Zmanjšanje emisij

Zmanjšanje emisij ogljika glede na današnje stanje je eden največjih izzivov našega časa. Za to bo treba popolnoma spremeniti naš svetovni energetski sistem. Pri tako zapletenem izzivu ni preproste rešitve. Pravzaprav bo za dosego ciljev dekarbonizacije iz Pariškega podnebnega sporazuma potrebna cela vrsta različnih rešitev.

Poleg ploščnih izmenjevalnikov toplote, ki omogočajo večjo učinkovitost za manjšo porabo energije, preizkušene tehnologije prenosa toplote in ločevanja družbe Alfa Laval pomagajo strankam v različnih panogah pri zmanjševanju emisij na različne načine. S partnerji sodelujemo pri razvoju novih rešitev za zajemanje ogljika, vodilni pa smo tudi pri toplotnih izmenjevalnikih, optimiziranih za okolju prijazna naravna hladilna sredstva. Berite dalje, da bi izvedeli več o teh rešitvah ter o našem delu na sorodnih področjih, kot so voda iz pipe brez onesnaževanja, odstranjevanje žvepla in še veliko več.

cleantech_emission_reduction201201.jpg

 

cleantech-WHE-chart-final.png

Razogljičenje: kombinacija pristopov

Izziv dekarbonizacije je dvojen: hkrati moramo podpirati hitro rastoče potrebe po energiji in zmanjšati emisije CO2, da bi izpolnili cilje Pariškega podnebnega sporazuma.

Kot je razvidno iz tega grafa, je potrebna kombinacija tehnologij in novih goriv, da obrnemo našo sedanjo smer in se usmerimo na pot "trajnostnega razvoja" za izpolnitev pariških ciljev. Za zmanjšanje svetovnih emisij so potrebne naložbe v energetsko učinkovitost in obnovljive vire energije ter tehnologije, kot je zajemanje, izkoriščanje in shranjevanje ogljika (CCU/S).

Alfa Laval je že sodeloval s številnimi strankami, da bi podprl njihove cilje zmanjševanja emisij. Še danes se obrnite na nas in izvedite, kako lahko pomagamo vašemu podjetju.

Kakšna je vrednost?

Kakšen je dejanski potencial učinkovitejših tehnologij ploščnih izmenjevalnikov toplote? V svetovnem merilu je potencialni prihranek energije neverjeten. Če primerjamo vpliv energije v naših večjih mestih ali celo v naših domovih, začnemo ugotavljati, kaj je dejansko mogoče.

Vsako leto na novo nameščeni ploščni izmenjevalniki toplote Alfa Laval našim strankam omogočijo prihranek 50 GW energije. To je enaka količina energije, ki je potrebna za letno ogrevanje 10 milijonov evropskih domov.

Toda prihranek energije je le polovica zgodbe. Teh 50 GW pomeni tudi zmanjšanje globalnih emisij CO2 za 25 milijonov ton ali toliko, kot jih vsako leto izpusti mesto Pariz.

Vse to so samo nove naprave za izmenjavo toplote. Predstavljajte si eksponentni učinek milijonov učinkovitih ploščnih izmenjevalnikov toplote, nameščenih po vsem svetu, ki se vsako leto množijo. Takrat boste dobili pravi občutek, kako lahko pospešimo globalno trajnost.

Vas zanima, kaj to lahko pomeni za vaše procese? Kontaktirajte nas še danes in naši strokovnjaki vas bodo kontaktirali!


Kontaktirajte nas

Cleantech_hero_image_Paris_1200x627.jpg

Varčevanje z emisijami v številnih aplikacijah

Ploščni toplotni izmenjevalnik in tehnologija ločevanja družbe Alfa Laval omogočata zmanjšanje emisij v številnih aplikacijah. Želite izvedeti, kako vam lahko pomagamo pri zmanjševanju emisij v vaših dejavnostih? Izberite svojo aplikacijo s spodnjega seznama.

Cleantech-carbon-capture-intro-final.jpg

Zajemanje, izkoriščanje in shranjevanje ogljika

Morda ste že slišali za zajemanje, izkoriščanje in skladiščenje ogljika (CCU/S), vendar ali veste, da tehnologije, ki to omogočajo, obstajajo že desetletja? Ker so možnosti za dekarbonizacijo v sektorjih, kot so naftna in plinska industrija, energetika, rafinerija, petrokemična in cementna industrija, omejene, bo CCU/S temeljnega pomena za prihodnost energetskega trga. Odkrijte naš portfelj opreme za prenos toplote, ki je zasnovana za povečanje učinkovitosti zajemanja ogljika.


Izvedite več

cleantech-tap-water-intro-img.jpg

Voda iz pipe

Alfa Laval se zaveda, da je pri današnjih aplikacijah za ogrevanje vodovodnih pip in tople vode varnost prav tako pomembna kot stroškovna učinkovitost in zmogljivost. Na podlagi poglobljenega znanja o tehnologiji ploščnih toplotnih izmenjevalnikov smo razvili inovativne rešitve, ki ponujajo najboljše zagotovilo za varne vodne sisteme skupaj z izboljšano učinkovitostjo za zmanjšanje porabe energije in zmanjšanje onesnaževanja. Še danes se obrnite na nas in izvedite, kako lahko podpremo vaše potrebe pri oblikovanju najvarnejših in najbolj trajnostnih rešitev za vodovodno vodo.


Izvedite več

Cleantech-Natural-refrigerants-final-210303.jpg

Naravna hladiva

Trg ogrevanja in hlajenja se hitro odmika od tradicionalnih hladilnih sredstev v korist tistih z nižjim potencialom globalnega segrevanja (GWP), zlasti naravnih hladilnih sredstev, kot so amoniak, CO2 in ogljikovodiki. Alfa Laval je vodilni pri razvoju rešitev, optimiziranih za hladilna sredstva prihodnosti. Z vami lahko sodelujemo pri iskanju prave tehnologije, ki vam bo zagotovila največjo učinkovitost ob čim manjši obremenitvi z refundacijo za vašo aplikacijo.


Izvedite več


cleantech_symbol_RGB_png.png

Čista energija

Trajnostno partnerstvo

Stopite v stik z nami in izveste več

Za več informacij o naših trajnostnih rešitvah nas kontaktirajte še danes

Ti podatki so shranjeni in obdelani v skladu z našim pravilnikom zasebnosti.