Razstavljivi ploščni toplotni izmenjevalniki

Alfa Laval ne pristaja na povprečnost. Ne glede na to, ali gre za našo večnamensko industrijsko skupino, polvarjeno industrijsko skupino za hladilništvo in zahtevne procese, higiensko skupino za uporabo v prehrambeni in farmacevtski industriji ali pa za specializirano skupino za kondenziranje, izparevanje in vlaknaste medije, bo strošek lastništva manjši, učinkovitost in varnost pa večja.

TS45 still 640x360

Razstavljivi ploščni toplotni izmenjevalniki za sodobne zahteve

  • Visoka toplotna učinkovitost in nizka vhodna/izhodna temperaturna razlika
  • Kompaktne enote – zasedejo malo prostora ter so preproste za servisiranje in vzdrževanje
  • Kar največji čas delovanja – manj nastajanja mikroorganizmov ter manjša obremenitev, obraba in korozija
  • Prilagodljive – preprosto prilagajanje v primeru spremembe namena
Naši razstavljivi ploščni toplotni izmenjevalniki optimizirajo prenos toplote z valovitimi ploščami z veliko površino, ki prenašajo toploto iz enega plina ali tekočine v drug plin ali tekočino. Zaradi visoke učinkovitosti, izjemne zanesljivosti in kompaktne zasnove gre za investicijo z najprivlačenjšo ceno lastništva skozi življenjsko dobo izdelka. Ne pozabite na varčnost in večjo okoljsko odgovornost.

Industrijska skupina

Naš širok nabor industrijskih razstavljivih ploščnih toplotnih izmenjevalnikov je primeren za vse vrste industrij in uporabe – vse od ogrevanja, hlajenja, rekuperacije toplote do kondenzacije in izparevanja.

UK heat Exchangers
Za vas imam vprašanje
Sem (prosim izberi)
.

Zahtevajte nove standarde

Predstavljamo najsodobnejše zatesnjene ploščne izmenjevalnike toplote na svetu. Odkrijte, kako vam bo naša nova generacija zatesnjenih ploščnih toplotnih izmenjevalnikov prinesla večjo učinkovitost, boljšo zanesljivost in preprostejše servisiranje.

Demand new standards Webbanner EN
.

Tehnologija plošč in tesnil

Zasnova valovitih plošč optimizira prenos toplote z zagotavljanjem velike, vendar kompaktne skupne površine, po kateri je mogoče prenašati toploto iz enega plina ali tekočine v drug plin ali tekočino.

Površina na ploščah za prenos toplote ima vtisnjen vzorec ribje kosti. Ko sta plošči druga ob drugo položeni z nasprotnimi vzorci ribje kosti, spiralni pretok in visoka turbulenca poskrbita za visoke prenosne koeficiente in učinkovito samodejno čiščenje.

Sprememba valovitega vzorca omogoča uporabo toplotnega izmenjevalnika v različnih procesih, tudi v tistih z zelo umazanim medijem.

T25 Heat Exchanger Plate

Distribucijska površina

Distribucijska površina plošče zagotavlja enakomeren pretok tekočine skozi celotno ploščo za čim večjo kapaciteto prenosa toplote. Optimalna distribucija toka poleg tega zmanjšuje nastajanje mikroorganizmov in področij z neenakomerno temperaturo, hkrati pa ohranja visoko stopnjo učinkovitosti delovanja brez nepotrebnih izgub energije, stroškov vzdrževanja ali nenačrtovanih prekinitev delovanja.

Tesnila so ključni sestavni deli za učinkovito delovanje toplotnega izmenjevalnika. Tesnilo in ploščo smo zasnovali, da skupaj delujeta kot eno in zagotavljata optimizirano tesnjenje. Vsako tesnilo je izdelano po meri glede na vrsto uporabe toplotnega izmenjevalnika. Ustrezen profil, širina, debelina ter vrsta in spojina polimera so bistvenega pomena pri preprečevanju tveganja za prezgodnje puščanje oz. poškodbo tesnila ali plošče. Prednosti so daljša življenjska doba tesnila, manj izpadov in nižji stroški vzdrževanja.

Prihranite energijo s hitro izbiro in dostavo

Alfa Laval trgu ponuja standardizirane rešitve, na katere se lahko stranke zanesejo. Pospešite in poenostavite vsakodnevne izračune s Fast track, standardizirano družino vijačenih - razstavljivih ploščnih izmenjevalcev toplote. Svoje vodilne izkušnje in znanje, inovativno tehnologijo ter strokovnost smo združili in tako zasnovali vrhunske izdelke, ki pomagajo skrajšati obdelavo naročil.

Fast track 640x360

Posebne vrste plošč

Razstavljivi ploščni toplotni izmenjevalniki z dvema stenama

Zasnovani za uporabo s tekočinami, ki se jih ne sme mešati. Preprečuje, da bi tekočina, ki uhaja, prišla v stik s tekočino v drugem vodu.

Plošče s širokimi razmiki

Idealne za tekočine, ki vsebujejo vlakna ali grobe delce. Zasnovane so tako, da preprečujejo zadrževanje trdnih delcev na vhodnem območju.

Preberite več o ploščnih toplotnih izmenjevalnikih WideGap

Polvarjene plošče

Omogoča delo z agresivnimi in zahtevnimi tekočinami ter povečuje razpon tlaka.

Preberite več o polvarjenih ploščnih toplotnih izmenjevalnikih

Nekovinske grafitne plošče Diabon®

Kompozit taljenega grafita in fluorplastike zagotavlja odločno odpornost proti korozivnim materialom.

Preberite več o nekovinskih grafitnih ploščah Diabon

.

Principi in delovanje razstavljivih ploščnih toplotnih izmenjevalnikov

Koncept toplotnega izmenjevalnika je relativno preprost – segrevanje ali hlajenje enega medija s prenosom toplote med njim in drugim medijem.

V razstavljivih ploščnih toplotnih izmenjevalnikih so plošče opremljene z elstomerskimi tesnili, ki zatesnjujejo kanale in usmerjajo medij v izmenične kanale. Paket plošč je sestavljen med ploščo okvirja in tlačno ploščo ter je stisnjen s spenjalnimi vijaki. Kanalne plošče in tlačne plošče so nameščene na zgornjo nosilno letev, pritrjene pa so s spodnjo vodilno letvijo. Obe sta pritrjeni na opornik. Zasnova omogoča preprosto čiščenje in spreminjanje kapacitete (z odstranjevanjem ali dodajanjem plošč).

How does a plate heat exchanger work?

Področje prenosa toplote v razstavljivem ploščnem toplotnem izmenjevalniku je sestavljeno iz niza valovitih plošč, ki so sestavljene med okvirjem in tlačnimi ploščami, da zadržijo tlak. Tesnila zagotavljajo tesnenje med ploščami. Tekočine skozi toplotni izmenjevalnik običajno tečejo v nasprotni smeri toka. Na ta način se zagotovi najučinkovitejša toplotna zmogljivost in omogoči zelo nizka vhodna/izhodna temperaturna razlika (tj. temperaturna razlika med izhodnim procesnim medijem in vhodnim servisnim medijem).

Pri medijih, občutljivih na toploto, ali viskoznih medijih lahko uporabite tok v isti smeri, da se bosta pri vstopu v toplotni izmenjevalnik srečali najhladnejša in najbolj vroča tekočina. S tem zmanjšate tveganje za pregrevanje ali zmrzovanje medija.

Na voljo so plošče z različnimi globinami pritiska, koti vzorcev in valovitostmi. Vse so skrbno zasnovane in izbrane za doseganje optimalne zmogljivosti. Vsak proizvodni program ima posebne lastnosti plošč glede na vrsto uporabe.

Distribucijska površina zagotavlja, da so tekočine enakomerno porazdeljene po celotni površini prenosa toplote, in pomaga preprečevati mirujoča področja, ki lahko povzročijo nastajanje mikroorganizmov.

Visoka turbulenca pretoka med ploščami sicer pomeni večji prenos toplote, vendar je posledica padec tlaka. Naši inženirji za toplotno zasnovo vam bodo pomagali pri izbiri pravega modela in njegovem konfiguriranju v skladu z vašimi potrebami. Tako bo toplotna zmogljivost čim večja, padec tlaka pa čim manjši.

Običajni razstavljivi ploščni toplotni izmenjevalniki

Higienska uporaba

Specifične vrste uporab


Ploščni toplotni izmenjevalci Alfa Laval za varno ogrevanje vode iz omrežja 

Izzivi, ki jih morajo premagati vsi proizvajalci izmenjevalci toplote