Concept Zero hero banner 1920x480

Concept Zero

Concept Zero – nevidna revolucija

Toplotni izmenjevalnik je pač toplotni izmenjevalnik, kajne? Res ločite med njimi? V družbi Alfa Laval smo se zavezali, da bomo prispevali svoj delež k razogljičenju prihodnosti. Z zavezo, da bomo do leta 2030 postali ogljično nevtralni, si prizadevamo odpraviti emisije iz naših izdelkov od pridobivanja surovin do konca življenjske dobe. Concept Zero je ključni korak na tej poti, saj premika meje za razvoj resnično ogljično nevtralnega ploščnega toplotnega izmenjevalnika brez zavajanja.

Skupaj s podjetjem SSAB to uresničujemo. V primerjavi z našimi sedanjimi napravami je videti enako, razlike ni mogoče opaziti. Ko bodo ti toplotni izmenjevalniki pripravljeni in dobavljeni, bodo nameščeni v industrijskih procesih, ki so zelo pomembni, vendar načeloma niso vidni.

Toda – to bo spremenilo način vodenja industrijskih dejavnosti. Zmanjševanje emisij ogljika iz materialov, ki jih uporabljamo, ter izdelkov in postopkov, ki jih izvajamo. Povečanje njihove trajnostne naravnanosti. Lahko predstavljajo pomemben korak pri prehodu na bolj trajnostno družbo.

Predstavljajte si vpliv toplotnih izmenjevalnikov, kot je ta, ki so nameščeni v različnih industrijskih procesih po vsem svetu. Zato temu pravimo "nevidna revolucija".


This is Concept Zero

To je Concept Zero.

Concept Zero je naša vizija in cilj, da do leta 2030 izdelamo prvi ogljično nevtralni toplotni izmenjevalnik na svetu. To bo toplotni izmenjevalnik, ki bo uporabljal jeklo brez fosilnih goriv in recikliran material v tesnilih. Poleg tega je toplotni izmenjevalnik pripravljen za enostavno recikliranje. Že zdaj je to velik korak na poti do popolnoma ogljično nevtralnega toplotnega izmenjevalnika.

Concept_Zero_web_image_640x360.jpg

Alfa Laval in SSAB sta združila moči in izdelala prvi toplotni izmenjevalnik brez fosilnih goriv.

Partnerstva so ključnega pomena za iskanje novih inovativnih rešitev in pospeševanje trajnostnih rešitev. Alfa Laval je s SSAB, globalnim švedskim jeklarskim podjetjem, podpisal sporazum o razvoju in komercializaciji prvega toplotnega izmenjevalnika na svetu, izdelanega iz jekla brez fosilnih goriv. Cilj je, da bi bila prva enota, izdelana iz jekla z zmanjšano vsebnostjo vodika, pripravljena za uporabo leta 2023. Alfa Laval in SSAB sta združila moči za izdelavo prvega toplotnega izmenjevalnika iz jekla brez fosilnih goriv.

Želite izvedeti več o viziji Concept Zero?

Za več informacij o ploščnih toplotnih izmenjevalnikih Alfa Laval z nevtralnim ogljičnim odtisom nas kontaktirajte še danes.

Te informacije se shranijo in obdelujejo v skladu z našim pravilnikom o zasebnosti in varstvu osebnih podatkov.

Svetovalec? Strokovnjak za integracijo sistema?

Ste projektant? Poglejte sem! Alfa Laval s strokovnim znanjem in desetletnimi izkušnjami na področju toplotne izmenjave ponuja strokovne vire za današnje izzive na področju ogrevanja in hlajenja. Odkrijte odgovore na zapletena vprašanja o vsem, od energetske učinkovitosti do naravnih hladilnih sredstev, ter koristna orodja, ki olajšajo iskanje prave tehnologije za vašo uporabo.

heating cooling-hub-vignette-2021

Revolucionarno sodelovanje za trajnostno recikliranje

Alfa Laval in Stena Recycling sta se združili pri razvoju prelomnega poslovnega modela, ki omogoča učinkovito recikliranje toplotnih izmenjevalecov. Partnerstvo med obema vodilnima ma na njunih področjih bi lahko omogočilo kar 100-odstotno regeneracijo dragocenih kovin, ki jih najdemo v izdelkih podjetja Alfa Laval. Poleg tega bo prispevalo k zamenjavi starejših tehnologij toplotnih izmenjevalecov s sodobnejšimi in energetsko učinkovitejšimi zasnovami, ki bodo pomagale zmanjšati svetovne emisije ogljika.

Re-made to matter vignette imge 640x360


cleantech_symbol_RGB_png.png

Čista energija

Trajnostno partnerstvo