Učinkovita raba virov

Kaj v resnici pomeni, da vire uporabljamo učinkoviteje? Da skrbimo za najdragocenejše materiale našega planeta na najbolj odgovoren način. To pomeni, da povečamo donos tako, da čim bolje izkoristimo vsak vir, hkrati pa zagotovimo, da se nič ne zavrže. Najpomembnejše pri tem pa je, da zmanjšamo vpliv na okolje s čim bolj odgovorno rabo posebej redkih naravnih virov.

Vendar pa vam lahko povečanje učinkovitosti in boljše uporabe virov omogoči tudi znižanje stroškov in povečanje donosa. Alfa Laval ponuja različne rešitve in strokovno znanje, ki vam to pomagajo tudi uresničiti. Ponujamo vam pomoč, da boste lahko kar najbolje izkoriščali dragocene vire: od podaljševanja življenjske dobe industrijskih tekočin in olj ter razvoja trajnostnih rešitev za predelavo kemikalij na biološki osnovi do največjega izkoristka najnovejših naravnih hladilnih sredstev z nizkim potencialom globalnega segrevanja.

cleantech-Resource-efficiency-intro-img-final.jpg

Pospeševanje kroženja za Outokumpu

 Outokumpu, vodilni svetovni proizvajalec nerjavnega jekla, je zmanjšalo svoj ogljični odtis z izboljšanjem krožne porabe tekočih virov v procesu razmaščevanja. Ponovna in daljša uporaba tekočin jim je pomagala izboljšati učinkovitost proizvodnje, posledično pa tudi zmanjšati število ostankov in izboljšati kakovost končnih izdelkov. Oglejte si ta videoposnetek, če želite izvedeti več

Prisotni smo v številnih aplikacijah

Zahvaljujoč inovativnim rešitvam na področju ločevanja in prenosa toplote Alfa Laval sodeluje v številnih industrijskih postopkih. Želite izvedeti, kako vam lahko pomagamo izboljšati učinkovito rabo virov v vašem podjetju? Izberite svojo panogo s spodnjega seznama.

cleantech-Resource-efficiency-Tramp-oil-final.jpg

Odpadno olje v tekočinah na vodni osnovi

Centrifugiranje je preizkušena in trajnostna tehnologija, s katero se znebite odpadnega in prostega olja ter drobnih delcev v hladilnih sredstvih in pralnih tekočinah. Redno čiščenje znatno podaljša življenjsko dobo vaših tekočin in s tem tudi življenjsko dobo vašega sistema. Poleg tega boste prihranili tudi pri zamenjavi tekočine, filtrov, ventilov in črpalk ter njihovi odstranitvi.

Alfa Laval ponuja široko paleto rešitev za centrifugalno ločevanje raztopin za čiščenje pralnih tekočin, rezalnih tekočin in drugih vrst tekočin na vodni osnovi, ki se uporabljajo v industrijskih procesih. Odkrijte, kako vam lahko pomagamo učinkoviteje uporabljati ta pomemben naravni vir in zmanjšati vpliv na okolje.


Izvedite več

Voda in umazanija v oljih

Sveže in čisto mazalno olje je ključnega pomena za optimalno delovanje vaših proizvodnih procesov, vendar pa lahko tudi v najbolj čistih okoljih v mazalno olje vstopijo voda in razni delci. Zaradi tega se lastnosti olja sčasoma spremenijo, kar povzroči napake pri delovanju opreme in izgube pri proizvodnji.

Namesto da zamenjate svoje mazalno olje vsakič, ko je onesnaženo, lahko poskrbite za boljšo rabo virov z učinkovitim čiščenjem, ki omogoča nadaljnjo uporabo. Alfa Laval ponuja širok nabor preizkušenih in zanesljivih tehnologij za čiščenje mazalnega olja, naši strokovnjaki pa vam bodo pomagali izbrati najboljšo rešitev za vaše poslovanje.


Izvedite več

cleantech-biobased-chemicals-intro-img.jpg

Kemikalije na biološki osnovi

Kemikalije in materiali iz različnih virov biomase igrajo pomembno vlogo pri zmanjševanju naše odvisnosti od neobnovljivih virov. Drevesa, rastline, poljščine, alge, bakterije in biološki odpadki se lahko v različnih oblikah uporabljajo za proizvodnjo številnih kemikalij, goriv, izdelkov in polizdelkov na biološki osnovi.

Alfa Laval vam lahko pomaga izboljšati učinkovitost in trajnost v mnogih kemičnih aplikacijah na biološki osnovi. Z našo široko paleto učinkovitih rešitev za prenos toplote in ločevanje vam ponujamo ustrezno podporo za vse vaše procese.


Izvedite več

Cleantech-Natural-refrigerants-final-210303.jpg

Naravna hladilna sredstva

Današnji proizvajalci različnih sistemov si prizadevajo, da bi ustvarili tehnologije za učinkovitejše in bolj trajnostne rešitve za ogrevanje in hlajenje, ki bi omogočale delovanje z manjšo količino hladilnega sredstva. Poleg tega namesto tradicionalnih hladilnih sredstev vse pogosteje uporabljajo tista z nižjim potencialom globalnega segrevanja (GWP).

Pri tem se naglo razvija predvsem trg naravnih hladilnih sredstev, kot so amoniak, CO2 in ogljikovodiki. Alfa Laval ima vodilno vlogo pri razvoju rešitev za ogrevanje in hlajenje, ki so optimizirane za okolju prijazna hladilna sredstva prihodnosti. Pomagamo vam lahko pri iskanju prave tehnologije za vašo aplikacijo in vam tako zagotovimo največjo učinkovitost z minimalno porabo hladilnega sredstva.


Izvedite več


cleantech_symbol_RGB_png.png

Čista energija

Trajnostno partnerstvo

Stopite v stik z nami in izveste več

Za več informacij o naših trajnostnih rešitvah nas kontaktirajte še danes

Ti podatki so shranjeni in obdelani v skladu z našim pravilnikom zasebnosti.