Gibanje za energetsko učinkovitost

Pridružite se nam v gibanju za energetsko učinkovitost

Kateri vir energije je bolj trajnosten od energije, ki sploh ni bila proizvedena? Po mnenju Mednarodne agencije za energijo je energetska učinkovitost eden glavnih dejavnikov, ki prispevajo k pravočasni uresničitvi Pariškega sporazuma. To je lahko uresničljiv cilj in naše "prvo gorivo" za razogljičenje prihodnosti. Vendar se mu ne posveča toliko pozornosti, kot si zasluži. Tehnologije za uresničitev tega cilja ne le obstajajo, temveč so tudi na voljo, cenovno ugodne in pripravljene za uporabo.

Samo poskrbeti moramo, da se to uresniči. Zato se je družba Alfa Laval pridružila gibanju za energetsko učinkovitost. Preberite naš manifest in spoznajte, kaj je bistvo gibanja za energetsko učinkovitost.

Preberite naš manifest

Vrednost združevanja

Gibanje za energetsko učinkovitost je pobuda odprtih vrat, ki združuje zainteresirane strani iz vseh sektorjev. Z njim ozaveščamo in pospešujemo ukrepe, ki so potrebni za povečanje globalne energetske učinkovitosti.

Alfa Laval je bilo prvo podjetje, ki se je na konferenci ZN o podnebnih spremembah leta 2021 v Glasgowu (COP26) pridružilo gibanju za energetsko učinkovitost, pobudi, ki jo je začela družba ABB. Verjamemo, da so sodelovanje in trdna partnerstva ključni za ustvarjanje brezogljične prihodnosti.

Pridružite se nam v gibanju za energetsko učinkovitost in se še danes zavežite k energetski učinkovitosti.

Pridružite se gibanju

Alfa Laval je zavezan k spodbujanju sprememb

Če želimo pospešiti uvajanje energetsko učinkovitih rešitev, moramo sodelovati v širšem obsegu. Alfa Laval se je zavezal, da bo spodbujal te spremembe in do leta 2030 v celotni vrednostni verigi postal ogljično nevtralen. Do leta 2030 bomo dosegli ničelno vrednost emisij s področij 1 in 2 ter zmanjšali emisije s področja 3 za 50 % v primerjavi z letom 2020. To bomo dosegli z izboljšanjem energetske učinkovitosti, naložbami v pridobivanje odpadne toplote ter sodelovanjem z dobavitelji in strankami.

Še naprej bomo svojim strankam pomagali ustvarjati energetsko učinkovite rešitve za njihove procese. Naša nenehna prizadevanja za inovacije na področju energetsko učinkovitejše tehnologije, oblikovanje strokovnih ponudb storitev in programov izmenjave ter vzpostavitev dolgoročnih partnerstev bodo imela ključno vlogo pri uresničevanju tega cilja.

Trajnost v družbi Alfa Laval  

Energijska učinkovitost

Kako lahko Alfa Laval poveča vašo energetsko učinkovitost? Spoznajte, kako naše rešitve pomagajo prihraniti 50 GW energije na leto in zmanjšati emisije CO2 za kar 25 milijonov ton. To je 550-kratnik ogljičnega odtisa družbe Alfa Laval.

Alfa Laval Sustainable solutions Energy efficiency

Re-Made to matter

Alfa Laval in Stena Recycling sta združila moči, da bi ustvarila pameten, trajnosten in za uporabo preprost program izmenjave Re-Made to matter. Tako lahko pridobimo kar 100 % dragocenih kovin iz starih toplotnih izmenjevalnikov. Z zamenjavo s sodobnejšimi oblikami lahko omogočimo tudi izboljšanje učinkovitosti za varčevanje z energijo in zmanjšanje ogljičnega odtisa.

Re-made to matter vignette imge 640x360

Pridružite se gibanju

Kaj je bolj trajnostno kot energija, ki sploh ni bila proizvedena? Zato je energetska učinkovitost naše "prvo gorivo" za razogljičenje prihodnosti. Samo poskrbeti moramo, da se to uresniči. Pridružite se nam v okviru pobude odprtih vrat za pospešitev izvajanja energetsko učinkovitih rešitev. Skupaj lahko pospešimo prehod v bolj trajnostno prihodnost.

EnergyEfficiencyMovement vignette image


cleantech_symbol_RGB_png.png

Čista energija

Trajnostno partnerstvo