Kombinirana proizvodnja toplote in električne energije (SPTE)

Pri soproizvodnji ali soproizvodnji toplote in električne energije (SPTE) se toplota, ki bi se sicer izgubila pri proizvodnji električne energije, uporabi na različne produktivne načine. Pri tem lahko gre za različne sisteme, od mikrokogeneracijskih sistemov, ki proizvajajo električno energijo in toploto za posamezno stavbo, do večjih elektrarn, ki zagotavljajo tudi daljinsko ogrevanje za celotne regije. Zaradi tega je soproizvodnja toplote in električne energije ena najučinkovitejših metod uporabe energije. Pravzaprav se pogosto do 90 % energije pridobi nazaj za uporabo!

Toplotni izmenjevalniki, ki se uporabljajo v sistemu soproizvodnje toplote in električne energije, so bistveni dejavnik za povečanje učinkovitosti. Pri tem vam lahko pomaga družba Alfa Laval. Ponujamo široko paleto učinkovitih ploščnih izmenjevalnikov toplote, vključno z zelo kompaktnimi možnostmi, ki so idealne za celovite kontejnerske rešitve. S svojimi desetletji izkušenj na področju rekuperacije toplote in širokim portfeljem toplotne tehnologije imamo strokovno znanje, ki ga iščete za razvoj jutrišnjih trajnostnih rešitev za ogrevanje in energijo.

cleantech-CHP-intro-img.jpg

A-compact-and-efficient-solution-for-micro-CHP-vignette.jpg

Kompaktna in učinkovita rešitev za mikrokogeneracijo

Indop d.o.o., hčerinsko Gorenja, je vodilni srednjeevropski proizvajalec tehnologij za soproizvodnjo. Zahvaljujoč edinstvenim tehnologijam ploščnih izmenjevalnikov toplote iz plina v tekočino podjetja Alfa Laval je Indop v svojih sistemih dosegel toplotni izkoristek nad 85 % ob zelo majhnem padcu tlaka.


Preberi vse

tipkotter-vignette.jpg

Povečanje učinkovitosti soproizvodnje toplote in električne energije s tehnologijo pretvorbe plina v tekočino

Hubert Tippkötter GmbH je inovativen oblikovalec in proizvajalec celovitih sistemov za soproizvodnjo toplote in električne energije, ki si prizadeva, da bi iz svojih tehnologij pridobil vsako možno dodatno odstotno točko učinkovitosti. Zaradi uporabe edinstvenih rešitev toplotnih izmenjevalnikov plin-tekočina podjetja Alfa Laval lahko svojim strankam s ponosom ponudijo učinkovitost soproizvodnje 91 % ali več!

Preveri vse

Naše rešitve

Alfa Laval bakreno lotani izmenjevalci toplote

Naši bakreno lotani toplotni izmenjevalci so kompaktna, učinkovita in vzdrževanja enostavna rešitev za ogrevanje, hlajenje, uparjanje in kondenzacijo v številnih aplikacijah. Vsaka enota je zasnovana za optimizacijo delovanja, z vrsto edinstvenih lastnosti, ki zagotavljajo vrhunsko toplotno zmogljivost in največjo zanesljivost.


Preberi več

Alfa Laval plin-tekočina ploščni izmenjevalec

Od izjemno visokih temperatur do medijev z izredno asimetričnimi pretoki - portfelj sistemov plin-tekočina družbe Alfa Laval omogoča več kot drugi ploščni izmenjevalniki toplote. Izdelani so z revolucionarno zasnovo plošč "dimple" in zagotavljajo učinkovito vračanje toplote ter zelo nizek padec tlaka v plinskih aplikacijah - vse to na bistveno manjši površini kot cevne tehnologije.


Izvedite več

 

Alfa Laval razstavljivi - vijačeni izmenjevalci

Naša industrijska linija ploščnih toplotnih izmenjevalcev s tesnili je primerna za širok spekter aplikacij, od ogrevanja, hlajenja in rekuperacije toplote do kondenzacije in izhlapevanja. Na podlagi sodelovanja s strankami nenehno posodabljamo njihovo zasnovo, da bolje izpolnjujejo zahteve vaših procesov. Današnji modeli postavljajo povsem nove standarde učinkovitosti, zanesljivosti in uporabnosti.


Izvedite več

alfa-laval-micro-640x360.png

Alfa Laval Micro

Skoraj vedno je mogoče še naprej zmanjševati porabo energije in s tem povezane stroške z vračanjem energije, izgubljene kot toplota izpušnih plinov. Alfa Laval Micro je kompakten izmenjevalnik toplote dimnih plinov, posebej zasnovan za ta namen. Omogoča učinkovito vračanje odpadne toplote iz majhnih plinskih turbin, majhnih motorjev, čistih procesnih dimnih plinov in drugih tokov odpadne toplote ter tako še poveča vašo energetsko učinkovitost.


Izvedite več

Najučinkovitejše rešitve za soproizvodnjo

Alfa Laval je na področju soproizvodnje toplote in električne energije razvil celotno paleto toplotnih izmenjevalnikov, zasnovanih za zagotavljanje energetsko najučinkovitejših možnih rešitev. Od ploščnih izmenjevalcev v različnih izvedbah, do rekuperativnih enot dimnih plinov.

In ta oprema je šele začetek. Na voljo imate tudi podporo trajnostnega partnerstva, ki vam zagotavlja znanje, vire in inženirsko strokovnost, ki jih potrebujete za oblikovanje rešitve, ki bo v prihodnosti ustrezala zahtevam vaše regije - ne glede na to, kje na svetu se nahajate.


Izvedite več

combined-heat-power_640x360_full.png


cleantech_symbol_RGB_png.png

Čista energija

Trajnostno partnerstvo

Stopite v stik z nami in izveste več

Za več informacij o naših trajnostnih rešitvah nas kontaktirajte še danes

Stopite v stik z nami

Te informacije se shranijo in obdelujejo v skladu z našim pravilnikom o zasebnosti in varstvu osebnih podatkov.