Lotani ploščni toplotni izmenjevalniki

Kompaktni lotani izmenjevalci toplote zagotavljajo učinkovit prenos toplote in zavzemajo majhno površino potrebno v inštalacijah. Vzdrževanje ni potrebno, poleg tega pa imajo dolgo življenjsko dobo in lahko prenesejo visoke temperature ter izjemno visoke projektne tlake. Uporabljajo se v različne namene, kot so hlajenje, ogrevanje, izparevanje in kondenzacija. Celoten proizvodni program si lahko ogledate spodaj.

Alfa Laval Brazed plate heat exchanger

Trajnosten prenos toplote

  • Kompaktna bakreno lotana konstrukcija ponuja mnogo večjo toplotno učinkovitost v primerjavi s cevnimi izmenjevalci in do 75% manj prostora
  • Fleksibilen DynaStatic distributivni sistem v AC modelih omogoča višjo učinkovitost pri izparevanju s katerim koli hladilom
  • Alfa Laval FlexFlow zasnova plošč omogoča asimetrijo kanalov in tako prilagojen dizajn za katero koli aplikacijo
  • Pomagamo vam izbrati optimalen dizajn in globino kanalov in vzorec plošč, ki je najustreznejši za vašo aplikacijo
  • Odlična rešitev pri uporabi naravnih hladilnih sredstev zahvaljujoč kompaktnemu dizajnu in odpornosti na visok tlak

Z robustno konstrukcijo zavidljiv portfelj Alfa Laval bakreno lotanih izmenjevalcev ponuja odlično alternativo cevnim izmenjevalcem. Po izkušnjah strokovnjakov postajajo ključen element pri vse višjih okoljskih standardih povezanih s hladilnimi sredstvi in rekuperacijo. Primeri uporabe; hladilništvo, hladilni agregati in toplotne črpalke, hlajenje hidravličnih in kompresorskih olj, daljinsko ogrevanje, sušilniki zraka in še mnogo več. 

Kako deluje

Alfa Laval lotani izmenjevalci toplote so zasnovani za zagotavljanje odličnih performans pri prenosu toplote. Odlikuje jih tudi majhna potrebna površina za montažo. Oglejte si princip delovanja prenosa toplote skozi lotane izmenjevalce:

Vodnik za hitro izbiro

Vodnik po izdelkih Alfa Laval je preprosto orodje, ki vam pomaga izbrati najboljšo rešitev za vašo aplikacijo. Navaja tudi lokalne partnerje podjetja Alfa Laval, od katerih lahko zahtevate ponudbo za izbrani izdelek.

product-guide-640x360-B

Večja učinkovitost. Manjša površina potrebna za montažo

Se še vedno zanašate na obsežne cevne izmenjevalce za ogrevanje ali hlajenje v vaših postopkih? Vas zanima, kakšne so prednosti prehoda na ploščno zasnovane izmenjevalce? Tehnologija ploščnih toplotnih izmenjevalcev ponuja bistveno večji toplotni izkoristek kot primerljivi cevni modeli in zavzemajo bistveno manj prostora. Med drugim vam lahko to pomaga zmanjšati porabo energije, povečati svoj potencial za rekuperacijo toplote in rešiti težave s prostorom in ozkimi grli v vašem obratu. Ste pripravljeni na naslednji korak? Obiščite naše vozlišče za ogrevanje in hlajenje danes, da poiščete orodja in informacije, s katerimi boste lažje našli pravo rešitev za svoje delovanje.

Brazed higher efficiency640x360

Ploščni toplotni izmenjevalci Alfa Laval za varno ogrevanje vode iz omrežja 


Edinstvene lastnosti za izboljšanje zmogljivosti

Z več kot 80 let inovacij na področju prenosa toplote pri Alfa Laval vemo, kaj je potrebno za doseganje visokozmogljivih rešitev za vsako uporabo. Naši strokovnjaki nenehno razvijajo nove inovacije, s katerimi so naši toplotni izmenjevalniki AlfaNova zanesljivejši in učinkovitejši.

PressureSecure

Neprimerljiva moč za zahtevne naloge

Naše plošče z inovativno zasnovo podpirajo širok nabor aplikacij z visokimi temperaturami in visokim tlakom. Enote lahko delujejo s tanjšimi ploščami in manjšim številom plošč, kar pomeni manjšo porabo surovin in energije, manj hladilnega sredstva in daljšo življenjsko dobo opreme.

 

ValuePlus

Celotna podpora – z možnostmi dodane vrednosti, ki ustrezajo vašim potrebam

Pridobite dostop do širokega nabora orodij, pa tudi do strokovnjakov za aplikacije in izdelke podjetja Alfa Laval. Podpora ValuePlus vključuje vso dokumentacijo, odobritve in certifikate ter rastočo ponudbo dodatne opreme. Ob strokovnem znanju pri izdelavi prototipov in testiranju ter obsežnih proizvodnih zmogljivostih podjetja Alfa Laval lahko vedno pričakujete hitro dobavo, preprosto vgradnjo in optimizacijo ter popolno skladnost z vsemi predpisi.

REFuture

Naložba v prihodnost hladilnih sredstev

Alfa Laval kot inovativen dejavnik pri razvoju rešitev za naravna hladilna sredstva prinaša dolgoletne izkušnje pri delu z izdelki, ki omogočajo uporabo hladilnih tekočin nove generacije z nizkim potencialom globalnega segrevanja, kar vam pomaga pri doseganju ciljev trajnosti in vseh zakonodajnih zahtev.

DynaStatic

Prilagodljiva porazdelitev hladilnega sredstva

Ta prelomna metoda proizvodnje vam omogoča, da v celoti prilagodite namestitev, velikost in število vhodnih odprtin, kakor ustreza vaši specifični uporabi, kar vašim izdelkom zagotavlja optimalen sistem za distribucijo hladilnega sredstva. Rezultat je večja učinkovitost ter prilagodljivost glede uporabe hladilnih sredstev z nizkim potencialom globalnega segrevanja.

FlexFlow™

Vrhunska toplotna zmogljivost

Patentirana asimetrična zasnova plošč podjetja Alfa Laval je ena od mnogih edinstvenih novosti, ki vam omogoča izboljšan toplotni izkoristek s pomočjo optimiziranega padca tlaka in povečane turbulence. Poleg zmanjšanja porabe energije to pomeni zmanjšanje količine hladilnega sredstva in surovin.

IceSafe

Nadzorovano, nedestruktivno zamrzovanje

Pri aplikacijah, pri katerih je to potrebno, lahko dobavimo ploščne toplotne izmenjevalnike, ki v določenih delovnih pogojih omogočajo tvorjenje ledenih kristalov, ki jih odstranjujejo iz občutljivih območij. To zagotavlja zanesljivo delovanje in dolgo življenjsko dobo izdelka


Smernice vodilnih strokovnjakov

Hladilna sredstva prihodnosti

Imate morda vprašanja v zvezi z današnjim trgom hladilnih sredstev? Naši strokovnjaki vam lahko pomagajo razumeti spremembe in vas usmerjajo pri izbiri najboljšega hladilnega sredstva za svoje zahteve.

Energijska učinkovitost

Napredek na področju inovacij toplotnih izmenjevalnikov omogoča veliko višjo energetsko učinkovitost vaše opreme. Naj vam predstavimo najnovejše funkcije za izboljšanje trajnosti vašega sistema.

Preproste rešitve

Z rešitvami Alfa Laval bo izbira pravega toplotnega izmenjevalnika povsem preprosta. Oglejte si orodja, ki vam jih ponujamo v pomoč pri izbiri ustrezne tehnologije za vaše podjetje, ko to najbolj potrebujete.


.

Kontaktirajte nas

Imate vprašanje o portfelju lotanih in fuzijsko spojenih izmenjevalcev toplote? Mi vam pomagamo poiskati optimalno rešitev za vaše potrebe.