Čista energija

Razogljičenje je eden najbolj zapletenih izzivov našega časa. To bo zahtevalo popolno preoblikovanje našega svetovnega energetskega sistema in jasno je, da pri tem ni enotne ali preproste rešitve. Doseganje ciljev Pariškega sporazuma o podnebnih spremembah bo zahtevalo kombinacijo tehnologij in rešitev, spodbujanje čiste energije pa bo eden od najpomembnejših dejavnikov.

Alfa Laval je razvilo širok nabor naprednih tehnologij prenosa toplote in ločevanja, ki se že uporabljajo pri prehodu na čistejšo energetsko prihodnost. V tesnem sodelovanju s strankami in partnerji pospešujemo preoblikovanje naše energetske infrastrukture za razvoj trajnostnih energetskih rešitev, ki med drugim vključujejo tako zeleni vodik, Power-to-X, gorivne celice in shranjevanje energije kot tudi biogoriva, zajemanje, uporabo in shranjevanje ogljika ter mnoge druge.

cleantech_clean_energy_spotv2.jpg


cleantech-WHE-chart-final.png

Razogljičenje: kombinacija pristopov

Pri razogljičenju nas čakata dva izziva: zadovoljiti moramo hitro rastoče potrebe po energiji in hkrati zmanjšati emisije CO2, da bi dosegli cilje Pariškega sporazuma o podnebnih spremembah.

Kot lahko vidite na tem grafikonu, je potrebna kombinacija tehnologij in novih goriv, da se preusmerimo na pot »trajnostnega razvoja«, ki nam omogoča, da dosežemo cilje Pariškega sporazuma o podnebnih spremembah. V smislu čiste energije zeleni del ponazarja pomembno vlogo obnovljivih virov energije. Oranžni del grafikona pa kaže, da bodo nova in čistejša goriva ter zajemanje ogljika enako pomembni.

Alfa Laval se je že povezalo s strankami, da bi podprlo njihov prehod na čistejšo energijo. Stopite v stik z nami še danes, če želite izvedeti, kako lahko pomagamo vašemu podjetju.

Prisotnost v vseh sektorjih

Z vodilnimi tehnologijami prenosa toplote in ločevanja Alfa Laval podpira prizadevanja prehoda na čisto energijo po vsem svetu. Spodaj izberite območje, če želite izvedeti več o tem, kako vam lahko pomagamo še danes.

Cleantech-hydrogen-intro-final.jpg

Zeleni vodik

Ste že slišali, da lahko vodik do leta 2050 predstavlja 24 % energetskega trga? Zeleni vodik nam ponuja energetsko rešitev brez emisij kot gorivo za prevozna sredstva in za proizvodnjo toplote v težki industriji in zgradbah ter tudi kot pomembno surovino v kemični industriji. Izvedite več o naših rešitvah za prenos toplote in razsoljevanje za učinkovito proizvodnjo, shranjevanje in prevoz zelenega vodika.

Izvedite več

Cleantech-Fuel-cells-intro-img-final.jpg

Gorivne celice

Gorivne celice bodo pomemben del pri reševanju uganke o energetskem prehodu. Iščete informacije o polimernih elektrolitskih membranah (PEM), celicah trdega oksidacijskega goriva (SOFC) ali rešitvah gorivnih celic za stacionarno uporabo? Alfa Laval vam lahko z bogatimi izkušnjami na področju toplotne tehnologije pomaga pri izpolnjevanju potreb za zahtevno uporabo.


Izvedite več

Cleantech-P2X-intro-final.jpg

Power-to-X (P2X)

Tehnologija Power-to-X vključuje pretvorbo električne energije v plinasta in tekoča goriva ali kemikalije, med drugim tudi v e-amoniak, e-metanol, metan, zeleni vodik in sintezni plin. Na ta način lahko omogoči razogljičenje za industrijo, promet in energetiko ter zagotovi pomembno rešitev za shranjevanje energije. Alfa Laval vas lahko z večdesetletnimi izkušnjami pri zagotavljanju naprednih rešitev za kemično industrijo pri nalogah Power-to-X podpira z raznolikim portfeljem učinkovitih toplotnih izmenjevalnikov.


Izvedite več

Cleantech-energy-storage.jpg

Shranjevanje energije

Želite izvedeti, kako vam omogočamo potencial za obnovljivo energijo 24 ur na dan in 365 dni na leto? Dolgoročno shranjevanje za splošno uporabo je ključni del te zgodbe, saj se nestalni obnovljivi viri, kot denimo sončna in vetrna energija, ne proizvajajo vedno, kadar in kjer sta potrebna. Sposobnost shranjevanja te energije je zato ključnega pomena, učinkovita tehnologija prenosa toplote pa je bistvena pri oblikovanju stroškovno učinkovitih rešitev za shranjevanje.


Izvedite več

Cleantech-carbon-capture-intro-final.jpg

Zajemanje, uporaba in shranjevanje ogljika

Morda ste že slišali za zajemanje, uporabo in shranjevanje ogljika (CCU/S), vendar ali ste vedeli, da tehnologije, ki to omogočajo, obstajajo že desetletja? Z omejenimi možnostmi za razogljičenje v sektorjih, kot so naftni in plinski sektor ter energetska, rafinerijska, petrokemična in cementna industrija, bo CCU/S bistvenega pomena za prihodnost energetskega trga. Odkrijte naš portfelj opreme za prenos toplote, ki je zasnovana tako, da poveča učinkovitost zajemanja ogljika.


Izvedite več

Cleantech-CSP-intro-final.jpg

Koncentrirana sončna energija (CSP)

Proizvodnja energije, ki je resnično obnovljiva, čista in omogoča razpošiljanje, napoveduje dobro prihodnost. Koncentrirana sončna energija (CSP) v povezavi s shranjevanjem toplote lahko pomaga pri zagotavljanju oskrbe z energijo v prihodnosti kot tudi oskrbe s svežo vodo in toploto za druge postopke. Alfa Laval ponuja najsodobnejše tehnologije, ki so ključne za oskrbovanje s sončno energijo, svežo vodo in toploto.


Izvedite več

Cleantech-Bio-fuels-intro-img-final.png

Biogoriva

Razogljičenje prometa je biogoriva spremenilo v hitro rastoči trg. Ali morda veste, da bioenergija že predstavlja 10 % svetovnega povpraševanja po primarni energiji, pri čemer 7 % tega prihaja iz biogoriv? Alfa Laval ponuja celoviti portfelj termične in ločevalne opreme za proizvajalce biogoriv, vključno s celotnimi montažnimi obrati za biodizel.


Izvedite več


cleantech_symbol_RGB_png.png

Čista energija

Trajnostno partnerstvo

Stopite v stik z nami in izveste več

Za več informacij o naših trajnostnih rešitvah nas kontaktirajte še danes

Ti podatki so shranjeni in obdelani v skladu z našim pravilnikom zasebnosti.