Ploščni toplotni izmenjevalniki

Pri prenosu toplote je za energetsko najbolj učinkovito in zanesljivo delovanje potrebna idealna tehnologija za specifične pogoje. Alfa Laval že 90 let razvija tehnologijo ploščnih izmenjevalnikov toplote, ki je prilagojena aplikacijam naših strank. Danes ponujamo najobsežnejši portfelj ploščnih izmenjevalnikov toplote na trgu, ki pokriva najrazličnejše potrebe. Z izkušnjami, ki smo jih pridobili na tej poti, vam lahko ponudimo optimalno rešitev.

plate-heat-exchangers 640x360

Najširši nabor ploščnih izmenjevalcev toplote na trgu

plate_heat_exchangers_brazed.jpg

Bakreno lotani toplotni izmenjevalci

Kompaktni in brez servisiranja, ustrezni za široko rabo: to so ploščni bakreno lotani ali fuzijsko spojeni izmenjevalci z nerjavnim jeklom.

Bakreno lotani izmenjevalci toplote

Nerjavni fuzijsko spojeni izmenjevalci toplote

Plin-tekočina ploščni izmenjevalci

plate_heat_exchangers_GPHE.jpg

Razstavljivi ploščni izmenjevalci toplote 

Alfa Laval nabor ploščnih izmenjevalcev toplote postavlja nove tržne standarde učinkovitosti, zanesljivosti in uporabnosti.

 Razstavljivi ploščni izmenjevalci toplote

 Pol varjeni ploščni izmenjevalci toplote

plate_heat_exchangers_welded-plate-block.jpg

Varjeni izmenjevalci toplote

Naši kompaktni varjeni ploščni toplotni izmenjevalniki zagotavljajo največjo učinkovitost za izboljšanje vaše trajnosti.

Varjeni spiralni izmenjevalci toplote

Ploščni in blokovni izmenjevalci toplote

Varjeni oplaščeni ploščni izmenjevalci


hc_hub-quick-selection-vignette.jpg

Poiščite svojo rešitev za splošne aplikacije ogrevanja in hlajenja

Vodnik po izmenjevalcih Alfa Laval je orodje za enostavno uporabo, ki vam pomaga najti najboljšo rešitev za vašo aplikacijo. V njem so navedeni tudi lokalni partnerji Alfa Lavala, za izbrani izdelek pa lahko zahtevate ponudbo.

 

Razišči Alfa Laval Vodnik po izmenjevalcih

Poiščite rešitev za naloge prenosa toplote v težki predelovalni industriji

Za stranke v težki predelovalni industriji je pravi toplotni izmenjevalnik ključnega pomena za izboljšanje trajnosti, zanesljivosti obrata in ekonomičnosti obratovanja. Vendar je ob številnih možnostih, ki so danes na voljo, iskanje pravega lahko zapleten in dolgotrajen izziv.
Z izbirnim orodjem Alfa Laval HEXpert lahko hitreje kot kdaj koli prej poiščete idealen toplotni izmenjevalnik. Odgovorite le na nekaj kratkih vprašanj in prejmite prilagojeno priporočilo, ki bo ustrezalo vašim edinstvenim potrebam. Orodje trenutno zajema izdelke za projektne tlake do 100 barov in projektne temperature do 450 °C.

Preizkusite HEXpert selekcijsko orodje

 

HEXpert_selector_male_asian_engineer_with_ipad.jpg


heating_cooling-hub-vignette-2021.jpg

Iščete več orodij in strokovnega znanja?

Želite pridobiti več znanja, ki ga je Alfa Laval pridobila v več kot 8 desetletjih izkušenj na področju prenosa toplote? Ali vaše podjetje potrebuje dostop do datotek BIM, 3D risb ali drugih svetovalnih orodij? Odpravite se v naše središče Alfa Laval za ogrevanje in hlajenje, kjer boste našli najnovejše vire za vašo panogo.

Obiščite Vozlišče za ogrevanje in hlajenje

Kontaktirajte nas

Te informacije se shranijo in obdelujejo v skladu z našim pravilnikom o zasebnosti.


Pogosto zastavljena vprašanja o ploščnih izmenjevalcih toplote

Katere so različne vrste ploščnih izmenjevalnikov toplote?

Obstaja veliko vrst ploščnih izmenjevalnikov toplote z različnimi zasnovami, ki so namenjene različnim vrstam posebnih aplikacij in procesnih pogojev. Na splošno so glavne kategorije običajnih ploščnih izmenjevalnikov toplote:

Bakreno lotani ploščni izmenjevalci
Fuzijsko spojeni - z nerjavnim lotom ploščni izmenjevalci
Plin - tekočina izmenjevalec toplote 
Razstavljivi - vijačeni izmenjevalci toplote
Polvarjeni ploščni izmenjevalci toplote
Varjeni spiralni izmenjevalci
Varjeni blokovni izmenjevalc
Varjeni ploščni oplaščeni izmenjevalci

 

Katera vrsta ploščnega izmenjevalnika toplote je najboljša?

Več dejavnikov lahko vpliva na to, katera vrsta ploščnega izmenjevalnika toplote je najprimernejša za določeno nalogo. Ti lahko vključujejo vrsto medija in hladilnega sredstva, načrtovani tlak, potrebe po zmogljivosti, zahteve po učinkovitosti, zahteve glede servisiranja in številne druge. Alfa Laval lahko na podlagi posebnih potreb in pogojev vašega obratovanja skupaj z vami poišče optimalni ploščni toplotni izmenjevalnik za vašo nalogo. Za usmerjanje vam ponujamo naslednja spletna orodja:

Alfa Laval vodnik po proizvodih za splošne aplikacije ogrevanja in hlajenja
HEXpert vodnik po prenosu toplote v težki predelovalni industriji

 

Kako zasnovati najboljšo rešitev za ploščni izmenjevalnik toplote?

Alfa Laval Vozlišču za ogrevanje in hlajenje, najdete projektantska orodja za optimalne rešitve za vaše potrebe. Navodila najdete v teh spletnih orodjih:

Alfa Laval vodnik po ogrevanju in hlajenju

HEXpert  selekcijsko orodje Alfa Laval za težko predelovalno industrijo

 

Kako izbrati pravo velikost ploščnega izmenjevalnika toplote?

Alfa Laval vam lahko na podlagi vaših procesnih potreb in zmogljivosti pomaga izbrati optimalno velikost ploščnega izmenjevalnika toplote za vaše potrebe. Za navodila si oglejte ta spletna orodja:

Alfa Laval product guide for general cooling and heating applications

HEXpert for heat transfer duties in heavy process industry

 

Kako deluje ploščni izmenjevalnik toplote?

Različne kategorije in modeli ploščnih izmenjevalnikov toplote imajo različna načela delovanja. V vozlišču Alfa Laval za ogrevanje in hlajenje, lahko najdete številne vire, vključno spletne seminarje, ki razložijo osnove različnih vrst toplotnih izmenjevalnikov.

 

V katerih aplikacijah v lahki industriji najdemo ploščne izmenjevalnike toplote?

Ploščni toplotni izmenjevalniki se uporabljajo pri številnih nalogah v skoraj vseh mogočih industrijah po vsem svetu. V Alfa Laval vozlišču za ogrevanje in hlajenje najdete številne primere uporabe, ki dokazujejo, zakaj ustrezen ploščni izmenjevalec za določeno nalogo resnično vpliva na učinkovitost procesa:

 Klimatizacija in toplotno črpanje
Sanitarna topla voda
Hlajenje
Hladilništvo

 

Katera vrsta toplotnega izmenjevalnika je najboljša za naravna in sintetična hladilna sredstva z nizkim GWP?

Različne vrste hladilnih sredstev imajo različne lastnosti in zato zahtevajo različne zasnove toplotnih izmenjevalnikov. Na optimalno izbiro toplotnega izmenjevalnika lahko vpliva tudi posebna uporaba ali naloga. V podjetju Alfa Laval deluje nekaj vodilnih strokovnjakov za uporabo sintetičnih in naravnih hladilnih sredstev z nizkim potencialom globalnega segrevanja (GWP).

Danes ponujamo široko paleto toplotnih izmenjevalcev posebej zasnovanih za edinstvene zahteve obratovanja z ogljikovodiki, CO2 in amonijak. V odseku baza znanja in v Alfa Laval vozlišču za ogrevanje in hlajenje, boste našli videoposnetke, ki pojasnjujejo izzive in priložnosti, ki jih prinašajo hladilna sredstva z nizkim GWP, ter podrobno belo knjigo, ki je na voljo za prenos.

 

Kaj pomeni AHRI in ali je pomemben?

AHRI pomeni Inštitut za klimatizacijo, ogrevanje in hlajenje. AHRI ponuja edino certificiranje tretje strani na trgu, ki zagotavlja, da izdelki za ogrevanje, prezračevanje, klimatizacijo, hlajenje in ogrevanje vode delujejo v skladu z objavljenimi trditvami proizvajalcev. Alfa Laval drži AHRI certificirane razstavljive izmenjevalce, bakreno lotane in fuzijsko spajkane, izmenjevalce toplote. Več o AHRI tukaj.