Učinkovita raba energije

Energetska učinkovitost je eden od glavnih dejavnikov, ki prispevajo k doseganju Pariškega sporazuma. Z optimizacijo svetovne porabe energije in zmožnostjo, da z manj energije proizvedemo več, lahko zadovoljimo povečano povpraševanje po energiji in hkrati zmanjšamo emisije CO2. Po podatkih Mednarodne agencije za energijo bi lahko večja učinkovitost v naslednjih 20 letih prispevala k več kot 40-odstotnemu zmanjšanju emisij.

Kar 50 % današnjega potenciala za varčevanje z energetsko učinkovitostjo izhaja iz industrijskega sektorja, 30 % pa lahko dosežemo v stavbah. Rešitve, ki omogočajo te izboljšave energetske učinkovitosti, pa že obstajajo! V družbi Alfa Laval smo desetletja razvijali tehnologije ploščnih izmenjevalnikov toplote, ki podjetjem pomagajo optimizirati rabo energije v njihovih procesih. Naši izdelki se uporabljajo vse od težke predelovalne industrije do podatkovnih centrov, ogrevanja in hlajenja v gospodinjstvih in še veliko več. Naše edinstvene toplotne rešitve omogočajo velike prihranke energije in s tem zmanjšanje emisij ogljika - ne glede na vrsto uporabe!

cleantech_energy_efficiencyv2.jpg

Partnerstvo za povečanje vaše trajnosti

Vsak kilovat prihranjene energije je enako dragocen kot proizvodnja enega novega kilovata čiste energije. V podjetju Alfa Laval vemo, kako lahko vaše procese naredimo učinkovitejše - in bolj trajnostne. Že več kot 90 let razvijamo ploščne izmenjevalnike toplote za optimizacijo prenosa toplote pri ogrevanju in hlajenju.

V tem videoposnetku lahko spoznate, kako naše inovativne rešitve že podpirajo vse večje potrebe strank po energetski učinkovitosti in zmanjševanju emisij.

Učinkovita raba energije je koristna za vse

Spoznajte Juliena Gennetierja, podpredsednika oddelka za energetiko v družbi Alfa Laval in enega največjih strokovnjakov na področju energetske učinkovitosti. V tem videoposnetku Julien pojasnjuje, kako varčevanje z energijo ne bo pomenilo le velike razlike, ko gre za pomoč našemu planetu. To je tudi pameten način za zmanjšanje stroškov in povečanje dobičkonosnosti. Z drugimi besedami: korist za vse!

 

Pionirsko partnerstvo dveh vodilnih na področju trajnosti

Alfa Laval in Stena Recycling sta združila moči, da bi ustvarila pametno, trajnostno in enostavno za uporabo rešitev za izboljšanje krožnosti v naši industriji. Ta novi program izmenjave, imenovan Re-Made to matter, bo omogočil obnovo kar 100 % dragocenih kovin, ki jih najdemo v starih toplotnih izmenjevalnikih. Z njihovo zamenjavo s sodobnejšimi oblikami lahko omogočimo tudi izboljšanje učinkovitosti za prihranek energije ter zmanjšanje ogljičnega odtisa.


Izvedite več o rešitvi

Kakšna je vrednost?

Kakšen je dejanski potencial učinkovitejših tehnologij ploščnih izmenjevalnikov toplote? V svetovnem merilu je potencialni prihranek energije neverjeten. Če primerjamo vpliv energije v naših večjih mestih ali celo v naših domovih, začnemo ugotavljati, kaj je dejansko mogoče.

Vsako leto na novo nameščeni ploščni izmenjevalniki toplote Alfa Laval našim strankam omogočijo prihranek 50 GW energije. To je enaka količina energije, ki je potrebna za letno ogrevanje 10 milijonov evropskih domov.

Toda prihranek energije je le polovica zgodbe. Teh 50 GW pomeni tudi zmanjšanje globalnih emisij CO2 za 25 milijonov ton ali toliko, kot jih vsako leto izpusti mesto Pariz.

Vse to so samo nove naprave za izmenjavo toplote. Predstavljajte si eksponentni učinek milijonov učinkovitih ploščnih izmenjevalnikov toplote, nameščenih po vsem svetu, ki se vsako leto množijo. Takrat boste dobili pravi občutek, kako lahko pospešimo globalno trajnost.

Vas zanima, kaj to lahko pomeni za vaše procese? Kontaktirajte nas še danes in naši strokovnjaki vas bodo kontaktirali!


Kontaktirajte nas

Cleantech_hero_image_Paris_1200x627.jpg

Cleantech-solfjader-vignette_new.jpg

Oglejte si vse številke!

Strokovnjaki Alfa Laval za trajnost tesno sodelujejo s partnerji po vsem svetu, v skoraj vseh mogočih panogah. Koliko lahko zmanjšamo porabo energije v rafinerijah? Kaj pa zmanjšanje ogljičnega odtisa pri podatkovnih centrih? Ali pa vas zanima prihranek energije v kemičnem sektorju ali v stavbah in gradbeništvu?

Imamo podrobne podatke o zmanjšanju porabe energije in emisij, ki ga tehnologije ploščnih izmenjevalnikov toplote Alfa Laval omogočajo v širokem spektru industrij. Kliknite tukaj za dostop do teh in številnih drugih podatkov!


Izvedite več

Energy Hunter - lov na odpadno energijo

Da bi izboljšali energetsko učinkovitost, moramo vsi poiskati in zmanjšati količino odpadne energije. Alfa Laval ima tehnologijo, strokovno znanje in storitve za povečanje učinkovitosti prenosa toplote. Z našim novim orodjem izračunajte, koliko lahko prihranite že danes.

 

Naj se lov na energijo začne tukaj

Energy_Hunter_screen_view.jpg

cleantech_emission_reduction201201.jpg

Zmanjšanje emisij

Zmanjšanje emisij ogljika z današnjega stanja je največji problem našega časa. Tako zapletenega izziva ni mogoče rešiti s preprosto rešitvijo. Pravzaprav bo potrebnih veliko različnih rešitev.

Poleg ploščnih izmenjevalnikov toplote, ki omogočajo večjo učinkovitost za manjšo porabo energije, preizkušene tehnologije prenosa toplote in ločevanja družbe Alfa Laval pomagajo strankam v različnih panogah pri zmanjševanju emisij na različne načine.

Kliknite tukaj in se seznanite, kako pomagamo pospeševati nove rešitve za zajemanje ogljika, naravna in nizkoogljična hladilna sredstva ter še veliko več.

 

Izvedite več

cleantech_waste_heat_recovery201201.jpg

Rekuperacija odpadne toplote

Kaj se zgodi s toploto, ki nastane pri vaših procesih? Če jo pustite, da uhaja v okolico, zamujate enega najučinkovitejših načinov za izboljšanje energetske učinkovitosti svojega delovanja.

Z ustrezno tehnologijo toplotnih izmenjevalnikov lahko izkoristite visokotemperaturno toploto, ki nastaja pri industrijskih procesih, pa tudi toploto nižjih temperatur, ki jo zajemajo toplotne črpalke, na primer pri hlajenju podatkovnih centrov ali pri pripravi vode. To toploto lahko nato uporabite za različne aplikacije, od daljinskega ogrevanja do proizvodnje električne energije.

Kliknite tukaj, če želite izvedeti več o obsežnem strokovnem znanju družbe Alfa Laval na tem področju in o tem, kako vam lahko pomagamo.


Izvedite več

Prisotnost v različnih panogah

Učinkoviti ploščni izmenjevalniki toplote družbe Alfa Laval se uporabljajo za varčevanje z energijo in zmanjševanje emisij v industrijskih procesih po vsem svetu. Danes smo prisotni v vseh panogah, od težke predelovalne industrije do podatkovnih centrov, HVAC in še veliko, veliko več. Če želite izvedeti več, spodaj izberite svojo panogo.

cleantech-HVAC-intro-img.jpg

HVAC

Ali ste vedeli, da so toplotne črpalke pri ogrevanju in hlajenju stanovanj štirikrat učinkovitejše od klasičnih kotlov?

Toplotne črpalke, ki temeljijo na ploščnih izmenjevalnikih toplote Alfa Laval, vsako leto prihranijo do 29 TWh električne energije, kar zmanjša emisije ogljika za 6,6 milijona ton.

Prihranjena električna energija je enaka količini, ki je potrebna za ogrevanje 2,7 milijona kitajskih domov.

Koliko lahko prihranite pri svojem delovanju HVAC?

 

Izvedite več

cleantech_energy_efficiency_refinery_refrigeration.jpg

Hladilništvo

Predstavljajte si, da bi v vseh novih hladilnih napravah v hladilnih obratih namesto tradicionalne tehnologije uporabljali kompaktne ploščne izmenjevalnike toplote Alfa Laval. S tem bi prihranili 628 GWh električne energije in zmanjšali emisije CO2 za 144.000 ton - vsako leto!

Prihranek energije je enakovreden energiji, ki je potrebna za hlajenje 290.000 stanovanj v Singapurju. Zmanjšanje emisij pa ustreza emisijam, ki jih proizvede 470 poletov iz Londona v Šanghaj.

Kaj lahko storimo za vaše hladilne sisteme?

 

Izvedite več

cleantech_data_centerv2.jpg

Hlajenje podatkovnih centrov

Predstavljajte si, da bi vsi podatkovni centri do leta 2030 namestili ploščne izmenjevalnike toplote, ki bi omogočali brezplačno hlajenje. S tem bi lahko prihranili 30 TWh električne energije, kar je enako električni energiji, ki jo letno porabi vsa Nova Zelandija! Poleg tega bi se emisije CO2 zmanjšale za 7 milijonov ton, kar je toliko, kot jih vsako leto proizvede celotno mesto Boston.

To je mogoče doseči z učinkovitejšim hlajenjem s ploščatimi izmenjevalniki toplote Alfa Laval.

Vas zanima, kaj lahko naredimo za vaš podatkovni center?


Izvedite več

cleantech_energy_efficiency_refinery_main_img.jpg

Rafinerije surove nafte

Ali ste vedeli, da rafiniranje predstavlja 6-8 % vse industrijske porabe energije?

Predstavljajte si, da bi vse rafinerije prešle s tradicionalne tehnologije na učinkovite ploščne izmenjevalnike toplote Alfa Laval. S tem bi se svetovna poraba energije zmanjšala za 23 %. Ustrezno zmanjšanje za 245 milijonov ton CO2 pa bi bilo enakovredno letnim emisijam Španije!

Več informacij najdete v naši celotni zgodbi.

 

Izvedite več

Cleantech-Petrochemicals-intro-img-final.jpg

Petrokemična industrija

Ali ste vedeli, da ploščni toplotni izmenjevalnik Alfa Laval prenaša toploto do petkrat učinkoviteje kot tradicionalna tehnologija lupine in cevi?

Če bi vsi petrokemični obrati uporabljali učinkovitejše ploščne izmenjevalnike toplote Alfa Laval, bi lahko porabo energije zmanjšali za 132 TWh letno in iz našega ozračja odstranili 28 milijonov ton CO2! To je enako emisijam mesta Qingdao.

Vas zanima, kako vam lahko pomagamo, da bodo vaši procesi bolj trajnostni?


Izvedite več

cleantech_energy_efficiency_refinery-service.jpg

Servis

Ali ste vedeli, da bi lahko preprečili približno 1-2,5 % svetovnih emisij CO2, če bi vsi vgrajeni toplotni izmenjevalniki delovali po najboljših močeh? Vse, kar je potrebno, je optimalno delovanje z zagotavljanjem ustreznega čiščenja in vzdrževanja.

Tako vam lahko Alfa Lavalova široka paleta storitev za toplotne izmenjevalnike pomaga pri vašem delovanju.


Izvedite več


cleantech_symbol_RGB_png.png

Čista energija

Trajnostno partnerstvo

Stopite v stik z nami in izveste več

Za več informacij o naših trajnostnih rešitvah nas kontaktirajte še danes

Ti podatki so shranjeni in obdelani v skladu z našim pravilnikom zasebnosti.