Trajnostno partnerstvo

V Alfa Lavalu razumemo izzive, s katerimi se sooča vaše podjetje, saj je vaš posel tudi naš posel. Če zanima vas, zanima tudi nas. In vaša strast je tudi naša strast. Verjamemo, da so sodelovanje ter močna in trajna partnerstva ključna za pospeševanje razvoja bodočih trajnostnih rešitev za preoblikovanje našega gospodarstva in sveta.

Prav zato Alfa Laval tesno sodeluje s strankami in drugimi partnerji pri iskanju novih odgovorov na najzahtevnejša vprašanja našega časa. Ta skupna radovednost in strast nas že več kot stoletje spodbujata pri nenehnem razvoju inovacij. Danes sta vodilo za razvoj na področju energetske učinkovitosti, čiste energije in krožnega gospodarstva. Ste pripravljeni z nami pospešiti prehod na bolj trajnostni svet? Stopite v stik z nami še danes in zavihajmo rokave – skupaj!

Cleantech-Sustainable-partnership-intro-img.jpg

Partnerstva za pospeševanje razvoja trajnostnih rešitev

Potreba po pospeševanju trajnostnega razvoja še nikoli ni bila večja. In trdno, dolgoročno sodelovanje bo ključ do tega. Dobra novica je, da tehnologijo že imamo. Zdaj je čas, da skupaj zgradimo bolj trajnostno prihodnost!

V tem videoposnetku govori vodja poslovnega razvoja za čiste tehnologije Alfa Laval, Madeleine Gilborne, o naših rešitvah za povečanje energetske učinkovitosti in omogočanje prehoda na čisto energijo in krožno gospodarstvo.

Stopite v stik z nami še danes, če ste pripravljeni skleniti partnerstvo, ki bo trajnostno spremenilo razmere.


Stopite v stik z nami

Naša partnerstva

Alfa Laval po vsem svetu sodeluje s strankami in drugimi partnerji pri ustvarjanju novih rešitev za pospeševanje energetske učinkovitosti, čiste energije in krožnega gospodarstva. Preberite več o tem, s kom smo sklenili partnerstva, ali pa stopite v stik z nami še danes, če želite izvedeti, kako lahko skupaj pospešimo razvoj trajnostnih rešitev.

Concept_Zero_web_image_640x360.jpg

Concept Zero – nevidna revolucija

Alfa Laval je s SSAB, globalnim švedskim jeklarskim podjetjem, podpisal sporazum o sodelovanju pri razvoju in komercializaciji prvega toplotnega izmenjevalnika na svetu, izdelanega iz jekla brez fosilnih goriv. Sodelovanje je tudi pomemben korak na poti družbe Alfa Laval, da do leta 2030 postane ogljično nevtralna.

Izvedite več

Revolucija za obnovljive vire energije

Leta 2019 je Alfa Laval postalo vlagatelj in partner podjetja Malta Inc, ki razvija novo rešitev, ki bo prinesla korenite spremembe na področju shranjevanja energije v omrežju. Zagonsko podjetje je veja Googlovega inkubatorja X in ga med drugim podpirata tudi Bill Gates in Jeff Bezos. Elektrotoplotni sistem podjetja Malta lahko hrani energijo iz katerega koli vira – vključno z obnovljivimi viri, kot sta vetrna in sončna energija – na kateri koli lokaciji do več dni. Inovativna tehnologija prenosa toplote Alfa Laval je ključni sestavni del, ki to omogoča.

»Verjamemo, da bo shranjevanje toplote igralo pomembno vlogo pri energetskem prehodu,« pravi Susanne Pahlén Åklundh, predsednica oddelka za energijo v Alfa Laval. »Po dveh letih sodelovanja z ekipo Malte pri načrtovanju in razvoju novega toplotnega izmenjevalnika z navdušenjem pozdravljamo novo rešitev in morebitne njene vplive na podnebne spremembe. S takšnimi partnerstvi lahko dosežemo še več, gremo čez meje mogočega in ustvarimo bolj trajnostne rešitve za prihodnost.«

» Alfa Laval je bilo izvrsten partner Malte od ustanovitve podjetja leta 2018 in veselimo se nadaljnjega odličnega sodelovanja, ki bo pomagalo pri lansiranju te rešitve,« pravi Ramya Swaminathan, izvršna direktorica podjetja Malta Inc.


Izvedite več

Pionirsko partnerstvo dveh vodilnih na področju trajnosti

Alfa Laval in Stena Recycling sta združila moči, da bi ustvarila pametno, trajnostno in enostavno za uporabo rešitev za izboljšanje krožnosti v naši industriji. Ta novi program izmenjave, imenovan Re-Made to matter, bo omogočil obnovo kar 100 % dragocenih kovin, ki jih najdemo v starih toplotnih izmenjevalnikih. Z njihovo zamenjavo s sodobnejšimi oblikami lahko omogočimo tudi izboljšanje učinkovitosti za prihranek energije ter zmanjšanje ogljičnega odtisa.


Izvedite več o rešitvi

 

 

Cleantech-Power-to-X-partner.jpg

Partnerstvo za proizvodnjo čistih goriv iz obnovljivih virov

V letu 2021 je Alfa Laval postalo vlagatelj in partner podjetja Liquid Wind, podjetja v panogi »Power-to-Fuel«, ki razvija komercialne obrate za eMetanol. Vsak obrat omogoča zajemanje in zgoščevanje biogenih emisij ogljikovega dioksida iz industrije, ki so nato združene z vodikom iz obnovljive električne energije in vode. Rezultat proizvodnje je zeleni metanol. Alfa Laval se je pridružil podjetjem Carbon Clean, Siemens Energy in Haldor Topsoe in v tem edinstvenem konzorciju prispeva s strokovnim znanjem o prenosu toplote k izboljšanju učinkovitosti procesov in splošni integraciji obnovljive energije v objektih.

»To je pomembno partnerstvo, saj bomo – skupaj z drugimi pomembnimi podjetji – tvorili del rastočega trga Power-to-X in tako spodbujali razvoj tehničnih rešitev, ki bodo vplivale na ponudbo goriva prihodnosti,« pravi Susanne Pahlén Åklundh, predsednica oddelka za energijo v Alfa Lavalu. »S takšnimi partnerstvi lahko gremo čez meje mogočega in prispevamo k bolj trajnostni družbi.«

»Zelo smo veseli, da smo konzorcij Liquid Wind okrepili s švedskim industrijskim velikanom z neprimerljivimi izkušnjami,« pravi Claes Fredriksson, izvršni direktor in ustanovitelj podjetja Liquid Wind. »Njihovo dragoceno znanje bo povečalo učinkovitost in zagotavljalo dodano vrednost.«


Preberite več

Hiša za inovacije Alfa Laval

Hiša za inovacije Alfa Laval v Københavnu na Danskem temelji na prepričanju, da lahko s sodelovanjem dosežemo več. Tu podjetje Alfa Laval pospešuje ustvarjanje novih poslovnih idej z izmenjavo znanja in novimi partnerstvi.

V naši Hiši za inovacije Alfa Laval sodeluje z zagonskimi podjetji, da bi zagotovili prehod na čisto energijo in krožno gospodarstvo. Skupaj razvijamo inovativne tehnologije elektrolizatorjev za vodik, visoko učinkovite sončne kolektorje, proizvodnjo bioolja, recikliranje plastike in mnoge druge.

Želite izvedeti več o teh podjetjih in našem sodelovanju pri razvoju novih inovativnih trajnostnih rešitev? Kliknite tukaj, če želite prebrati nekaj naših zgodb.


Izvedite več

Partner pobude »1.5°C Business Playbook«

Alfa Laval je podporni partner pobude »1.5°C Business Playbook« (Poslovni priročnik 1,5 °C), prizadevanja za pospešitev prehoda na ogljično nevtralno gospodarstvo do leta 2030. Pobuda, ki se je začela januarja 2020 v Davosu v Švici, je nastala v okviru projekta Exponential Roadmap. Priročnik je vodnik za podnebno strategijo in ukrepanje, njegov cilj pa je preoblikovanje gospodarstva s preusmeritvijo pozornosti na brezemisijske rešitve. Alfa Laval bo priročnik uporabljalo pri svojem strateškem delu in za pomoč dobaviteljem, strankam in partnerjem pri njihovih prizadevanjih za zmanjšanje emisij ogljika.

»Če se strinjamo, da mora svet preiti na ogljično nevtralno gospodarstvo, potem moramo odigrati svojo vlogo v tej vrednostni verigi,« pravi Tom Erixon, predsednik in izvršni direktor Alfa Lavalu. »V Alfa Laval želimo do leta 2030 postati ogljično nevtralni. Za dosego tega cilja bodo potrebna partnerstva. Zato z veseljem podpiramo to pobudo, ki temelji na najnovejših izsledkih ter se osredotoča na preproste in hitre rešitve.«


Izvedite več


cleantech_symbol_RGB_png.png

Čista energija

Trajnostno partnerstvo

Stopite v stik z nami in izveste več

Za več informacij o naših trajnostnih rešitvah nas kontaktirajte še danes

Ti podatki so shranjeni in obdelani v skladu z našim pravilnikom zasebnosti.