Varjeni spiralni izmenjevalci

Spiralni toplotni izmenjevalniki Alfa Laval so zasnovani tako, da kljubujejo tudi največjim izzivom prenosa toplote. Ne glede na to, ali gre za pogosto onesnaženje zaradi umazanih medijev ali omejitve zaradi padca tlaka in omejitve prostora, so najboljša rešitev za težave pri principu delovanja tekočina-tekočina in pri dvofaznih opravilih. Zaradi robustne, učinkovite in kompaktne zasnove so stroški namestitve in vzdrževanja izjemno nizki, poleg tega pa so dokazano znani po tem.

Welded spiral heat exchanger

Vaš prispevek k trajnosti z Alfa Laval "spiralci"

  • Minimalno obraščanje ali zamašitve pri opravilih, ki vključujejo zelo umazane, zelo viskozne medije ali medije z delci
  • Zaradi enostavnega odpiranja je čiščenje hitro in preprosto, kar zagotavlja nizke stroške vzdrževanja
  • Manj cevi in jeklenih konstrukcij pomeni nižje stroške namestitve
  • Večji prihranki energije in manjše emisije zaradi toplotnih izkoristkov, ki so 2- do 3-krat višji od primerljivih cevnih izmenjevalnikov
  • Vsaka enota je v celoti prilagojena, tako da zagotavlja najboljšo prilagoditev toplote za določeno nalogo

 

.

Dokumentacija

Prenosi

.

Tehnični podatki

Noben dobavitelj na trgu nima več izkušenj z načrtovanjem in izdelavo spiralnih toplotnih izmenjevalnikov kot Alfa Laval. Več kot petdeset let strokovnega znanja vam zagotavlja vrhunsko rešitev za zahtevne procesne težave.

Poiščite vse pomembne tehnične informacije o varjenih spiralnih toplotnih izmenjevalnikih, vključno z našimi edinstvenimi inovacijami, ki nas ločujejo od konkurentov.

Kako delujejo varjeni spiralni izmenjevalniki toplote? Spoznajte njihovo delovanje in si oglejte animacije z razlago.

Preberete si lahko tudi več podrobnosti o naših modelih izdelkov, namenjenih različnim nalogam.

 

Oglejte si tehnične podatke

welded spiral technology full 640x360
.

Spoznajte naše strokovnjake

Reševanje najtežjih izzivov

Potrebujete toplotni izmenjevalnik, ki je pravi delovni konj? Zaradi domiselne zasnove, ki preprečuje obraščanje in omogoča daljše delovanje med posameznimi čiščenji, se lahko zanesete, da bodo spiralni izmenjevalci Alfa Laval opravljali svoje delo – leto za letom.

Bolj trajnostni z varjenimi spiralnimi izmenjevalci toplote

Spiralni toplotni izmenjevalniki Alfa Laval so preizkušena rešitev za naloge, ki vključujejo zelo viskozne in umazane tekočine z delci, ki pogosto povzročajo obraščanje in zamašitve.

75 let partnerstva in inovacij

Spiralni toplotni izmenjevalniki družbe Alfa Laval so zasnovani tako, da zagotavljajo rezultate – za izdajatelje licenc, izvajalce EPC in končne uporabnike. Obvladajo najtežje zahteve prenosa toplote, tudi pri umazanih ali viskoznih medijih. Najbolje od vsega je, da smo predani vzpostavljanju dolgoročnih partnerstev, ki so enako zanesljiva kot naši toplotni izmenjevalniki – in trajajo prav tako dolgo.

.

Servis

Servis

Alfa Laval je edini dobavitelj na trgu z več kot polstoletnimi izkušnjami na področju spiralne tehnologije. Naše trpežne, učinkovite in kompaktno oblikovane naprave so dokazano zanesljive v najzahtevnejših pogojih v mnogih panogah. S podporo svetovne mreže lokalnih servisnih strokovnjakov ste lahko prepričani, da bo vaš spiralni toplotni izmenjevalnik ves čas deloval zanesljivo.

service woman 640x360

Pomoč pri odpravljanju težav

Če naletite na težave v delovanju ali nepojasnjen pojav, vas lahko povežemo z enim od svojih usposobljenih in izkušenih serviserjev, ki vam bo ponudil rešitve in predloge za prihodnje izboljšanje delovanja.

man standing next to a computer

Ohranite učinkovitost z našimi desetimi najboljšimi nasveti za spiralne toplotne izmenjevalnike

Ali imate spiralni toplotni izmenjevalnik? Želimo deliti svoje najboljše prakse za ohranjanje dosledno visokih zmogljivosti, največje zanesljivosti delovanja in izjemne energetske učinkovitosti. Pripravili smo novo serijo videoposnetkov, v katerih vam pokažemo, kako varno izvajati vzdrževanje in kako ohraniti toplotne izmenjevalnike v najboljšem možnem stanju.

SHE-ten-top-tips-vignette

        

.

Reference

Prisluhnite strankam, kako so jim spiralni toplotni izmenjevalniki Alfa Laval pomagali povečati prihranke energije, zmanjšati emisije in rešiti težave z močnim obraščanjem v njihovih procesih.

oil refinery industry sunset 640x360

Odlični za recikliranje plastike

Spiralni toplotni izmenjevalniki Alfa Laval so zaradi svoje izjemne sposobnosti procesiranja tekočin, ki povzročajo obraščanje, in učinkovitosti prenosa toplote odlična izbira za vse aplikacije recikliranja plastike. S spiralnimi toplotnimi izmenjevalniki lahko znižate stroške energije, zmanjšate letne emisije CO2, podaljšate čas delovanja in povečate proizvodno zmogljivost.

SHE-Pyrolysis-vignette
.

Pogosta vprašanja o varjenih spiralnih toplotnih izmenjevalnikih

Tu najdete odgovore na najpogosteje zastavljena vprašanja o varjenih spiralnih toplotnih izmenjevalnikih in odgovore Alfa Laval strokovnjakov.

welded spiral close up 640x360