite v svoji panogi.

cleantech emission reduction201201

Oglejte si nekaj naših nedavnih projektov energetske učinkovitosti

panoramic_aerial_view_of_downtown_hamburg_640x360.jpg

Rekuperacija industrijske odpadne toplote

Rekuperacija industrijske odpadne toplote je eden najučinkovitejših načinov za izboljšanje energetske učinkovitosti na svetovni ravni. S pridobivanjem energije, ki bi se sicer izgubila v ozračju ali vodi, in njeno ponovno uporabo v druge namene lahko v primerjavi z današnjo situacijo močno zmanjšamo porabo goriva. Tako lahko drastično zmanjšamo tudi globalne emisije ogljika.

Izvedite več

Paper from UPM-Kymmene 640x360.png

Energetsko ravnovesje

Proizvodnja papirja zahteva velike količine energije za vzdrževanje procesov ogrevanja in hlajenja. Finska družba UPM-Kymmene, največja evropska skupina v gozdarski industriji in ena največjih svetovnih proizvajalk papirja, je natančno prilagodila ravnovesje med procesi ogrevanja in hlajenja, s čimer je pridobila presežek energije.

Izvedite več

Sappi paper mill installation 640x360.jpg

Rekuperacija pare

V papirnici Sappi Maastricht na Nizozemskem so morali zamenjati cevni toplotni izmenjevalnik, ki je pogosto puščal. Poleg tega je bil težko dostopen in drag za vzdrževanje. AlfaCond je rešil te težave.
Izvedite več

aerial_view_of_Helsingborg_in_Sweden_640x360.jpg

Rekuperacija toplote žveplove kisline​

Gospodarske in trajnostne koristi z rekuperacijo toplote žveplove kisline. Po popolni obnovi hladilnega sistema v tovarni žveplove kisline Kemira se je temperatura hladilne vode dvignila na raven, pri kateri se lahko uporablja za daljinsko ogrevanje.


Izvedite več

Gibanje za energetsko učinkovitost

Kaj je bolj trajnostno kot energija, ki sploh ni bila proizvedena? Zato je energetska učinkovitost naše "prvo gorivo" za razogljičenje prihodnosti. Samo poskrbeti moramo, da se to uresniči.  Zato se je družba Alfa Laval pridružila gibanju za energetsko učinkovitost.

Pridružite se nam v okviru pobude odprtih vrat za pospešitev izvajanja energetsko učinkovitih rešitev. Skupaj lahko pospešimo prehod v bolj trajnostno prihodnost. Odkrijte, kaj pomeni gibanje za energetsko učinkovitost. 

Preberite več

Veseli bomo, če se nam oglasite!

Naši predstavniki Energy Hunter so vam pripravljeni pomagati, če želite izvedeti več o stroških in prihrankih energije ali se dogovoriti za obisk na kraju samem.

Te informacije se shranijo in obdelujejo v skladu z našim pravilnikom o zasebnosti in varstvu osebnih podatkov.