Polvarjeni izmenjevalniki toplote

Industrijska skupina polvarjenih izmenjevalnikov toplote Alfa se uporablja, ko tesnila niso primerna za enega od procesnih medijev. Poleg tega lahko skupina polvarjenih izmenjevalnikov toplote prenese višji projektni tlak v primerjavi s popolnoma razstavljivimi ploščnimi toplotnimi izmenjevalniki.

阿法拉伐半焊接板式换热器-semi welded plate heat exchangers

Highly efficient and flexible

  • Space-saving compact unit
  • Low operating cost possible owing to superior energy efficiency and prolonged service intervals
  • Safe and reliable sealing with no risk of cross-contamination
  • Pressure and temperature fatigue resistant
You can order the Alfa Laval Industrial semi-welded line for various temperature programs, pressure drop limitations, media and operating pressures. The various sizes in the product line cover a full range of heat transfer capacities and flows. All are carefully designed and selected to achieve optimal performance.
.

Higher pressures demand a higher standard

If your heating and cooling duties demand higher pressures, it’s time for your business to demand a higher standard of technology. Discover total reliability and efficient thermal performance with the Alfa Laval range of semi-welded heat exchangers.

DNS highpressure 640x360

Edinstven tesnilni sistem

Industrijski polvarjeni razstavljivi ploščni toplotni izmenjevalniki podjetja Alfa Laval so primerni za hladilništvo, kemične procese in različne vrste industrijske uporabe. Medij se pretaka skozi varjeni kanal, ki je obrnjen proti tesnilnemu obroču med lasersko varjenimi kasetami.

Polvarjeni toplotni izmenjevalniki podjetja Alfa Laval uporabljajo edinstven tesnilni sistem Alfa Laval RefTight™, ki zagotavlja visoko učinkovitost delovanja s tem, da je laserski zvar na zunanji strani utora tesnilnega obroča. Gladek utor tesnilnega obroča zagotavlja enako tesnilno silo po celotnem tesnilu odprtine.

Zakaj so naši ploščni toplotni izmenjevalniki tako zanesljivi, učinkoviti in jih je lahko servisirati?

Industrijska skupina polvarjenih toplotnih izmenjevalnikov podjetja Alfa Laval, ki izstopa zaradi dobro zasnovanih lastnosti, je preprosta za vzdrževanje in ima dolgo življenjsko dobo.

Tesnilni sistem RefTightTM

Visoko zmogljivo tesnilo za zahtevne naloge

CurveFlow™

Izboljša pretok medija in zmanjša tveganje za nastanek mikroorganizmov.

OmegaPort™

Izboljša pretok medija in toplotno učinkovitost.

ClipGrip™

Zagotavlja popolno tesnjenje in enostavno vzdrževanje.

Pettočkovna poravnava

Zahvaljujoč popolni namestitvi zagotavlja zanesljivo delovanje s preprosto zmožnostjo servisiranja

Zasnova valja z letvijo v obliki črke T

Omogoča spodnjo enoto, ki je preprosta za servisiranje.

Kako deluje

.

Površina prenosa toplote v razstavljivem ploščnem toplotnem izmenjevalniku je sestavljena iz niza valovitih plošč, ki so sestavljene med okvirjem in tlačnimi ploščami, ki zadržujejo projektni tlak. Tekočine skozi toplotni izmenjevalnik običajno tečejo v nasprotni smeri toka, da zagotavljajo najvišjo toplotno zmogljivost in zelo nizko vhodno/izhodno temperaturno razliko.

Tesnjenje med ploščami polvarjenih toplotnih izmenjevalnikov industrijske skupine se izmenjuje med laserskimi zvari in tesnili. Lasersko varjeni kanali omogočajo uporabo tekočin, ki niso združljive z običajnimi tesnili, ter omogoča višji projektni tlak v primerjavi s popolnoma razstavljivimi ploščnimi toplotnimi izmenjevalniki. Tesnilni sistem Alfa Laval RefTight™ poleg tega zagotavlja enako tesnilno silo po celotnem tesnilu odprtine.

Industrijska skupina polvarjenih izmenjevalnikov toplote je na voljo z različnimi globinami pritiska, koti vzorcev in valovitostmi. Vse to je skrbno zasnovano in izbrano za doseganje optimalne zmogljivosti. CurveFlow™ in distribucijska površina s čokoladnim vzorcem sta lastnosti zasnove, ki zagotavljata enakomerno porazdelitev tekočin po celotni plošči. Tako je celotna površina za prenos toplote popolnoma izkoriščena, poleg tega pa se izognete mirujočim področjem, ki lahko povzročijo nastajanje mikroorganizmov.

Visoka turbulenca pretoka med ploščami pomeni večji prenos toplote, vendar pa je posledica padec tlaka. Naši inženirji za toplotno zasnovo vam bodo pomagali pri zasnovi in izbiri pravega modela in konfiguracije v skladu z vašimi potrebami, ki bosta zagotavljala čim večjo toplotno zmogljivost in čim manjši padec tlaka.

Razstavljivi ploščni toplotni izmenjevalniki za dve tekočini

Razstavljivi ploščni toplotni izmenjevalniki za gretje pare

Razstavljivi ploščni toplotni izmenjevalniki z dvema prehodoma