Kemikalije na biološki osnovi

Kemikalije in materiali iz različnih virov biomase igrajo pomembno vlogo pri zmanjševanju naše odvisnosti od neobnovljivih virov. Drevesa, rastline, poljščine, alge, bakterije in biološki odpadki se lahko v različnih oblikah uporabljajo za proizvodnjo številnih kemikalij, goriv, izdelkov in polizdelkov na biološki osnovi.

Alfa Laval vam lahko pomaga pri učinkovitem ločevanju fermentiranega pripravka ter zbiranju, čiščenju po predhodni obdelavi, koncentraciji tokov sladkorja in lignina ter pri čiščenju odpadne vode in ZLD. Z našo široko paleto učinkovitih rešitev za prenos toplote in ločevanje vam ponujamo ustrezno podporo za vse vaše procese na biološki osnovi.

Alfa-Laval-bio-based-chemicals.jpg

Cleantech-Resource-efficiency-cellulosic-sugars-final-210303.jpg

Celulozni sladkor in etanol

Za proizvodnjo sladkorja in etanola iz celuloze so potrebni dodatni koraki ločevanja v primerjavi s tradicionalno proizvodnjo sladkorja in etanola prve generacije. Izjemno hitri separatorji Alfa Laval se lahko uporabljajo za odstranjevanje lignina po predhodni obdelavi kot tudi za odstranjevanje kvasovk, medtem ko se sistemi izhlapevanja uporabljajo za zgoščevanje sladkorja, lignina in tokov odpadne vode, da se zagotovijo optimalni procesni pogoji pri visoki učinkovitosti in ponovna uporaba vode, kar zmanjša potrebe po sveži vodi.

Bioplastika

Biorazgradljiva plastika iz obnovljivih virov je prihodnost trajnostne proizvodnje plastike. Alfa Laval ima izkušnje z odstranjevanjem celic ali bakterij iz fermentiranega pripravka za proizvodnjo PLA (polimlečne kisline) in PHA (polihidroksialkanoati) z uporabo visokohitrostnih separatorjev. Ta vrsta ločevanja se v biotehnološki in farmacevtski industriji z enako tehnologijo uporablja že od zgodnjih osemdesetih let prejšnjega stoletja.

Izvedite več

cleantech_bio-plastics.jpg

Cleantech-Recycling-pyrolysis-final-210303.jpg

Piroliza

Piroliza je toplotni postopek, pri katerem se materiali pri povišani temperaturi razgradijo v inertni atmosferi brez kisika. Za pirolizo lahko uporabite skoraj vsak poljubni vir biomase ali odpadkov, zaradi česar to postaja vse bolj zanimiva rešitev za trg obnovljivih virov in recikliranja. Uporablja se lahko za izdelavo olja iz na primer ostankov lesa pri žaganju, odsluženih pnevmatik ali recikliranja mešane plastike. Odvisno od surovine lahko nastanejo tudi drugi plinasti in trdni izdelki, ki zagotavljajo dodano vrednost.

Iz olja, ki je pridobljeno s postopkom pirolize, je treba odstraniti vlago in delce, preden ga lahko v zaključnih procesih pretvorimo v izdelke z dodano vrednostjo. Preizkušena tehnologija hitrega ločevanja, ki jo ponuja Alfa Laval, učinkovito očisti olje iz pirolize z le enim postopkom ter hkrati odstrani vodo in delce. Ponujamo vam tudi obsežno ponudbo ploščnih toplotnih izmenjevalcev za povezane postopke hlajenja v postopku pirolize.

Izvedite več

Proizvodnja talovega olja

Upadajoči trg papirja sili obrate za proizvodnjo celuloze, da najdejo nove načine za povečanje dobičkonosnosti. Za mnoge je to pomenilo prehod na povsem nove in trajnostne načine ustvarjanja prihodkov z izkoriščanjem stranskih proizvodov v obratih. Namesto da bi jih zavrgli, obrati ustvarjajo dobiček s prodajo terpentina, lignina in predvsem talovega olja.

Danes so preizkušene tehnologije ločevanja podjetja Alfa Laval pomemben sestavni del številnih sistemov za pridobivanje talovega olja. Te omogočajo obratom za proizvodnjo celuloze povečanje donosa, izboljšanje kakovosti izdelkov in bolj trajnostno delovanje.

Preberite primer stranke, če želite izvedeti več

Izvedite več

Cleantech-Resource-efficiency-tall-oil-final-210303.jpg

Predhodna obdelava hidrogeniranega rastlinskega olja in Zero Liquid Discharge

Rastlinska olja iz soje, oljne ogrščice, loja in rabljenega jedilnega olja so surovine, ki se uporabljajo pri proizvodnji obnovljivih dizelskih in reaktivnih goriv. Medtem ko je hidrogenirano rastlinsko olje (HVO) mogoče proizvajati s tradicionalnimi rafinerijskimi procesi, je zanj na začetku procesa potrebna enota za predhodno obdelavo (PTU). Ta predhodna obdelava vključuje izpiranje z vodo, ki mu sledi visokohitrostni separator za učinkovito ločevanje pralne vode od olja, kar zagotavlja minimalne izgube surovine. Alfa Laval lahko dobavi enote za predhodno obdelavo skupaj s postopkom Zero Liquid Discharge, ki zagotavlja ponovno uporabo vode za pranje.

Naše rešitve

Cleantech-Recycling-separators-final-210303.jpg

Rešitve za hitro ločevanje

  Alfa Laval ponuja najboljše možnosti centrifugalnega ločevanja za vse vrste kemičnih procesov na biološki osnovi. Izbor prave opreme za posamezni proces ter izbor organizmov, surovin in medija za fermentacijo je ključnega pomena za uspešno proizvodnjo. Podpiramo vas lahko z rešitvami za ločevanje, ki ustrezajo vsem možnim kombinacijam okoliščin in zahtev.


Izvedite več

Rešitve za izhlapevanje

Alfa Laval vam za postopke izhlapevanja ponuja celovite sisteme, ki so optimizirani za vaše potrebe. Ali imajo prednost na primer nizki stroški naložbe? Ali pa je za vas bolj pomembno, da zmanjšate porabo pare in tako dolgoročno zagotovite nižje obratovalne stroške? V obeh primerih vam lahko oblikujemo sistem, ki najbolje ustreza vašim potrebam.


Izvedite več

Tehnologija ničelnega izpusta tekočin (ZLD)

Sistemi ZLD (Zero Liquid Discharge) Alfa Laval predstavljajo robustne in kompaktne rešitve, ki so zasnovane za popolno zmanjšanje izpusta tekočine pri različnih opravilih z industrijskimi odpadki. Sistemi ZLD optimizirajo učinkovitost porabe vode s kombinacijo toplotnih rešitev in tehnologije ločevanja, pri čemer je osrednji sestavni del uparjalnik AlfaFlash.


Izvedite več


cleantech_symbol_RGB_png.png

Čista energija

Trajnostno partnerstvo

Stopite v stik z nami in izveste več

Za več informacij o naših trajnostnih rešitvah nas kontaktirajte še danes

Ti podatki so shranjeni in obdelani v skladu z našim pravilnikom zasebnosti.