Voda iz pipe

Čista voda je potrebna za vse življenje na Zemlji. Združeni narodi so jo opredelili kot osnovno človekovo pravico, trajnost opreme za oskrbo z vodo iz pipe pa je vse bolj pod drobnogledom. Ali ste na primer vedeli, da v Stockholmu zaradi sproščanja kovin iz vodovodnih sistemov vsako leto v odpadno vodo pride do 6 ton bakra? Zaradi teh razlogov so zakonodajalci v številnih državah sprejeli nove zahteve, namenjene preprečevanju navzkrižne kontaminacije medijev in onesnaževanja s kovinami v vodovodnih sistemih.

Alfa Laval se zaveda, da je pri današnjih aplikacijah za ogrevanje in hlajenje vodovodne in tople vode varnost prav tako pomembna kot stroškovna učinkovitost in zmogljivost. Na podlagi našega poglobljenega znanja o tehnologiji ploščnih toplotnih izmenjevalnikov smo razvili inovativne rešitve, ki ponujajo najboljše zagotovilo za varne vodne sisteme skupaj z izboljšano učinkovitostjo za čim manjšo porabo energije. Še danes se obrnite na nas in izvedite, kako lahko podpremo vaše potrebe pri oblikovanju najvarnejših in najbolj trajnostnih rešitev za vodovodno vodo.

cleantech-tap-water-intro-img.jpg

Kakšna je prednost pravega nerjavečega jekla?

Zakaj izbrati čisto, 100-odstotno nerjavno jeklo? Pri nekaterih aplikacijah, na primer pri aplikacijah z visoko zahtevo po čistoči, pri uporabi agresivnih medijev ali pri pomislekih glede kontaminacije s kovinami, je to lahko bistvena razlika. V tem videoposnetku naša produktna vodja Christine Nordström pojasnjuje, zakaj. Raziskuje tudi nekatere edinstvene prednosti, ki jih lahko dosežete z edinstvenimi tehnologijami toplotnih izmenjevalnikov AlfaNova iz nerjavnega jekla družbe Alfa Laval.

Decentralizirana oskrba s toplo vodo

Edinstvena tehnologija AlfaNova iz nerjavnega jekla družbe Alfa Laval omogoča nove možnosti za decentralizirane sisteme za oskrbo s toplo vodo. To zagotavlja manjše tveganje tako za onesnaženje s kovinami, kot sta baker in nikelj, kot tudi za preprečevanje vnosa bakterij, kot je legionela, v oskrbo s pitno vodo. Kompaktna velikost sistema AlfaNova omogoča, da se to zlahka doseže, tudi kot možnost "priključitve" v starejših stavbah.

cleantech-tap-water-illustration.jpg

Izpolnjevanje smernic za onesnaževanje s kovinami: spletni seminar

Omejitev onesnaženja s težkimi kovinami v pitni vodi je ključnega pomena za javno zdravje in je v mnogih državah vedno bolj zakonsko zahtevana. To vprašanje je na primer globalno obravnavano v Smernicah Svetovne zdravstvene organizacije (WHO) za kakovost pitne vode (GDWQ).

Na nacionalni ravni je onesnaženje s kovinami zajeto v nemškem zakonu Trinkwasserverordnung in smernicah Zvezne agencije za okolje (UBA). Poleg tega si je nadnacionalno sodelovanje, znano kot 4MS, prizadevalo najti skupen pristop k predpisom o vodovodni vodi v Franciji, na Nizozemskem, v Združenem kraljestvu in Nemčiji.

Na žalost večina opreme, ki se danes običajno uporablja v aplikacijah za vodo iz pipe, ne bo ustrezala vse strožjim smernicam teh in drugih prihodnjih regulativnih okvirov. Na nedavnem spletnem seminarju je strokovnjak za toplotne izmenjevalnike družbe Alfa Laval Roman Rathsack pregledal nekatere od teh zakonodajnih zahtev in ponudil pregled novih tehnologij, ki so na voljo za njihovo izpolnjevanje. Spletni seminar si lahko ogledate kadar koli, na voljo je na zahtevo!


Ogled na zahtevo

Naše rešitve

fhe_alfanova_indhvac_right_640x360.jpg

Alfa Laval AlfaNovaTW

Kljub tveganju onesnaženja lahko večina tehnologij toplotnih izmenjevalnikov, ki se uporabljajo v vodovodnih sistemih in sistemih za pripravo tople vode, v vodovodno omrežje izpusti sledi nevarnih kovin, kot sta nikelj in baker. Nova naprava AlfaNova TW je drugačna. Izdelan je s patentiranim postopkom fuzijskega lepljenja družbe Alfa Laval in ima 100-odstotno konstrukcijo iz nerjavnega jekla. Prva naprava AlfaNova, ki je optimizirana posebej za vodovodne napeljave, vam ponuja tudi pametno rešitev, ki ne bo obremenila vašega proračuna.


Izvedite več

cleantech_double_wall.jpg

Alfa Laval dvostenski lotani izmenjevalci toplote

Nova generacija toplotnih izmenjevalnikov Alfa Laval z dvostenskimi spajkanimi ploščami, izdelanih s tehniko treh pregrad, zagotavlja najboljšo zaščito pred mešanjem tekočin na trgu. Zahvaljujoč napredni zasnovi vzorca plošč pa lahko ohranite večjo toplotno učinkovitost svojega sistema, kot je to mogoče z drugimi tehnologijami z dvojnimi stenami.


Izvedite več

AlfaNovaTW® 66: najnovejša inovacija na področju 100-odstotno nerjavnega jekla

Ne sklepajte kompromisov. Tudi mi ne. Pri zmanjševanju kovinske kontaminacije pri oskrbi s pitno vodo vam noben toplotni izmenjevalnik ne daje večjega zaupanja kot AlfaNovaTW družbe Alfa Laval. Z uvedbo izmenjevalnika AlfaNovaTW 66 z večjo zmogljivostjo ta serija ponuja rešitve za velike in majhne instalacije za gospodinjsko vodo ter širok spekter drugih aplikacij za ogrevanje in hlajenje HVAC.

ANTW66 vignette

Proizvodnja tople vode za gospodinjstvo

Alfa Lavalove rešitve za pripravo tople sanitarne vode so zasnovane tako, da zagotavljajo zanesljivo in varčno oskrbo s sanitarno vodo. Naši sistemi lahko zagotavljajo toplo sanitarno vodo za stanovanja in hiše, veliko količino vode iz vodovoda za velike objekte in oskrbo z vodo brez bakterije Legionella.

domestic hot water 640x360


cleantech_symbol_RGB_png.png

Čista energija

Trajnostno partnerstvo

Stopite v stik z nami in izveste več

Za več informacij o naših trajnostnih rešitvah nas kontaktirajte še danes

Stopite v kontakt

Te informacije se shranijo in obdelujejo v skladu z našim pravilnikom o zasebnosti in varstvu osebnih podatkov.