Čiščenje vode za proizvodnjo zelenega vodika

V procesu proizvodnje zelenega vodika je čista voda enako pomembna kot obnovljiva električna energija pri proizvodnji plinastega vodika. Toda ker čista voda hitro postaja redek vir, ali ji lahko res rečemo »zelena«? Ker je velik del prihodnjega povpraševanja po čistem vodiku odvisen od proizvodnje elektrolitov, iščemo načine za trajnostno optimizacijo proizvodnje vode in življenjske dobe elektrolitov. Naš cilj je zagotoviti razvoj učinkovite zelene proizvodnje vodika ob upoštevanju vprašanja pomanjkanja vode.

Hyduo 640x360

Koliko vode potrebujemo za elektrolizo?

Vsakih 10 MW zmogljivosti elektrolizatorja zahteva 50–60 m3 čiste vode na dan. Če želimo ustvariti trajnostni zeleni vodik, je ključnega pomena, kako se ta voda obdela. Na primer uporaba slane vode z ustrezno tehnologijo razsoljevanja je idealen način za ohranjanje omejenih zalog sladke vode. S podporo Alfa Lavala je ta rešitev energetsko učinkovita in omejuje vse vplive na okolje.

 

 

 

 

cleantech water savings
hyduo

 

Uporaba odvečne toplote za pridobivanje čiste vode

Ali ste vedeli, da se 20–40 % zmogljivosti elektrolizatorja sprosti kot odvečna toplota? S pravo tehnologijo lahko to toploto uporabimo za pridobivanje ustrezne količine visokokakovostne vode, hkrati pa ohladimo postopek proizvodnje vodika.

Vse je odvisno od energetske učinkovitosti.

Kombinirani postopek ponovne uporabe odvečne toplote za proizvodnjo vode in hlajenje elektrolitov lahko poveča splošno učinkovitost zelenega postopka za pridobivanje vodika za 30 %.

Čiščenje vode in termično razsoljevanje z napravo Alfa Laval HyDuo

Alfa Laval HyDuo združuje hlajenje elektrolizatorjev in čiščenje vode ter naslednje lastnosti:

  • Najvišja kakovost vode
  • Prostorsko učinkovit
  • Zmanjšana poraba kemikalij
  • Zmanjšana poraba električne energije
  • Majhne potrebe po vzdrževanju
  • Spremenljiva proizvodnja 

Oglejte si ta videoposnetek, če želite izvedeti več. 

 

 

AQUA hyduo 2 640x360
MEP Hyduo 640x360

Alfa Laval AQUA HyDuo

Zmogljivost do 60 m3/dan

Generatorji sladke vode Alfa Lava AQUA pretvarjajo morsko vodo v visokokakovostno sladko vodo z optimiziranim postopkom, ki uporablja en sam ploščni paket.

Primerno za zmogljivosti elektrolizatorjev do 12 MW na modul.

 

Alfa Laval MEP HyDuo

Zmogljivost do 2000 m3/dan 

Z večfunkcijskim ploščnim uparjalnikom (MEP) Alfa Laval se v težkih okoljih s spremenljivimi zunanjimi pogoji proizvaja sveža voda visoke čistosti.  

Primerno za zmogljivosti elektrolizatorjev do 400 MW na modul.

Kakšna je razlika med generatorjem sladke vode in reverzno osmozo?

V primerjavi s tradicionalnimi postopki reverzne osmoze vam generator sladke vode omogoča, da ohladite elektrolizator in pridobite vodo ustrezne kakovosti v enem koraku. To zmanjša potrebo po dodatnem hlajenju, na primer s hladilnim stolpom ali podobno rešitvijo, in zmanjša skupno porabo energije.

Konkurenčne rešitve, ki za hlajenje uporabljajo morsko vodo, pogosto zahtevajo tudi dodatno črpalko, kar povečuje porabo energije celotnega sistema. Z uporabo opreme Alfa Laval, ki izvaja dva dela istega postopka, to odpade, kar tako kot pri dolgoročno tudi pri začetni naložbi prihrani stroške.

Bela knjiga: Najbolj trajnostna rešitev za čiščenje vode v proizvodnji zeleni vodika

Energetska učinkovitost in pomanjkanje vode sta dva ključna izziva, ki ju je treba takoj obravnavati. Reševanje teh vprašanj je ključnega pomena za trajnostni razvoj in blaginjo našega planeta. Prenesite našo belo knjigo in izvedite več o najbolj trajnostni rešitvi za čiščenje vode v zeleni proizvodnji vodika. 

 

HyDuo whitepaper 640x360

 

 

Da, želim belo knjigo!

Te informacije se shranijo in obdelujejo v skladu z našim pravilnikom o zasebnosti in varstvu osebnih podatkov.

Energetsko učinkovite rešitve za čisti vodik

Želite izvedeti več o tem, kako Alfa Laval podpira razvoj v celotni vrednostni verigi vodika? Raziščite našo ponudbo za vse od proizvodnje do končne uporabe.

MicrosoftTeams-image (30)

Optimizacija postopkov hlajenja elektrolizatorjev

Ali ste vedeli, da se 20–40 % zmogljivosti elektrolizatorja izgubi kot toplota? Učinkovito hlajenje elektrolitov in uravnoteženje naprave sta ključnega pomena za povečanje učinkovitosti in življenjske dobe proizvodnje zelenega vodika. Spoznajte, kako Alfa Laval pomaga pri optimizaciji postopkov hlajenja elektrolizatorjev.

banner-640-glacier-cooling

Na voljo je ogromno priložnosti!

Za več informacij o najbolj trajnostni rešitvi za čiščenje vode pri proizvodnji zelenega vodika se obrnite na nas.

production-hydrogene-vert.jpg

Stopite v kontakt z nami

Te informacije se shranijo in obdelujejo v skladu z našim pravilnikom o zasebnosti in varstvu osebnih podatkov.