TJ

Ponudba brizgalnih čistilnih naprav Alfa Laval za rezervoarje zagotavlja izjemno čistost, boljšo kakovost končnih izdelkov, večjo skupno zmogljivost in za 70 % nižje obratovalne stroške. Te naprave so zasnovane za higienske postopke v mlečni, živilski industriji, industriji pijač ter industriji za domačo in osebno nego.

TJ series rotary jet head

Intenzivno kakovostno čiščenje s 360-stopinjskim ponavljajočim se vzorcem čiščenja

  • Preprečite kontaminacijo z učinkovitim čiščenjem in vrhunskimi funkcijami samočiščenja
  • Stroškovno učinkovita in trajnostna rešitev zaradi manjše porabe vode in kemikalij
  • Daljši čas proizvodnje zaradi krajšega časa čiščenja
  • Preprosto servisiranje in vzdrževanje – posebna orodja niso potrebna
  • Nadzor postopka CIP s preverjanjem čiščenja

Serija TJ zagotavlja avtomatizirano časovno določeno 3D-indeksirano za čiščenje rezervoarjev za procesiranje, skladiščenje ali transport ter drugih posod s prostornino med 15 in 500 m3. Nagrajena zasnova je primerna za čiščenje pivovarske opreme ter procesnih posod v živilski in mlečni industriji ter je stroškovno učinkovito sredstvo za higiensko varno in kakovostno čiščenje rezervoarjev.

.

Serija Alfa Laval TJ za vse vaše potrebe čiščenja rezervoarjev

Učinkovito čiščenje rezervoarjev z nizkimi obratovalnimi stroški

Močan curek ustvarja veliko mehansko silo in pokriva 360° ter tako učinkovito odstrani preostale izdelke in ostanke ter zagotovi najboljše higienske pogoje za proizvodnjo. Z večanjem sile, ki jo ustvarja rotacijska brizgalna glava, se zmanjšuje poraba vode, kar vodi do precejšnjih prihrankov pri stroških, kot je prikazano na diagramih. (na podlagi filozofije čiščenja dr. Sinnerja)

  • Prihranek stroškov (voda, kemikalije): 70 %*
  • Prihranek časa = več časa za proizvodnjo: 60 %*

* v primerjavi s klasičnim čiščenjem s statično razpršilno kroglico

Statična razpršilna kroglica

     

Alfa Laval TJ20G / TJ40G

     Yellow = Temperature 
     Grey = Chemicals

 

 

     Modro = poraba vode/časa 
     Rdeče = mehansko delovanje 
     Rumeno = temperatura 
     Sivo = kemikalije

Kako deluje

.

Dinamični stroji za čiščenje rezervoarjev

Pretok čistilne tekočine šobe omogoča vrtenje šobe okoli navpične in vodoravne osi. Šobe v prvem ciklu na površino rezervoarja na grobo razpršijo vzorec. Z nadaljnjimi cikli vzorec postaja vse gostejši, dokler po osmih ciklih ne dosežemo popolne pokritosti. Delovanje je popolnoma samodejno in uporabnikom zagotavlja učinkovito kakovost pri čiščenju rezervoarjev in vso potrebno dokumentacijo.

Sistem, ki ponuja celostno samodejno čiščenje

Ponudba rotacijskih brizgalnih glav Alfa Laval TJ ne zagotavlja le brezhibnega čiščenja notranjosti rezervoarja, ampak se čisti tudi sama – tako na notranji kot na zunanji strani. Higienska samočistilna zasnova zagotavlja, da pretok čistilne tekočine prekrije zunanje površine vrtljive brizgalne glave in tako zmanjša tveganje navzkrižne kontaminacije in morebitne izgube ali odpoklica izdelka.

 

1. Prekrivanje zagotavlja samočiščenje ohišja

2. Konkavna oblika šobe zagotavlja samočiščenje šobe

3. Curki skozi luknji v pestu zagotavljajo čiščenje stožca

 

 

 

Majhen padec tlaka

Zaradi majhne izgube tlaka v stroju je učinkovitost čiščenja večja v primerjavi z drugimi stroji za čiščenje rezervoarjev, ki delujejo pri enakem vstopnem tlaku. To omogoča nižje stroške čiščenja, saj lahko enota deluje pri nižjem tlaku/pretoku.

Del široke ponudbe opreme za rezervoarje

Alfa Laval ponuja celovito paleto opreme za čiščenje rezervoarjev za industrijsko uporabo, denimo za gnojila, anorganske kemikalije, petrokemikalije, biogoriva, nafto in plin, osebno nego, proizvodnjo papirjain celuloze ter proizvodnjo jekla.    

Za širšo ponudbo opreme za rezervoarje si oglejte različne kategorije izdelkov: rotacijske brizgalne glave, rotacijske razpršilne glave, pribor za rezervoarje in pokrove rezervoarjev.

Oprema za rezervoarje

.
阿法拉伐搅拌罐

Deset najboljših nasvetov - Oprema za rezervoarje

Tukaj lahko najdete nekaj nasvetov in servisnih posnetkov, ki vam prikazujejo, kako ohraniti vrhunsko kondicijo opreme rezervoarjev.

Krajši čas čiščenja, večja proizvodnja pijač

Današnji trg pijač je veliko bolj zahteven kot nekoč. Kako se spopadate z izzivi hitre optimizacije čiščenja brez razstavljanja (CIP) na proizvodni liniji pijač?

Beverages colour

Katalog izdelkov higienske opreme

Katalog izdelkov higienske opreme Alfa Laval »Na dosegu roke« vključuje letake izdelkov, krivulje učinkovitosti, povezave do animacij, brošure in cenike za naročanje.

Close at hand 2019 - Cover image 640x360

Animacije

Obiščite stran z animacijami in poglejte naše proizvode od znotraj. Preverite kako delujejo.

Poglej animacijo

.

NEAR novice

Da bi bili na tekočem o pomembnih zadevah in priložnostih v vaši industriji in procesih.

Poizvejte več

Tehnični članki

.