Power-to-X (P2X)

Power-to-X (P2X) je ključni sestavni del pri razogljičevanju kemične, pomorske in letalske industrije. »X« se nanaša na pretvorbo električne energije v plinasta ali tekoča goriva ali kemikalije, med drugim tudi v e-amoniak, e-metanol, metan, zeleni vodik in sintezni plin. Na ta način lahko Power-to-X omogoči razogljičenje za industrijo, promet in energetiko ter tako ob uporabi obstoječe infrastrukture zagotavlja pomembno rešitev za shranjevanje energije.

Alfa Laval ima večdesetletne izkušnje z dobavo naprednih rešitev za kemično industrijo. Naš raznolik portfelj učinkovitih toplotnih izmenjevalcev zagotavlja stroškovno učinkovito proizvodnjo zelenega amoniaka in zelenega metanola v primerjavi s tradicionalnimi metodami. Stopite v stik z nami še danes, če želite izvedeti, kako vam lahko pomagamo pri vaših procesih.

Alfa-Laval-power-to-x

Rešitve iz Alfa Lavala za zeleni amoniak

Amoniak je dobro uveljavljen kot temelj industrije gnojil, vendar ima tudi pomembno vlogo v hladilnih sistemih in proizvodnji eksplozivov. Danes prihod zelenega amoniaka ustvarja nove priložnosti tudi za področja, kot sta shranjevanje goriva in energije.

Alfa Laval nadaljuje našo dolgoletno prakso partnerstev v industriji amoniaka z inovativno tehnologijo, ki podpira zahteve po zelenem amoniaku. Naša celovita ponudba izdelkov za prenos toplote ponuja optimalno rešitev za vaš obrat, ne glede na njegovo velikost ali način delovanja. Stopite v stik z nami, če želite izvedeti več o izmenjevalnikih procesne toplote, kot so kotli na odpadno toploto, bobni za paro in kondenzatorji amoniaka, ter o tem, kako lahko pokrijemo vse vaše potrebe po hlajenju in ogrevanju, medtem ko si prizadevate za največjo energetsko učinkovitost.


Stopite v stik z nami

Rešitve Alfa Lavala za zeleni metanol

Kombinacija zelenega vodika in vira CO2 ustvarja pogoje za zeleni metanol. Zeleni metanol je poleg tega, da se uporablja kot gorivo in za shranjevanje energije, pomemben tudi za razogljičevanje velikih delov kemične industrije.

Z izkušnjami iz izjemno velikih obratov smo pri podjetju Alfa Laval pripravljeni podpreti ta manjši trg z enako visoko kakovostjo rešitev in storitev. Naše kompaktne tehnologije so primerne za številne aplikacije, kot so proizvodnja pare, reaktorske izmenjevalnike, izmenjevalnike destilacijskega odseka (vključno s povrelniki in kondenzatorji), pa tudi za hlajenje in ogrevanje. Z vami tesno sodelujemo in tako zagotavljamo, da ni kompromisov med najmanjšo velikostjo in največjo učinkovitostjo, ne glede na zmogljivost obrata.

Alfa Laval ponuja tudi edinstven portfelj učinkovitih toplotnih izmenjevalnikov, ki pri proizvodnji e-metanola omogočajo zajemanje, uporabo in shranjevanje ogljika (CCU/S).


Stopite v stik z nami

Partnerstvo za proizvodnjo čistih goriv iz obnovljivih virov

Alfa Laval je vlagatelj in partner Liquid Wind, edinstvene družbe v panogi »Power-to-Fuel«, ki razvija komercialne obrate za eMethanol. Vsak obrat omogoča zajemanje in zgoščevanje biogenih emisij ogljikovega dioksida iz industrije, ki so nato združene z vodikom iz obnovljive električne energije in vode. Rezultat proizvodnje je zeleni metanol. Konzorcij Liquid Wind poleg podjetja Alfa Laval med drugim vključuje še podjetja Carbon Clean, Siemens Energy in Haldor Topsoe. Naše strokovno znanje o prenosu toplote prispeva k izboljšanju učinkovitosti procesov in splošni integraciji obnovljive energije v objektih. Prenosniki toplote predstavljajo ključne sestavne dele glavnega sistema, pa tudi v procesnih korakih za pridobivanje zelenega vodika, zajemanje ogljika in sintezo metanola.

LiquidWind eFuel Facility

Zeleni amoniak kot gorivo v pomorski industriji

Avgusta 2020 so podjetja Alfa Laval, Hafnia, Haldor Topsoe, Vestas in Siemens Gamesa izdala poročilo »Amoniak kot gorivo – industrijski pogled na amoniak kot gorivo za plovila«, ki temelji na našem strokovnem znanju iz industrije in prispevkih priznanih industrijskih akterjev.

Alfa Laval Sustainable solutions Power-to-X ammonia as fuel

Naše rešitve

plate_heat_exchangers_GPHE.jpg

Razstavljivi - vijačeni prenosniki toplote Alfa Laval

Z našo široko ponudbo ploščnih toplotnih izmenjevalnikov s tesnili in okvirjem boste hitro našli optimalno rešitev – ne glede na zmogljivost vaše elektrarne. Kompaktni dizajn v kombinaciji z izjemno zmogljivostjo prenosa toplote ustvarjajo idealno kombinacijo za instalacije, kjer je malo prostora in si ne morete privoščiti kompromisov glede uporabnosti ali energetske učinkovitosti. Hladilniki izdelkov, namensko ogrevanje in hlajenje so le nekatera področja, v katerih so ploščni toplotni izmenjevalniki s tesnili in okvirjem odlična izbira za vaš projekt Power-to-X. Za pomembne položaje, kot so denimo kondenzatorji amoniaka, vam naši polzvarni modeli ponujajo še več možnosti.


Izvedite več

plate_heat_exchangers_welded-plate-block.jpg

Alfa Laval Compabloc

Varjeni izmenjevalci toplote Compabloc združujejo temperaturno in tlačno vzdržljivost cevnih konstrukcij z izjemno toplotno učinkovitostjo tradicionalnega ploščnega toplotnega izmenjevalnika. Kompaktni dizajn je enostaven za namestitev in do petkrat učinkovitejši od primerljivega cevnega toplotnega izmenjevalnika. Compabloc lahko opravi najzahtevnejše enofazne in dvofazne naloge, kot je denimo odsek za destilacijo metanola, zaradi česar je vsestranska naprava za reševanje težav v procesu Power-to-X.


Izvedite več

Olmi_Reforming_Process_Gas_Boiler_640x360.png

Alfa Laval OLMI

Toplotni izmenjevalec OLMI so primerni za vse zahtevane naloge rekuperacije toplote v procesih z visokimi temperaturami in/ali visokimi tlaki, zaradi česar so še posebej primerni za proizvodnjo amoniaka in metanola. Njihova izjemna zanesljivost, vrhunska izdelava in nizke ravni naložb v osnovna sredstva vam omogočajo, da povečate energetsko učinkovitost, dobičkonosnost in trajnost. Dizajn izmenjevalnikov OLMI v kombinaciji z vrhunsko varilno tehnologijo omogoča večjo zanesljivost kot primerljive rešitve, kar zagotavlja daljšo življenjsko dobo, tekoče delovanje in manjši vpliv na okolje.


Izvedite več

plate_heat_exchangers_welded-plate-shell.jpg

Alfa Laval Packinox

Toplotni izmenjevalec Packinox so idealni za kombinirane naloge rekuperacije toplote iz odpadne vode v procesih z večjo količino amoniaka in metanola. Njegove izjemne toplotne zmogljivosti, vrhunska učinkovitost hidravlike in kompaktni dizajn vam omogočajo, da optimizirate energetsko učinkovitost in povečate predelovalne zmogljivosti z najmanjšim okoljskim odtisom. Packinox rekuperira več toplote pri manjšem padcu tlaka v ciklu kot tradicionalne rešitve, kar omogoča nižje stroške financiranja kapacitet dovodne peči in kompresorja za recikliranje plina ter s tem zagotavlja hitrejšo donosnost naložbe.


Izvedite več

Alfa Laval Niagara WSAC_modular_640x360.png

Hladilniki zraka za mokre površine Alfa Laval Niagara Wet Surface Air Coolers (WSAC)

Hladilniki zraka za mokre površine Alfa Laval Niagara Wet Surface Air Coolers (WSAC®) so po meri izdelani sistemi za hlajenje in kondenzacijo z zaprto zanko, ki združujejo visoko zmogljivost, nizke obratovalne stroške in zanesljivo delovanje. Zagotavljajo maksimalno hlajenje v kompaktni enoti z minimalno porabo vode in električne energije. Robustna in preprosta zasnova zagotavlja tudi stabilno toplotno zmogljivost in nezahtevno vzdrževanje. Naše sisteme WSAC je mogoče v celoti prilagoditi vašim zahtevam, vključno z dizajni za zaščito pred korozijo, vzporednim hlajenjem več procesnih tokov ter izvajanjem načina suhega in mokrega hlajenja.


Izvedite več

Cleantech-carbon-capture-intro-final.jpg

Rešitve za prenos toplote za zajemanje, uporabo in shranjevanje ogljika

Morda ste že slišali za zajemanje, uporabo in shranjevanje ogljika (CCU/S), vendar ali ste vedeli, da tehnologije, ki to omogočajo, obstajajo že desetletja? Z omejenimi možnostmi za razogljičenje v sektorjih, kot so naftni in plinski sektor ter energetska, rafinerijska, petrokemična in cementna industrija, bo CCU/S bistvenega pomena za prihodnost energetskega trga. Odkrijte naš portfelj opreme za prenos toplote, ki je zasnovana tako, da poveča učinkovitost zajemanja ogljika.


Izvedite več

cleantech-P2X-methanol-production.jpg

Rešitve za prenos toplote za proizvodnjo metanola

Zanesljivost, energetska učinkovitost in kakovost izdelkov so najpomembnejši vidiki vseh obratov za proizvodnjo metanola. Alfa Laval ima bogate izkušnje z zagotavljanjem strokovnega znanja ter preverjene opreme in storitev za lastnike obratov za proizvodnjo metanola. Ne glede na to, kaj potrebujete, mi poskrbimo za brezhibno delovanje in vam zagotovimo miren spanec.


Izvedite več

cleantech-P2X-ammonia-production.jpg

Rešitve za prenos toplote za proizvodnjo amoniaka

Za ohranjanje donosnosti morajo proizvajalci amoniaka po vsem svetu nenehno izboljševati splošno energetsko učinkovitost. Alfa Laval vam z obsežnim strokovnim znanjem in izkušnjami ter široko ponudbo opreme in storitev pomaga optimizirati energetsko zahtevne proizvodne procese amoniaka z našimi kompaktnimi in visoko učinkovitimi toplotnimi izmenjevalniki.


Izvedite več


cleantech_symbol_RGB_png.png

Čista energija

Trajnostno partnerstvo

Stopite v stik z nami in izveste več

Za več informacij o naših trajnostnih rešitvah nas kontaktirajte še danes

Ti podatki so shranjeni in obdelani v skladu z našim pravilnikom zasebnosti.